Skyblock’un Katili: Minyon ve Çiftçiler mi? (AFK Simulator’den Bıkanlar!)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sabinushka

Anam! Lav Yaktı Beni
Elmaslar
196
Minecraft
Sabinushka,

Discord:

MrAnilcaan_K#5521

Selamlar arkadaşlar,

Skyblock sunucularında her şeyi Minyonlara ve Otomatik Çiftçilere yaptırmak sizce de oyunun ruhunu öldürmüyor mu? Bence bu sistemler gereğinden fazla OP ve oyunu sadece bir "envanter boşaltma simülasyonuna" çeviriyor.

Kendi projemde bu sistemi tamamen kaldırıp yerine:

• Gelişmiş Chunk Hunileri (Sadece toplama odaklı)
  • Stratejik Satış Sandıkları (Lojistik ve depo yönetimi)
getirmeyi planlıyorum.

Sorum net: Minyonların olmadığı, gerçek emeğin ve sistem kurmanın ön planda olduğu bir Skyblock sunucusu sizi heyecanlandırır mı? Yoksa "çok zor, uğraşamam" deyip geçer misiniz?

Gelin aşağıda kapışalım!

Çiftçi veya toplayıcı huni benzeri sistemlerin sunucu performansı ve oyuncu gelişimi bakımından gerekli olduğunu düşünüyorum. Minyon gibi sistemler ise bu işi ciddi derecede otomatikleştiriyor. TR Oyuncuları özellikle küçük yaştaki kardeşlerimiz kolaylığa yöneldiği için minyon sistemini seviyor. Azınlık olarak yaşıtlarımıza bakıldığında ise bu işler tam aksine. Eğer bir gün tekrar skyblock oynamaya başlasaydım, minyon olmayan bir sunucuyu tercih ederdim.

Çiftçi veya toplayıcı huni benzeri sistemlerin sunucu performansı ve oyuncu gelişimi bakımından gerekli olduğunu düşünüyorum. Minyon gibi sistemler ise bu işi ciddi derecede otomatikleştiriyor. TR Oyuncuları özellikle küçük yaştaki kardeşlerimiz kolaylığa yöneldiği için minyon sistemini seviyor. Azınlık olarak yaşıtlarımıza bakıldığında ise bu işler tam aksine. Eğer bir gün tekrar skyblock oynamaya başlasaydım, minyon olmayan bir sunucuyu tercih ederdim.
Katılıyorum, bence de emekskyblock dedigimiz olayda minyon olmamalı. İşin içine minyon girince her şey cok basitlesiyor. Çiftçi de her şeyi kendi kırmamalı, oyuncu kendi otomatık sistemini kurup emek vermeli bence. NPC her şeyi yaparsa oyunun bı esprisi kalmıyor, sadece sandık bosaltıyoruz.

Türkiye'de sunucuyu ne kadar kolay hale getirirsen o kadar çok, EU ve USA sunucularında ise sunucuyu ne kadar çeşitlendirirsen o kadar çok oyuncu çekiyorsun.

Minecraft sunucu katilleri aslında afk hesaplar (suyu çıkmadığı sürece). Afk kalmak elbette bir sorun değil hatta bunların sistemi ve oyuncuya gelişimi var lakin sadece bir oyuncunun 20-50 afk hesap kullanması gerçekten çılgınca. 700-800 online sunucuda organik 50-80 kişinin bulunması çok bozuk bir algı yapıyor (sohbet tamamen boş, selamımızı alan çıkmıyor). Bu durumda hiç kimse suçlanamaz, dediklerim bir şikayet vs. değil, hatta doğru bir şey olup olmaması tartışılır zaten ama bana göre oyuncunun oyundan keyif alması ciddi şekilde engelleniyor (afk hesap sınırlaması 3-5 arası tutulabilir). Çiftçi ve minyon sistemi, belirli bir zorluk ve sınırlama ile oyunu renklendirebilir ama op şekilde oyunculara dağıtılması ve sınırlamaları olmaması işin keyfini kaçırıyor

Minecraft sunucu katilleri aslında afk hesaplar (suyu çıkmadığı sürece). Afk kalmak elbette bir sorun değil hatta bunların sistemi ve oyuncuya gelişimi var lakin sadece bir oyuncunun 20-50 afk hesap kullanması gerçekten çılgınca. 700-800 online sunucuda organik 50-80 kişinin bulunması çok bozuk bir algı yapıyor (sohbet tamamen boş, selamımızı alan çıkmıyor). Bu durumda hiç kimse suçlanamaz, dediklerim bir şikayet vs. değil, hatta doğru bir şey olup olmaması tartışılır zaten ama bana göre oyuncunun oyundan keyif alması ciddi şekilde engelleniyor (afk hesap sınırlaması 3-5 arası tutulabilir). Çiftçi ve minyon sistemi, belirli bir zorluk ve sınırlama ile oyunu renklendirebilir ama op şekilde oyunculara dağıtılması ve sınırlamaları olmaması işin keyfini kaçırıyor
Ah cidden afk hesaplar büyük sorun yaratıyor, bu durumdan bende müzdaripim oyuna giriyorum selam veriyorum alan yok bi sunucuya giriyorum adamın 15 tane aynı isimle sadece sonunda afk1 afk2 diye isimli hesabı var çok can sıkıcı minyon ve çiftçiye gelince de oyunda bunlar olunca oyuncuya yapacak bir iş kalmıyor ki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl