Steam & Epic Games - Hangisini tercih edersiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Crewdex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 872
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Crewdex

Clique | 2022
Elmaslar
564
Minecraft
Crewdex

Discord:

Crewdex#1868

mctr.png

Hepinize selamlar, bildiğimiz gibi geçtiğimiz aylar önce bedava GTA V dağıtarak oyun dünyasında bayağı büyük bir yere gelen
Epic Games, artık Steam kadar çok kullanılıyor ve Steam'a ciddi bir rakip olarak gözüküyor.

Bazı kesimler artık Epic Games'in daha büyük ve daha iyi olduğunu söylüyor bazıları ise hala Steam taraftarı.
Peki siz Epic Games'i mi tercih edersiniz yoksa Steam'ı mı?​

Aslında Steam ile EpicGames'i seviyorum fakat gördüğüm üzere EpicGames'te çok fazla oyun ücretsize giriyor. Mesela geçen aylarda biliyoruz ki GTA 5 ücretsiz olmuştu.

Steam'de daha çok çeşit var ancak Epic Games'in indirmez hızı ve haftalık ücretsiz oyun mantığı beni kendinde sevdirdi.
ÖNERİM EPİCGAMES​

Bence ikisinide kullanabiliriz. Steam'da olmayan oyun Epic Games'de var Epic Games'de olmayan oyun Steam'da var.

Steam'i tercih ederim, Steam sosyal, topluluk ve oyun çeşitliliği ile diğer platformlara göre çok önde bir platform. Epic Games, Steam gibi olmak için bence başta arayüzünü değiştirip farklı adımlar atmalı. Bana göre Epic Games'i yükselten şey Fortnite gibi geliştirdikleri oyunlar, ücretsiz oyun dağıtması ve bazen fiyatların daha uygun olması.

Açıkçası ben oyunlarımı çoğu kişi gibi Steamden alıyorum fakat EpicGamesin ücretsiz verdiği oyunları da unutamam. Steam 7 ise EpicGames 6 benim gözümde.

Böyle bir konunun açılması yanlış arkadaşlar, Steam 2003'den bu yana kendisini pek çok kez gerek Origin, gerek uPlay ve gerek G2A gibi alanların rakipliğinde hep birinci sırada yer aldı. Steam'a 2010'da bile rakip olmaya yaklaşamadılar, uPlay bu yüzden indirimlerinin bazılarını çekip eski oyunlarını ücretsiz vermeye başladı günümüzde. Ubisoft'un en büyük hatası Epic Games Store'ı çekmesi, imaj olarak ve prestij olarak Ubisoft bu yıl rezalet oyunlar ile karşımıza çıkacak Far Cry 6 dışında.

1621148203243.png

Epic Games Store'ın 2022 yılında çıkaracağı yeni proje olan Epic QUANTIUM dışında bir beklentim yok. Kendisini oyuncular neden seçer, iki sebebi bulunmakta: Ya ücretsiz oyunlar için, ya da ücretisz oyunları alıp hesabı satmak için. Steam 2003 yılından bu yana zamanında Ubisoft'a da imkan tanıdı, EA'ya da. EA her ne kadar Ubisoft kadar prestij kaybetmese bile A Way Out oyununun yatırımını üstlendi ve Steam'e getirdi. EA şu anda EA Desktop'u kaldırıp Steam ile beraber çalışması gayet hoş.

Kısaca bahsetmek istediğim şey; Epic Games'den bir ürün alınmaz. Kendileri ek olarak yalancılıklar ile büyütüldü. Metro: Last Light ve Exodus o kadar fazla Epic'in yalanlarına katlandı ki, adamlar Steam'e taşımak zorunda kaldı oyunları. Epic Games sırf çoğu oyun komisyonunu üste çıkarmak için %30, %40 artış gibi büyük yalanlar uydurup oyuncuları kandırdı. Kısaca, kullanıcı dostu olan yerleri seçin. Steam gibi.

Steam'ın yaklaşık 13 yıllık kullanıcısıyım, hesabımın 10 yıl rozeti var. Bu güne kadar 700+ oyun oynamışım gerek bağımsız, gerek büyük bütçeli. Hepsi de Steam'in bir ürünü ve yeterli indirimler ile alıyorum ben bunu. Oyuncuları sahte indirimler ile büyülemiyor Steam. O yüzden her daim Steam'ı seçerim, Epic Games bu yol ile ilerlerse hiçbir şekilde hiçbir şeyi başaramaz. Oyuncu dostu da değil, niye para ödeyeyim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl