Çözüldü SkySetups Rezilliği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Pucci

Örümcek Hoşt!
Elmaslar
140
Minecraft
Nope
Herkese merhaba ben Pucci. Ben ve eski ortağım olan Uygar ile (ve 1 ortak daha) birlikte bir Minecraft sunucusu yürütüyorduk. Sunucumuzun Discord topluluğu ve özellikle Minecraft sunucumuzun dosyaları, uzun süren emeklerimiz sonucunda önemli ölçüde büyümüştü. Ve kimi pürüzlerden sonra açılmayı bekliyordu. Ancak bir süre sonra eski ortağım olan Uygar, dışarıda “satıcı” kimliğiyle bilinen SkySetups sahibi Yavuz Selim Kaplan (Discord: MrLexia) adlı kişiyle ve o kişinin takımının üyelerinden Venux, Erkay, Xednka (ve diğer SolaraeMc yetkili ekibi) adlı kişilerle gizlice iletişime geçmiştir. Böylece kendi projeleri olan SolaraeMC sunucusunu kurmak için plan yapmışlardır. Bu plan doğrultusunda; Uygar, yönetim grubuna ayrılıyorum bilgisini verir vermez Discord sunucumuzdaki tüm üyeleri topluca banlamış ve tüm kanalları silmiştir. Bu işlemler MrLexia ve onun ekibine discordda yetki verilerek yapılmıştır. VDS (sunucu barındırma) erişim bilgileri Uygar’da olduğundan, tüm sunucu dosyalarımıza da erişerek hepsini MrLexia ve ekibi olarak topluca silmişlerdir. Kısacası; emeklerimiz, aylarca üzerinde çalıştığımız yapı, tüm topluluğumuz SkySetups takımı tarafından tamamen yok edilmiştir.

Bu yaşananlar sadece etik değil, hukuki olarak da ciddi sıkıntılar barındırıyor. İzinsiz şekilde sunucuya girip dosyaların silinmesi yetkisiz erişim (TCK 243) ve veri yok etme (TCK 244) kapsamına giriyor. Ayrıca bizim topluluğumuzu, ismimizi ve emeğimizi gasp ettikleri için da resmen Marka hakkına tecavüz anlamına geliyor.

Bu işlemlerin bağımsız MC-TR forumu tarafınca değerlendirilmesini ve gereğinin yapılmasını arz ediyorum. Herkese iyi forumlar.

1000079252.webp

1753907036132.webp

1753907174808.webp

1753907208788.webp

1753907220538.webp

1753907297075.webp

1753907336404.webp

(Başka projelerden kastı SolaraeMc)

1753907501042.webp

1753907480097.webp

Ekli dosyalar

• 1753906496480.webp
    1753906496480.webp
    72,4 KB · Görüntüleme: 138
  • 1753907463529.webp
    1753907463529.webp
    7,2 KB · Görüntüleme: 152
Moderatör tarafından düzenlendi:
Yaşananlar diğer taraftan da dinlenmeli ama hiç kimsenin bir topluluğu yasaklama, rahatsız etme gibi bir hakkı yoktur. Verilen minecraft sunucusunun tek bir kalem de silmek de çok büyük bir saygısızlık, ayıptır. Eskiden forum kuralları gereğince kişinin ve ekibin flaması silinir forumdan yasaklanırdı çünkü bu foruma güvenip onlarca kişi onaylı satıcı olduklarından dolayı ürün satın alıyorlar.

ilk öncelikle gelip takım arkadaşlarıma küfür etmeniz çok hoş bişey değildi, gelip sizden birisi takım arkadaşıma siz hayırdır gibi laflar edilip küfür etmeniz çok hoş bişey değildi ayrıca sunucunuz biz patlatmadık. VDS şifreniz şahsen bende bile yok bunu sizde biliyorsunuz ben sadece sunucunuzdan 2-3 kişiyi attım evet bunu kabul ediyorum çünkü siz gelip benim takım arkadaşlarıma küfür ettiniz. Ses kayıtları yok ama Tolga adlı kişi bir sürü kelime etti. Ayrıca Skysetups olarak size bir sürü konuda yardımcı oldum sizden hiçbir ücrette almadım gelipte bu tarz bi konu açmanızda hoş değil. Ve ben uzun bir süredir zaten ortalıkta yoktum bunu bir çok kişi biliyor.

ilk öncelikle gelip takım arkadaşlarıma küfür etmeniz çok hoş bişey değildi, gelip sizden birisi takım arkadaşıma siz hayırdır gibi laflar edilip küfür etmeniz çok hoş bişey değildi ayrıca sunucunuz biz patlatmadık. VDS şifreniz şahsen bende bile yok bunu sizde biliyorsunuz ben sadece sunucunuzdan 2-3 kişiyi attım evet bunu kabul ediyorum çünkü siz gelip benim takım arkadaşlarıma küfür ettiniz. Ses kayıtları yok ama Tolga adlı kişi bir sürü kelime etti. Ayrıca Skysetups olarak size bir sürü konuda yardımcı oldum sizden hiçbir ücrette almadım gelipte bu tarz bi konu açmanızda hoş değil. Ve ben uzun bir süredir zaten ortalıkta yoktum bunu bir çok kişi biliyor.
Size küfür edilmesi onların Discord sunucusunu patlatmak için bir hak doğurmuyor.

Yardım etmiş olmanız kullanıcının hakkını arayamayacağı anlamına gelmiyor.

Takım arkadaşlarınıza dair ettiğim küfür bulunmuyor. Kanıtınız varsa benim aynı üstte belirttiğim gibi belirtebilirsiniz. Sunucu yetkili ekibimizden birinin sizin takım arkadaşınıza ettiği küfürün karşılığını tüm herkesin emeği olan discord sunucusunu patlatarak ve tüm vds dosyalarını silerek mi alıyorsunuz? Gelirsiniz kurucu kim ise o kişilere şikayet edersiniz. Bunu anlatmama gerek yoktur diye umuyorum. SkySetups olarak sizden ücretsiz bir talebimiz olmadı. Ki para konusu mühim değil dediğiniz zamanda bile ücreti neyse Delta Craft olarak ödemesini aynı gün veya bir sonraki gün takım arkadaşlarınıza gönderdik. Uzun zamandır ortaklıkta varsınız veya yoksunuz bu konunun cevabı bu değil.

@MrLexia savunma yapmanız için 24 saat süre verilmiştir. 24 saat içerisinde konuya geçerli bir savunma yapmamanız halinde işlem uygulanacaktır. Konuya davetlisiniz.

Konu, yönetim ekibimiz tarafından incelenmiş olup SkySetups takımı ve @MrLexia adlı kullanıcının DeltaCraft Discord sunucusuna saldırı düzenlemesi ve sunucuyu zarara sokması sebebiyle 6 ay boyunca forumdan yasaklanmasına karar verilmiştir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl