Yazar ve Destek Ekibi Alımları Aktif!
Merhaba Ziyaretçi!, Forumumuzun yazar ve destek ekibine katılmak ister misiniz? Yetkili market, yetkili sistemi ve başvuru formu gibi birçok bilgiye ulaşmak için buraya tıklayın.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Skyblock Sunucusu Tutturma Taktikleri 2020 Ocak Ayı Verileri
Merhaba! Merhaba dostlarım ben RebelZone. Bugün sizlere bir skyblock sunucusu nasıl tutturulur bunu az çok anlatacağım tabii bu durum her ay ve her yıl değişkenlik gösterebiliyor insanlar hep aynı şeyi yapmaktan sıkılabiliyor. Her neyse haydi anlatmaya geçelim. Uzun zaman sonra böyle bir konu açmak biraz garip geliyor.
Sunucu Türü
Şu anda Skyblock türünde iki tane tutan seçeneğiniz bulunuyor. Birisi emek diğeri ise ultra op tabii bana göre en fazla tutan ultra op sunucuları tutuyor ve zaten eklentileri kolay bir şekilde yapılabiliyor. Zaten çoğu sunucunun temeli aynı eklenti paketleri ile bazıları hiç bir şey bile eklemeden 50 kişi ve üstü çevrim içine ulaşıyor.
Eklenti Paketi - Haritalar
Neredeyse girdiğim tüm sunucular birbirlerine çok benziyor sadece bir değişiklik sunucu isimleri değişik aslında bunun olma sebebi Minecraft oyuncu kitlesinin sadece bir sisteme odaklanması yani bir sunucuyu çok sevdiyse ve orası kapandıysa genellikle benzerini arar bu yüzden aktif çok oluyor. Eklenti paketi kadar haritada çok önemli harita çok karışık olursa oyuncu direkt çıkabilir bu yüzden harita oldukça küçük olmasın ama orta harita boyunda olsun ne kadar çok abartırsanız boyunu o kadar kötü oluyor. Size bir tavsiye vereyim büyük sunuculara girin oradaki haritalara bakın ve hepsini birleştirmeye çalışın.
Yetkili Seçimi
Bu maddemiz aslında şu anda hiç önemli değil. Birçok sunucuya girdim ve rehberler filan küfür ediyor ve hiç ilgilenmiyor kurucular ne mi yapıyor? Büyük ihtimalle nasılsa oyuncu düşmüyor diyor ve o yetkiliyi atmıyor. Ama siz yinede sağlam bir ekip yapmaya çalışın gerçekten büyük bir sunucu olmayı istiyorsanız yetkililer çok abartmadan oyuncular ile şakalaşabilir ama onun dışında resmi olmaları iyi olur. Sonuçta bir rehberin görevi o sunucuda birisi soru sorunca cevaplar ve sunucu huzurunu sağlar ama bu rehber kendisi küfür ediyorsa veya hakaret ediyorsa nasıl örnek olabilir ki? Bir de sırf arkadaşınız diye yetkili alıyorsunuz zaten siz büyük ihtimalle çöküşe geçerseniz. Tabii arkadaştan arkadaşa değişir bu durum hiç bir şey yapmıyorsa ve oyunculara filan küfür ediyorsa sizin için geçmiş olsun tutmanız daha da düşecektir.
Sunucu Sürümü
Sunucu sürümü hakkında bence pek konuşmaya gerek yok size tavsiyem 1.8 ve üstü tüm sürümlerdir. Bunun için tabii ki eklentilerin uyumlu olması lazım bir de haritayı üst sürümlerde daha fazla blok olduğu için ona göre tasarlarsanız alt sürümlerde sorun olabilir. Bu tür konulara çok dikkat etmeniz gerekir.
Reklam
Reklam için o kadar aşırı para harcamanıza hiç gerek yok. İşte birisine 500 Türk Lirası vereyim reklamımı yapsın filan benim için tutmayan işler zaten o kişi sizden sonra 3-4 tane daha sunucu tanıtıyor ve bitiyor. En fazla 10 kişi filan çekerseniz ama o kişi sizin sunucunuz da seri başlatırsa artış o kişinin izlenme sayısına göre değişir ama büyük ihtimalle seriyi bitirince o kişiler sunucuyu gerçekten sevdiyse kalır fakat sizin tuttuğunuz kişiyi seviyorsa çıkarlar yani riskli bir iş. Ben olsam forumlarda reklam verdirirdim zaten bu işleri yapmadan +100 çeken sunucular var yani o konuda sunucunuzu sevdirirseniz az para vererek aktif oyuncu çekmiş olursunuz. Hem bunca para boşa gitmez ve kesin bir reklam olmuş olur. Bu forumlarda 6 ayda bir veya 3 ayda bir reklam verirseniz artık kitleniz daha da artar. Bu arada sunucunuza ait bir Discord sunucunuzun olması artı puandır çünkü ani bir çökmede hemen bilgi alabilirler hem de çok kişi olunca sponsor bulabilirsiniz...
Görüşürüz!
Evet bir konunun daha sonuna geldik umarım yardımcı olabilmişimdir. Konunun başında dediğim gibi bunlar her an değişebiliyor insanlar aynı şeyi yapmaktan bıkabiliyor belki başka şekilde daha kaliteli işler yapabilirsiniz bu sadece kendi görüşlerimden oluşan bir konudur. Bir sonraki konularımda görüşmek üzere Minecraft Türkiye ailesi.
Kod:
Toplam karakter sayısı: 3801 (+589)
Toplam boşluk sayısı: 3661 (-557)
Topmlam sözcük sayısı: 566 (+121)
Toplam cümle sayısı: 38 (-2)
Toplam paragraf sayısı: 15 (-3)
Kelime çeşitliliği: 68.4% (+23.5%)
Başarılı bir konu , Ancak bir kaç yerin düzenlenmesi gerekiyor. Sunucu açacak arkadaşlar birazcık araştırırsa zaten piyasadaki en iyi skyblock sunucularını bulur ve Yaptıkları sistemleri görür. Kendiside onlar gibi özgün sistemler yapmaya çalışır.
Skyblock sunucusu olan arkadaşlar için oldukça ideal ve işlevli bir konu olmuş. Aynı zamanda dediğiniz gibi reklam meselesi ne olursa olsun baya önemli oluyor. Daha doğrusu maalesef günümüzde her şey paraya bakıyor. Konu dizaynını da sahiden çok beğendim eline ve emeğine sağlık <3