Pucci
Örümcek Hoşt!
Herkese merhaba ben Pucci. Ben ve eski ortağım olan Uygar ile (ve 1 ortak daha) birlikte bir Minecraft sunucusu yürütüyorduk. Sunucumuzun Discord topluluğu ve özellikle Minecraft sunucumuzun dosyaları, uzun süren emeklerimiz sonucunda önemli ölçüde büyümüştü. Ve kimi pürüzlerden sonra açılmayı bekliyordu. Ancak bir süre sonra eski ortağım olan Uygar, dışarıda “satıcı” kimliğiyle bilinen SkySetups sahibi Yavuz Selim Kaplan (Discord: MrLexia) adlı kişiyle ve o kişinin takımının üyelerinden Venux, Erkay, Xednka (ve diğer SolaraeMc yetkili ekibi) adlı kişilerle gizlice iletişime geçmiştir. Böylece kendi projeleri olan SolaraeMC sunucusunu kurmak için plan yapmışlardır. Bu plan doğrultusunda; Uygar, yönetim grubuna ayrılıyorum bilgisini verir vermez Discord sunucumuzdaki tüm üyeleri topluca banlamış ve tüm kanalları silmiştir. Bu işlemler MrLexia ve onun ekibine discordda yetki verilerek yapılmıştır. VDS (sunucu barındırma) erişim bilgileri Uygar’da olduğundan, tüm sunucu dosyalarımıza da erişerek hepsini MrLexia ve ekibi olarak topluca silmişlerdir. Kısacası; emeklerimiz, aylarca üzerinde çalıştığımız yapı, tüm topluluğumuz SkySetups takımı tarafından tamamen yok edilmiştir.
Bu yaşananlar sadece etik değil, hukuki olarak da ciddi sıkıntılar barındırıyor. İzinsiz şekilde sunucuya girip dosyaların silinmesi yetkisiz erişim (TCK 243) ve veri yok etme (TCK 244) kapsamına giriyor. Ayrıca bizim topluluğumuzu, ismimizi ve emeğimizi gasp ettikleri için da resmen Marka hakkına tecavüz anlamına geliyor.
Bu işlemlerin bağımsız MC-TR forumu tarafınca değerlendirilmesini ve gereğinin yapılmasını arz ediyorum. Herkese iyi forumlar.
(Başka projelerden kastı SolaraeMc)
Bu yaşananlar sadece etik değil, hukuki olarak da ciddi sıkıntılar barındırıyor. İzinsiz şekilde sunucuya girip dosyaların silinmesi yetkisiz erişim (TCK 243) ve veri yok etme (TCK 244) kapsamına giriyor. Ayrıca bizim topluluğumuzu, ismimizi ve emeğimizi gasp ettikleri için da resmen Marka hakkına tecavüz anlamına geliyor.
Bu işlemlerin bağımsız MC-TR forumu tarafınca değerlendirilmesini ve gereğinin yapılmasını arz ediyorum. Herkese iyi forumlar.
(Başka projelerden kastı SolaraeMc)
Ekli dosyalar
Moderatör tarafından düzenlendi: