Tanıtım SplineCart Moduyla Minecraft'ta Dönemeçli Raylar!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Swoxyi

Say my name.
MinePass
Elmaslar
356
Minecraft
Swoxyi

Discord:

swoxyi

Merhaba değerli MC-TR ailesi

Bu sefer SplineCart modunu anlatacağım, çünkü kendi sunucumda denedim ve minecart'larla yaptığım yollar bambaşka bir seviyeye çıktı. Eskiden düz raylarla idare ederdik, ama şimdi kıvrımlı, akıcı yollar yapmak mümkün. Tabii her mod gibi bunun da artıları eksileri var, hadi detaylara inelim, belki sizin sunucunuza da uyar.

SplineCart Nedir ve Neden Bu Modu Seçmelisin?

SplineCart.webp

SplineCart, Minecraft'ta minecart raylarını daha yumuşak ve kıvrımlı hale getiren bir mod. Benim gördüğüm kadarıyla, özellikle 1.19 ve üstü sürümlerde iyi çalışıyor, çünkü vanilla raylar çok köşeli kalıyor. Mesela, Türkiye sunucularında sık gördüğümüz gibi, bir eğlence parkı temalı map yapıyorsan, bu modla gerçek roller coaster'lar kurabiliyorsun. Ray bloklarını spline tabanlı yerleştiriyorsun, bu özellik minecart'lar akıcı hareket ediyor, hatta loop'lar bile yapabiliyorsun. Bence en çekici yanı, yaratıcılığı teşvik etmesi; sunucumda bir dağdan aşağı inen bir yol yaptım, oyuncular bayıldı, "vay be, sanki lunapark" dediler. Dezavantaj olarak, eğer mod'u yeni öğreniyorsan, spline noktalarını ayarlamak biraz zaman alıyor, alışana kadar deneme yanılma yapıyorsun. Benim deneyimimde, survival sunucularda daha eğlenceli oluyor, çünkü kaynak toplayıp ray döşemek ayrı bir keyif veriyor, ama creative'de de hızlı test edilebiliyor.

Kurulum Maceralarım ve Kullanım İpuçları

Modu resmi
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
sitesinden indirerek göz atabilirsiniz.

Benim gördüğüm kadarıyla, kullanımda en büyük kolaylık, görsel araçlar olması; noktaları tıklayarak kıvrım yapabiliyorsun, eskiden elle koordinat girmek gerekirdi. Ama dezavantajı, diğer mod'larla çakışma ihtimali; mesela Create mod'la beraber kullanırsan, bazen raylar karışıyor. Ben bir seferinde sunucumda bir loop denedim, ama hız ayarını kaçırınca minecart uçtu gitti, komik oldu ama dikkat etmek lazım. Genel olarak, kurulum hızlı, ama alışmak için bir akşamını ayır, yoksa "neden dönmüyor" diye uğraşırsın, ben öyle yaptım işte.

Son Olarak

Sonuç olarak, SplineCart'ı öneririm, özellikle eğlence odaklı sunucular için. Benim deneyimimde, forumdaki gibi küçük Minecraft topluluklarında fark yaratıyor. Deneyip görün, belki sizin map'inize de heyecan katar. Bir şey sormak isterseniz yazın, cevap veririm. Hoşça kalın!

Çok güzel olmuş, sade ve eğlenceli. Elinize sağlık.

Minecraft 2050 Tarzı videolar çok görüyordum Youtube shortsda su realdeki su gibi lav gerçek hayattaki lav gibi videolar aklıma geldi direk fotoğrafı görünce tatlı ve hoș duruyor arada bi eğlenmek için kullanılır elinize sağlık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl