Şu Anki Ekonomide Sunucu Açmak Mantıklı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YıldızCraft

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
17
Minecraft
mertcan57tr

Discord:

mertcan5734

Mevcut ekonomik koşullarda bir sunucu açmak sizce mantıklı mı? Yüksek VDS fiyatları, artan maliyetler ve vergiler göz önünde bulundurulduğunda, sizce sunucu açmak hala kârlı ve sürdürülebilir mi? Düşüncelerinizi paylaşın! ?

Hayir bence imkansiz ben aternostan actim o yuzden

Güncel ekonomiye göre sunucu giderlerinin o kadar da fazla olduğunu düşünmüyorum. Bence çok rahat bir şekilde kârlı ve sürdürülebilir.

bir gelirin veya birikmişin olmalı

İyi bir sunucu açmayacaksan mantıklı değil hem oyuncun olmaz hem paran boşa gider

Mevcut bir birikimin ve az bile olsa bir oyuncu kitlen varsa eğer bu işe girebilirsin ama eğer bu işte çevren yoksa bir oyuncu kitlen yoksa tavsiyem hiç başlanmaması yönünde olur. Çünkü genç girişimciden bile faydalansanız aylık gelen paranın %20'si kdv ortalama %5'i sanal pos komisyonu olarak zaten gidiyor. Bunlara ek olarak vds ücreti, reklam ücreti, ücretli olarak satın almanız gereken eklentiler, muhasebeci ücretleri derken bu liste uzuyor.

Gerçekten bir kitlen olması lazım server açmak içinde çok maliyetli oyundan gelir elde edebileceğini düşünüyorsan yap ama benim fikrim şuan yapmak pek mantıklı değil.

Minekingi 2020 de liseye giderken haftalık harçlığımla açtım. Şuan hali hazırda kendime ait dedicated'ım ve hiçbir para sorunum yok. Bunun yanında aldığım bilgisayarım ve ekipmanlarım dahil. Şu an ki dönem bence harika, sadece eski sunucular düzgün şekilde para yapabiliyor onun dışında yeniler birşey yapamıyor ki piyasa dengeleniyor, insanlar hakkını alıyor.

İlk ay biraz masraflı olur alan adıydı,web hostingiydi,site skriptiydi bunlar uzun süreli olduğu için sadece aylık vds parasını bile çıkarabilsen 3-5 kuruş kazanırsın

Her şey bütçene bağlı, eğer bütçen fazla değilse şu anki piyasa zorlar

Sunucuya yatırabileceğin elde tutulur bir miktar para varsa sunucu açılır. Bu verilen paranın geri dönüşü olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl