Çözüldü SMP Sunucumda Aniden TPS Düşüyor!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan boran3q
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 284
  • Etiketler Etiketler
    smp
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

boran3q

Lapis Niye Mavi?
Elmaslar
261

Discord:

ikincielkralliklariseth

SMP 1.21.1 Sunucum Var ve 24 gb r9 9950x vds var ramleri eşit dağıttım lobi fln bungee diye ama tps nedeni bilmedigin bi sebebden aniden düşüyor spark raporundan anlamadıgım için sizlere danışmak istedim!

sadece 2 dakika göz gezdirebildim, fakat:

Sunucu konfigürasyon ayarlarınız (paper-global.yml - paper-world-defaults.yml - spigot.yml - bukkit.yml) hiç ellenmemiş, bunlar son derece önemli ayarlar bunları tümden es geçip neden tps düştü diye sormak biraz garip. Bunların hepsini teker teker ve detaylı ayarlayın bütün dosyaları

Mob spawn ayarları absürt rakamlarda, tek bir oyuncu için 60+ küsür mob doğuruyor ve 6 chunk kadar oyuncudan uzak yerlere de doğuruyor, bu nedenle 18 kişide 2500 küsür mob doğurmuş, ciddi derecede yoruyor
Yyarasa ve balıklar gibi gereksiz moblar kapatılmamış
Yere atılan itemleri temizleyecek herhangi bir eklentinizi göremedim.

Birileri pistonlar, redstone ve minecart/vagonlar kullanarak sunucunuzu yoruyor, redstone'yi optimize edecek paper ayarlarınız hem kapalı hem de sunucuyu zora sokacak ağır redstone makinelerini durdurabilecek herhangi bir eklentiniz bulunmuyor.
Redstone ve Minecartları değiştiren datapackler kullandığınızı gördüm, datapackler genellikle tek oyunculu ortamlar için tasarlanıp çok oyunculu sunucularda genellikle lag yaratır şuan yaratmasa bile ileride sorun çıkartabilir. Çünkü datapackler direk olarak komut bloğu gibi sürekli mc komutları çalıştırırlar.

çok az bir zaman diliminde bulduğum lag sebepleri bunlar, diğer arkadaşlar detaylı bakıp üstüne ekleyebilir.
Ayrıca buradaki yazdıklarımın her biri önemli ve ciddi derecede lag yapan şeyler, hepsinin detaylı düzeltilmesi lazım

Merhaba College Park dediğin konfigürasyon ayarlarını yapmak isterseniz
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
buradan 1.21 sürümleri için konfigürasyon optimizelerini yapabilirsiniz tabi kendi sunucunuza göre ayarlayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl