SON DAKİKA! | İzmir depremi | Yaralı varmı?, Kaç bina yıkıldı?, Şiddet derecesi kaçtır? |

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YasinDLG

Gülü seviyorsan, dikenine katlanıcaksın.
Hosting Görevlisi
Elmaslar
205
Minecraft
YasinDLG

Discord:

yasindlg

Öncelikle bütün #izmir haklına, Allahtan sağlık ve geçmiş olsun diyorum izmirim!

izmir.jpg

Deprem kaç şiddetinde gerçekleşti?
Deprem olduktan 5 ila 10 dakika sonra 6.6 diye kandil rasathanesine konuldu. Fakat sonradan bu depremin şiddeti 16:30 saatlerinde 6.9 olarak güncellendi. Depremin şiddetinin ne kadar büyük olduğunu gözlerinizle görmek istiyorsanız, size bunu anlatabilcek tek bir video var. Sizlere o videoyu paylaşmak isterim. (Bu video bir genç kardeşimizin canlı yayınından alınmıştır.)

Kendisine, ailesine ve nice izmir halkına tekrar tekrar geçmiş olsun. Videoyu izledikçe içim parçalanıyor.

Depremde kaç bina yıkılmıştır?
Depremden bir kaç dakika sonra, depremin durumuna yönelik bir kaç haberler yayıldı. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu 6 bina yıkıldı dedi; Kimisi net olarak 17 bina yıkıldı diye haber yayıldı. Fakat bazı binalarda ciddi hasarlar olduğundan ötürü net bir sonuç sağlanamamakta. İlerleyen zamanlarda net bir sonuç verilir ise, bu konu güncellenecektir.

Soylu, "Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı'da 6 bina yıkılma ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla'da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir Geçmiş olsun" dedi.

SON DAKİKA GÜNCELLEME! 10:56 (31.10.2020)
27 bina yıkıldı diye haber yayıldı.

Depremden ötürü yaralanan, vefat eden varmı?
Şuan bu soruya herhangi bir cevap verilememekte. Sonuçlar kesinleştiğinde konu güncellenicektir. Allahın izniyle hiç bir sıkıntı olmadan atlatacağız. Allah yardımcımız olsun.

SON DAKİKA GÜNCELLEME! 16:58
120 yaralı, 4 vefat eden vatandaşımız bulunmakta!

SON DAKİKA GÜNCELLEME! 19:02
202 yaralı, 6 vefat eden vatandaşımız bulunmakta!

SON DAKİKA GÜNCELLEME! 20:16
419 yaralı, 6 vefat eden vatandaşımız bulunmakta!

SON DAKİKA GÜNCELLEME! 11:07 (31.10.2020)
804 yaralı, 25 vefat eden vatandaşımız bulunmakta!

SOSYAL MEDYADAN GÖRÜNTÜLER

deprem2.jpgdeprem3.jpgdeprem1.jpg

Son dakika haberlerinden alınan bilgiler ile, bu konu güncellenicektir. Geçmiş olsun Türkiyem!

Son düzenleme:
Şuanda Acil Bi Telefon İşi Olmayan Telefonlar Konuşmasın Hatlar Yavaş Yeni Yeni Gelmeye Başlıyor Herkeze Geçmiş Olsun.

Bütün İzmir halkına ve depremi hissedenlere çok geçmiş olsun :'(

Bu zorlu günlerde deprem vb. olaylar cidden çok üzücü tüm izmir halkına geçmiş olsun.

Deprem hususunda seferberlik ilan edilmediği sürece, böylesine manzaralara da mani olamayız maalesef. Telefon hatlarını meşgul etmyerek biz de sorumluluğumuzu yerine getirelim olduğunca.

Arkadaşlar yaralılarımız çoğaldı. Lütfen dualarımızı eksik etmeyelim. Allah tekrar tekrar yar ve yardımcımız olsun

İzmirli ve depremi yaşayan birisi olarak belirtmek istediğim bazı şeyler var.

Çoğumuz okullarda bize göre önemsiz olan ama aslında hayati öneme sahip olan ilk yardım dersleri, depremde ne yapılır başlıklı küçük dersler görmüşüzdür. Neredeyse herkes şöyle der; "Ne gerek var ya?" "Alt tarafı sallanırız." "Masanın altına girmekte ne var?" gibi tavırlarda bulunmuşuzdur fakat o anı yaşamak her şeye bedel arkadaşlar. Soğukkanlı ve bilgili olmak en önemlisi. Önemsiz dediğimiz yöntemler ve durumlar bizi ölümle burun buruna getirir. Mesela bende şu kafadaydım; "Ne olacak ya?" Fakat deprem anında ilk 10-20 saniye kıpırdayamadım korkudan ve şaşkınlıktan. Eğer kıyı şeridinde otursaydım her şey üstüme yıkılacaktı. Kısacası basit dediğimi şeyleri bile yapamadığımız anlar gelir, bu yüzden her şeyi ciddiye almak gerekiyor.

Gereksiz yere hatları meşgul edenler, caddeleri dolduranlar, bir şey olmadığı halde çığlık atanlar her şey bulunuyordu. Yani bina üstümüze yıkılmasa bu insanlar yüzünden ölünür. Haberlerde sunulan verilerin gerçek olduğuna inanmıyorum. Sırf benim oturduğum semtte hasar gören 3-4 inşaat bulunuyor.

Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Hazırlıklı olmak, soğukkanlı olmak, gereksiz telaş yapmamak, kurallara uymak ve sadece kendimizi düşünmemek çok önemli. Şu an neredeyse tüm izmir dışarıda bende hava soğudu için evime geldim ve üstüme bir şeyler aldım ve dinlendim. Yaşadığım bina eski olduğu için bende ailemle beraber maalesef bu akşam dışarıda kalacağız. Her neyse iyi forumlar!

İzmirli ve depremi yaşayan birisi olarak belirtmek istediğim bazı şeyler var.

Çoğumuz okullarda bize göre önemsiz olan ama aslında hayati öneme sahip olan ilk yardım dersleri, depremde ne yapılır başlıklı küçük dersler görmüşüzdür. Neredeyse herkes şöyle der; "Ne gerek var ya?" "Alt tarafı sallanırız." "Masanın altına girmekte ne var?" gibi tavırlarda bulunmuşuzdur fakat o anı yaşamak her şeye bedel arkadaşlar. Soğukkanlı ve bilgili olmak en önemlisi. Önemsiz dediğimiz yöntemler ve durumlar bizi ölümle burun buruna getirir. Mesela bende şu kafadaydım; "Ne olacak ya?" Fakat deprem anında ilk 10-20 saniye kıpırdayamadım korkudan ve şaşkınlıktan. Eğer kıyı şeridinde otursaydım her şey üstüme yıkılacaktı. Kısacası basit dediğimi şeyleri bile yapamadığımız anlar gelir, bu yüzden her şeyi ciddiye almak gerekiyor.

Gereksiz yere hatları meşgul edenler, caddeleri dolduranlar, bir şey olmadığı halde çığlık atanlar her şey bulunuyordu. Yani bina üstümüze yıkılmasa bu insanlar yüzünden ölünür. Haberlerde sunulan verilerin gerçek olduğuna inanmıyorum. Sırf benim oturduğum semtte hasar gören 3-4 inşaat bulunuyor.

Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Hazırlıklı olmak, soğukkanlı olmak, gereksiz telaş yapmamak, kurallara uymak ve sadece kendimizi düşünmemek çok önemli. Şu an neredeyse tüm izmir dışarıda bende hava soğudu için evime geldim ve üstüme bir şeyler aldım ve dinlendim. Yaşadığım bina eski olduğu için bende ailemle beraber maalesef bu akşam dışarıda kalacağız. Her neyse iyi forumlar!
Amin Çok Geçmiş Olsun Bir Şeyin Var mı Yada Bir Tanıdığının ?

İlk defa deprem gördüğüm için sevindim inş 2. Olmaz

izmir urlada yaşıyorum ve deprem çok sarsıcıydı. hayatımda ilk kez bu kadar şiddetli bir deprem yaşadım, 15 saniye geçmek bilmedi. artçı depremler de cabası. tekrar yaşanmaması gereken bir deprem.

Depremi yaşayan birisi olarak konuşmak istiyorum.

-
O anda karar vermek o kadar zordu ki, ailemin yanına gitmeyi düşünemedim.

-
O kadar şiddetliydi ki, ö!üceğimi sandım :'(

-
O anda bütün her şeyimizin gittiğini sandım, bilgisayarım, monitörüm, telefonlarımız, herşeyimiz..

-
Hatta hesap günü geldi diye düşündüm... Çok ürkütücüydü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl