Sucrose Wallpaper Engine

Son sucrose sürümünü kullanıyorum. Yukarda dediğim gibi 2 farklı PC üstünde win 11 var ve makineler gayet yeterli. Tek fark 1 inde sucrose var diğerinde yok. Sucrose olan bilgisayarda bu sorun yaşanıyor.

Sucrose üstünden başka bir işlem yaparken arka planda resmi durdurma ayarını kastettim arka planda çalışmama durumunu.

Background olayını anlattığımız için teşekkür ederim fakat işlemci kullanımım opera+Spotify+uzak masaüstü+sucrose olduğunda bile Max %55 oranında CPU kullanımı gördüm. Görev yöneticisini açtığımda %20 ila %25 arasında bir kullanımı olduğunu gördüm. Bunu görev yöneticisinden görevi sonlandır yaptıktan sonra 7 8 sny içinde tekrar background çalışmaya başladı(not sucrosoyi komple kapatıp denedim.) ve aşağıda yazdığım durumu yaşıyorum.

Buglu dediğim tam olarak açıklayayım: Herhangi bir uygulamayı f11 gibi tam ekran kullanırken, tam ekrandan çıkış yapıyorum ve masaüstünde bir dosyaya yada boş bir yere tıkladığım da beyaz bir ekrana düşüyor ve explorer.exe kendini tekrardan başlatıyor ardından sucrose çalışmayı durdurarak bir hata veriyor(missing fatal error dü galiba). Bu olduktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmadığım taktirde hiçbir tema değişimi vb yapamıyorum. Görev yöneticisi üstünden bütün işlemleri kapatıp sucroseyi yeniden başlatmama rağmen.

Durdurma algoritması hatalıymış. Bahsettiğiniz sorunun örnek bir videosu
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
mevcut. Bakarsanız zaten sizin yaşadığınız sorunla benzer özellikler taşıyor.

Güzel haber şu ki yeni bir durdurma algoritması geliştirmekteyim. Yakın zamanda bu özellik 'Geliştirici' kanalından sunulacak.

1712329891598.png

1712329731701.png

Performans ayarlarınızı sürekli kontrol eden ve aktif duvar kağıdınıza ileten özellik Performans Sayaçları (Sucrose.Backgroundog.exe). Bunu aktif ettiğiniz zaman duvar kağıdınız açık olduğu sürece kendini yeniden başlatacaktır.

1712330055332.png

Efsane olmuş yeni alacağım bilgisayarımda tercih edeceğim.

Merhabalar,gayet güzel olmuş biraz kullanmıştım fakat ekranda biraz bozulmaya sebep oluyordu (ekranda yeşil noktalar/kayma gibi)
Bu tür ufak tefek şeyler kullandığınız temanın örnek olarak videonun bitrate'si ya da çözünürlüğünün sizin ekranınızdan daha küçük veya büyük gelmesi yüzünden olabilir. Ya da Windows'daki HDR ayarlarınız sebep oluyor olabilir.

Kullanışlı görünüyor başarılı bir uygulama.

Benim bilgisayarımda çok stabil çalışmadı, Geliştirilmesi gerek.

Benim bilgisayarımda çok stabil çalışmadı, Geliştirilmesi gerek.
Sakıncası yoksa sistem bilgilerinizi ve tam olarak neyin stabil çalışmadığını detaylıca bana bildirirseniz bu konu hakkında eyleme geçebilirim.

Logo-150x150.png

Sucrose Wallpaper Engine

Sucrose çok çeşitli etkileşimli temalarla masaüstünüze hayat veren çok yönlü bir duvar kağıdı motorudur.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Yazarken hangi dilleri kullandınız?

Yazarken hangi dilleri kullandınız?
Sucrose
bir proje, girip siz de inceleyebilirsiniz. Projeyi incelediğinizde göreceksiniz ki temelinde C# (.NET) yatıyor. HTML, CSS (Sass) ve JavaScript kısmı ise Sucrose için hazırlanmış olan Web türündeki temaları oluşturuyor. Geriye de pek bir şey kalmıyor zaten (:

1717783830397.png

@DrDre hocam öncelikle selamlar,

Bu projeyi yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum yani ilk çıktığı zamanda ilk indirip kullananlardan biriyim muhtemelen, sizlere ilk zamanlarda söylemiştim. Mağaza kısmında sıkılıp değişebilecek çok az wallpaper olduğunu düşünüyorum. Örneğin "The Walking Dead" dizisinden etkinlendim diyelim ve Film ve Dizi kısmında bana göre çok az içerik var. Ve çoğu popüler filmlerin hiçbir içeriği yok. Ayrıca wallpaper arama kısmında uzun zamandır hata denilemeyecek ama gereksiz sonuç veren bir gariplik var. Örneğin peaky blinders diye bir arama yaptığımız zaman anime karakterleri çıkması gibi bir gariplik mevcut. Sizlere şu anlık önerilerim bunlardır. Tekrardan elinize sağlık.

Son düzenleme:
@DrDre hocam öncelikle selamlar,

Bu projeyi yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum yani ilk çıktığı zamanda ilk indirip kullananlardan biriyim muhtemelen, sizlere ilk zamanlarda söylemiştim. Mağaza kısmında sıkılıp değişebilecek çok az wallpaper olduğunu düşünüyorum. Örneğin "The Walking Dead" dizisinden etkinlendim diyelim ve Film ve Dizi kısmında bana göre çok az içerik var. Ve çoğu popüler filmlerin hiçbir içeriği yok. Ayrıca wallpaper arama kısmında uzun zamandır hata denilemeyecek ama gereksiz sonuç veren bir gariplik var. Örneğin peaky blinders diye bir arama yaptığımız zaman anime karakterleri çıkması gibi bir gariplik mevcut. Sizlere şu anlık önerilerim bunlardır. Tekrardan elinize sağlık.
Evet sizi dün gibi hatırlıyorum, ne çabuk geçmiş zaman. Mağaza'da şuanda yayınlanmış 761 tema var. Bunların her birini ben tek başıma ekliyorum. Dolayısıyla çeşitlilik az gelebilir fakat elimden gelen mâlesef bu. Kendime mi vakit ayırayım, uygulamayı mı geliştireyim yoksa mağazaya tema mı ekleyim. Biraz zor oluyor hâliyle ama zaten mağazayla sınırlı değilsiniz. Kolayca kendi duvar kağıtlarınızı oluşturabilirsiniz.
,
,
gibi yerlerden faydalanabilirsiniz.
'den video adresini kopyalamanız,
ve
'da ise videoyu indirmeniz yeterli olacaktır.

Arama kısmına gelecek olursak yakın zamanda algoritmasını değiştirdim. Eskiden arama yaptığınız zaman temalarda tam bir eşleşme bekleniyordu. Örneğin "The Last Of Us" adlı tema varsa arama kısmına hatasız bir şekilde "the last of us" yazmanız gerekiyordu. Yeni arama algoritmasında ise "us of last the" yazsanız bile sonuç alabiliyorsunuz. Tabiki arama kısmındaki kelimelerin eşleşme sayısına göre arama sonuçları çoktan aza doğru sıralanmakta. Bu da daha esnek bir sonuç almanıza sebebiyet veriyor. Ama endişelenmeyin, arama sonuçlarında istediğiniz duvar kağıdını ilk sıralarda göremiyorsanız yok demektir.

Umarım cevabım açıklayıcı olmuştur (:

Son düzenleme:
Evet sizi dün gibi hatırlıyorum, ne çabuk geçmiş zaman. Mağaza'da şuanda yayınlanmış 761 tema var. Bunların her birini ben tek başıma ekliyorum. Dolayısıyla çeşitlilik az gelebilir fakat elimden gelen mâlesef bu. Kendime mi vakit ayırayım, uygulamayı mı geliştireyim yoksa mağazaya tema mı ekleyim. Biraz zor oluyor hâliyle ama zaten mağazayla sınırlı değilsiniz. Kolayca kendi duvar kağıtlarını oluşturabilirsiniz.
,
,
gibi yerlerden faydalanabilirsiniz.
'den video adresini kopyalamanız yeterli,
ve
'da ise videoyu indirmeniz yeterli olacaktır.

Arama kısmına gelecek olursak yakın zamanda algoritmasını değiştirdim. Eskiden arama yaptığınız zaman temalarda tam bir eşleşme bekleniyordu. Örneğin "The Last Of Us" adlı tema varsa arama kısmına hatasız bir şekilde "the last of us" yazmanız gerekiyordu. Yeni arama algoritmasında ise "us of last the" yazsanız bile sonuç alabiliyorsunuz. Tabiki arama kısmındaki kelimelerin eşleşme sayısına göre arama sonuçları çoktan aza doğru sıralanmakta. Bu da daha esnek bir sonuç almanıza sebebiyet veriyor. Ama endişelenmeyin, arama sonuçlarında istediğiniz duvar kağıdını ilk sıralarda göremiyorsanız yok demektir.

Umarım cevabım açıklayıcı olmuştur (:
Gayet açıklayıcı hocam teşekkürler, sizleri görmek güzel.

Logo-150x150.png

Sucrose Wallpaper Engine

Sucrose çok çeşitli etkileşimli temalarla masaüstünüze hayat veren çok yönlü bir duvar kağıdı motorudur.

Kodlar size mi ait?

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl