Sonunda bilgisayarımın kasmasından kurtuldum yahu.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GGKağan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.106
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GGKağan

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
35
Minecraft
gollapuzesi

Discord:

gollapuzesi#5701

Arkadaşlar selam. Birkaç hafta önce bir konu açmıştım bilgisayarın kasmasından nasıl kurtulabilirim diye. Benim eskiden bilgisayarım hiç kasmazdı yani düzgün çalışırdı. Sonra nedense kastı falan, tamire gitti 1-2 ay önce, sonra adam dedi ki buna SSD takarsak uçar bu makine dedi. Taktık falan, benim bilgisayarın ekran kartı GeForce 920M ve bilgisayarın orijinali Windows 7. Ancak adam buna Windows 8 kurdu, bilgisayarın açılış-kapanış hızları önemli ölçüde arttı ancak, oyunda 10 FPS'in üzerine çıkamıyordum. Sonra bir internet kafeciye gittik ona sorduk, zaten iyi anlar adam oyunlardan falan diye. Sonra adam dedi buna Windows 7'yi geri yükleyin buna ekran kartının iyi çalışması için dedi. Ardından kurdurttuk Windows 7'yi ve artık oyunda kasma yok, eskiden çok drop yerdi o da yok maşAllah. Ancak bir sorun var, F3 tuşuna, F5 tuşuna, F11 tuşuna basınca şöyle bir şey oluyor:
F3'e basınca, bilgisayarın sesini arttırıyor,
F5'e basınca, hiçbir şey olmuyor sadece basmış oluyorum tuşa.
F11'e basınca da, bilgisayarın parlaklığını bir tık düşürüyor.
Bunu nasıl Minecraft için f3'ü x,y,z ve fps değerlerini gösteren yer olarak ayarlayabilirim, f11'i tam ekran tuşu olarak ayarlayabilirim ve nasıl f5'i perspektif geçiş olarak ayarlayabilirim? Şuan bilgisayarın işletim sistemi Windows 7 Ultimate arkadaşlar. Lütfen yardım edin.

Bilgisayarının klavyesinde fn tuşu varsa o tuşlara basarak yapman gerek. Bunun bilgisayar ayarlarından kapatılabileceğini düşünüyorum.

Klasik ssd muhabbeti işte de ben de windows 7yi geri kur diyecektim :D Minecraft kontrollerden ayarlanıyor da bilgisayarım bu akşam tamamlanıyor şu an mc açıp söyleyemeyeceğim yani

numlk tuşuna bas ve bahsettiğin tuşları tekrar dene
Fn(function) tuşuna bas ve bahsettiğin tuşları tekrar dene
CTRL + numlk tuşuna bas ve bahsettiğim tuşları dene

klavyenne tüm tuşların sığmayacağı veya özel kısayollar eklemek istendiği için bir tuşa 2-3 işlem eklenebiliyor
senin klavyen şuan tam olarak bu modların birinde olabilir.

Veya

1532045793711.png

1532045806572.png

1532045817724.png

bu kısım da garip bişiy görürsen düzenle, türkçe f'e felan geçmiş olabilirsin.

numlk tuşuna bas ve bahsettiğin tuşları tekrar dene
Fn(function) tuşuna bas ve bahsettiğin tuşları tekrar dene
CTRL + numlk tuşuna bas ve bahsettiğim tuşları dene

klavyenne tüm tuşların sığmayacağı veya özel kısayollar eklemek istendiği için bir tuşa 2-3 işlem eklenebiliyor
senin klavyen şuan tam olarak bu modların birinde olabilir.

Veya

Ekli dosyayı görüntüle 35244
Ekli dosyayı görüntüle 35245
Ekli dosyayı görüntüle 35246

bu kısım da garip bişiy görürsen düzenle, türkçe f'e felan geçmiş olabilirsin.

NumLk'ye, Fn ye falan bastığımda hiçbir şey olmadı, tam olarak nasıl yapacağımı söyler misin?

görünür bişiy değişmeyecek zaten :D

bahsettiğim tuşlara bas ondan sonra f3 f5 vs tuşların istediğin gibi çalışıp çalışmadığını dene

Tavsiye,
Tuşlara aynanda basman gerekicek bunun kolay bi yolu var bi tuşa basılı tut, ondan sonra diğerine bas

Ge
görünür bişiy değişmeyecek zaten :D

bahsettiğim tuşlara bas ondan sonra f3 f5 vs tuşların istediğin gibi çalışıp çalışmadığını dene

Tavsiye,
Tuşlara aynanda basman gerekicek bunun kolay bi yolu var bi tuşa basılı tut, ondan sonra diğerine bas

Gene çalışmadı F3, F5, F11

FN + İSTEDİĞİN TUŞ
Şeklinde kulan
FN + F5 Gibisinden

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl