Skyblock Sunucularında Neden Çok Sayıda AFK Hesap Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uurayee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 829
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

uurayee

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
6

Discord:

Quez

Skyblock sunucularındaki bu durum gerçekten ilginç. Sadece 1 oyuncunun AFK hesapları lobide kalmış. Bir oyuncu neden skyblock'ta 70 AFK hesap açma ihtiyacı duyabilir ki? Bu oyuncu yoksa sunucu sahibi mi,

Bütün skyblock sunucuları bu şekilde yan hesaplarla kendisini şişirmekten neden sıkılmıyor? Siz böyle sunucuları gördükçe ne düşünüyorsunuz? Neden bütün skyblock sunucu sahipleri AFK hesaplarla sunucularını şişiriyor?

Ekli dosyalar

• şişi1.png
    şişi1.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 162
  • şişi2.png
    şişi2.png
    622,4 KB · Görüntüleme: 168
Aslında benimde merak ettiğim sorulardan birisi bu sırf online sayılarını yüksek göstermek için bu kadar afk hesaba ihtiyaç duyuyorlar ben bu alemin yaklaşık 10 yıldır içerisindeyim eskiden böyle bir durum yoktu maks izin verdikleri afk hesap 2'ydi ki bende 1 2 gün sonra açılışını yapacağım sunucumda maks 1 yan hesaba izin vereceğim ( Afk farm için). Bu sunuculara giren oyuncularıda anlamıyorum hayır hani oynayabileceğin bir adam yok oyunda ve sürüyle vip alıyorlar...

1 hafta önce ufak bir hesaplama yaptım bu şekilde afksı olan adını vermek istemediğim başka bir sunucuda, 240 gibi bir online sayısı vardı 20 ye yakın kişi lobide afkydı ve skyblock sunucusuna girdiğimde maksimum abartmadan söylüyorum bakın 60 oyuncu vardı yoktu...

Online sayılarını arttırmalarını sağlıyor neden izin vermesinler ki?

Birçoğu maalesef ki AFK oyuncu değil, AFK client veya eklentiler ile yapılıyor.
Sunucu sahipleri, sunucudaki oyuncu sayılarını, satılan eklentiler ile veyahut bir VDS kiralayıp o VDS'in içine kurdukları yüzlerce AFK client ile arttırıyorlar, Skyblock sunucuları için konuşuyorum, bir çoğunun oyuncularının %80'i sahte.

Kendine özgüveni olmayan sunucuların etrafa hava olsun diye kullandığı sistem diyebiliriz AFK Client'e.

Eğer bunu yönetim yapmadıysa isim koymalarına biraz sınır getirebilir. Ama sunucu sahibi bunu yapıyorsa acınacak durumda belli ki. Günümüzdeki çoğu sunucular maalesef gerekli kitleyi toparlayamayıp bu tür hile hurdaya başvuruyor. Buda yasak olmadığı için bir şey yapılamıyor. Tamamen sunucu sahibinde bitiyor her türlü.

saçmalıktan başka bir şey değil

AFK hesap açılması normal karşılıyorum ben hem oyuncu fazlalığı gözüküyor hem de zaten bu çoğu sunucunun şuan yaptığı bir şey. Yani artık normal değilse de normalleşmeye başladı.

Online sayılarını arttırmalarını sağlıyor neden izin vermesinler ki?
Haklısınız hocam katılıyorum size :D

herkes yaptığı için yapmayan sunucular geri duruyor oyuncular 100 bot 5 oyuncu olan sunucuyu 10 oyuncu olan sunucuya tercih ediyor

Bunu kolayca açıklayayım bazı sunucu sahipleri online yüksek göstermek için bot hesap sokuyor ama sokmalarının bir zararı vesaire yok düşük online sunuculara online düşük olduğu için girmeyenler oluyor çünkü bazende oyuncuların kurduğu afk bıraktıkları level vesaire kasmak için yaptıkları afk hesaplar var

Evet, maalesef AFK hesaplar ve bot hesaplar gibi uygulamalar Minecraft topluluğunda oldukça yaygın hale geldi. Bu tür hesaplar, sunucu sahipleri tarafından oyuncu sayısını veya çevrimiçi etkinliği yükseltmek amacıyla kullanılıyor olabilir.
Ama unutmayın artık oyuncuların yan hesap olarak adlandırdığı (hesaplar)'dan fazlasını proje sahipleri de bot hesap olarak sunucularına atamakta. Bir çok Türkiye asıllı proje bunu destekleyecek kanıt ve niteliği de taşımaktadır.

AFK hesap değil bot hesap client ile gerçekleştire biliyorsun.

AFK hesap değil bot hesap client ile gerçekleştire biliyorsun.
isimleri bile afkclient. Özellikle sunucu sahipleri online yüksek görünmesi için son zamanlarda fazla yapmaya başladı. Oyuncuların alt/yan hesapları değil hepsi.

Sizin de söylediğiniz gibi SkyBlock oyun modunda oyunculara AFK hesap gerekiyor, piston sınırlandırması gibi sebeplerle. Genel olarak bunu çoğu Skyblock sunucusu yaşıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl