Rehber Skriptte Disk Tasarrufu İçin Gerekli Şeyler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BayGold
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 4.188
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet, karşımızda bir kaç cahil daha! Nasılsınız cahil dostlarım, ben çok iyiyim bugün çünkü bir kaç cahil arkadaşımı da bu cehaletten kurtaracağım veya siz kurtulmayı reddedeceksiniz. Skript'te disk tasarrufu yapabilmeniz için, bizzat eklentinin çalışma algoritmasını değiştirmeniz gerekmektedir, bunu nasıl yapacaksınız? Yapamazsınız, çünkü bunu yapmak demek yeni bir eklenti oluşturmaktır yani kendiniz yeni bir algoritma, sistem ve kaydetme methodu oluşturmalısınız. Peki sizin bu disk tasarrufu diyerek anlattığınız şey ne? Skript'i boş iş yapmaktan kurtarma. "Disk Storage" nedir önce onu bilmeniz gerek disk tasarrufu yapmak için, tabi bahsettiğiniz disk bu ise. Disk Storage'i arttırmak için daha kaliteli bir Disk Driver'a sahip olmanız lazım, okuma ve Ç/P hızını arttırmak için de aynı şekilde. Fakat bazı işlemlerin öncelikli bazılarının ise daha arka planda çalışmasını sağlayabilirsiniz. Disk hızını arttırmak için diğer işlemleri kısabilir veya daha az işlem yapabilirsiniz, bizi ilgilendiren kısım da burası. Skript kod okurken YAML saklama sistemine benzer bir algoritma kullanır, hatta aynı bile olabilir kodlarına zamanında bakmıştım lakin pek hatırlamıyorum, YAML saklama sisteminde 500 satır daha fazla yazmak günümüz bilgisayarını okuma veya yazma işleminde hiç zorlamaz. Yani sizin yazacağınız 50000 satır Lag yapmayabilir ama sadece 3 satırlık bir döngü Lag yapabilir. Yani buradan anlıyoruz ki variables dosyasının da, Skript dosyasının boyutunun da kasma ile alakası yok. Peki ya neyle alakalı? Skript dosyasından çekilirken kodlarınızın çalıştırılacağı algoritmayla alakalı. Örnek vermek gerekirse bu konudaki gibi 2 tane komut oluşturmak sistemi zora sokmaz, çünkü komut oluşturma algoritması zaten farklı sınıflarda yapılmaktadır, aynı şekilde sadece 1 tane komut oluşturmak da sistemi zora sokmaz. Ama sizin aynı Event'i 2 defa dinlemeniz sistemi zora sokabilir. Bunun sebebi işleminizi tek sınıfta yaptırmak yerine yanına 1 tane daha sınıf açmanız ve onda da aynı işlemi dinlemeniz olacaktır. Onun dışında yorumlara baktığımda uzun veri ismi denmiş, sene değil ki 1990 ha 5 harf ha 40 harf. Ona dikkat eden bilgisayarları piyasada isteseniz de bulamazsınız, kendiniz toplarsınız MS-Dos kurarsınız o farklı. Obfuscate kelimesinin de anlamını bilmediğinize adım gibi eminim, zira Obfuscate kısaltmak değil karıştırmaktır ve yapılma sebebi kodları başkasının okuyamamasını sağlamaktır sunucuya yüklenmemek değil. Disk tasarrufu diye attığınız şey aslında normalde %200 sunucuya yükleniliyorsa %100 yüklenmektir. Siz aslında burada tasarruf yapmazsınız, olması gerektiği hale getirirsiniz. Çoğu acemi Skripter dostumuz sunucuya normalden fazla yüklenen Skript'ler yazmaktadır fakat bu demek değildir ki disk tasarrufu bunu %50'lere indirir, sadece olması gereken hale getirir ve büyük bir Skript'in sadece %100 yüklenmesi sunucu TPS'inizi 12'lere indirmeye yeterlidir. Buradan çıkarmanız gereken şey Skript zaten laglıdır, siz acemi dostlar daha fazla Lag'a sebep veriyorsunuz hepsi bu.
Hiçte bile. Ben her türlü kodlama dilinde disk tasarrufunu %90'a kadar çıkartabilen birisiyim. Algoritma yazma işinde neredeyse profesyonelim. Skript, php, css, java. Örnek verilirse javada ekrana yazı yazdırmak 100 satır alıyorsa benim yazdığım algoritma ile maksimum 30 satır alacaktır ve pcyi kastırmayacaktır.

Bilip bilmeden konuşmayın maalesef.

(Skript java ile kodlanmıştır diye inat edenler için:
php de apache olmadan çalışmaz. apache ise bin, dll gibi dosyalar olmadan çalışmaz. (Yani her şey birbirine bağlı.))

Konuya gelirsek:
Konu bebat, çok az bilgi var. Benim konumu görmüş olup bu konuyu açtığını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hiçte bile. Ben her türlü kodlama dilinde disk tasarrufunu %90'a kadar çıkartabilen birisiyim. Algoritma yazma işinde neredeyse profesyonelim. Skript, php, css, java. Örnek verilirse javada ekrana yazı yazdırmak 100 satır alıyorsa benim yazdığım algoritma ile maksimum 30 satır alacaktır ve pcyi kastırmayacaktır.

php de apache olmadan çalışmaz. apache ise bin, dll gibi dosyalar olmadan çalışmaz.)

Konuya gelirsek:
Konu bebat, çok az bilgi var. Benim konumu görmüş olup bu konuyu açtığını düşünüyorum.
Tabi canım
Madem okadar kendini "usta" sanıyorsun bunun gibi basit bir soruya cevap vermezsen kaç yıllık tanıdığım olursan ol gözümde velet konumuna düşeceksin
Bu çok karşılaşılan bir sorudur
Elinde bir C fonksiyonu var senden parametre olarak geçilecek bir başka C fonksiyonun adresini istiyor (void pointer fonksiyonu değil*), kullanacağın fonksiyon C++ classı içinde ama hiçbir C/C++ cast operatörleri class içindeki fonksiyon adresini classdan bağımsız olarak döndürme işini tek başına yapamaz (deneyebilirsin*)
Buraya bir cast kodu yaz C++ classı içindeki bir fonksiyonun adresini C fonksiyonuna parametre olarak geçebileyim
Bekliyorum
Ek olarak ben c bilmiyorum diye atarlar yapacaksan o mesajını editle "ÇOK GÜZEL ALGORİTMA BİLİOM" diye mesajlar attığında doğal olarak her dilin algoritma mantığını bilmen gerekiyor

Tabi canım
Madem okadar kendini "usta" sanıyorsun bunun gibi basit bir soruya cevap vermezsen kaç yıllık tanıdığım olursan ol gözümde velet konumuna düşeceksin
Bu çok karşılaşılan bir sorudur
Elinde bir C fonksiyonu var senden parametre olarak geçilecek bir başka C fonksiyonun adresini istiyor (void pointer fonksiyonu değil*), kullanacağın fonksiyon C++ classı içinde ama hiçbir C/C++ cast operatörleri class içindeki fonksiyon adresini classdan bağımsız olarak döndürme işini tek başına yapamaz (deneyebilirsin*)
Buraya bir cast kodu yaz C++ classı içindeki bir fonksiyonun adresini C fonksiyonuna parametre olarak geçebileyim
Bekliyorum
Ek olarak ben c bilmiyorum diye atarlar yapacaksan o mesajını editle "ÇOK GÜZEL ALGORİTMA BİLİOM" diye mesajlar attığında doğal olarak her dilin algoritma mantığını bilmen gerekiyor
c, c++ ve c# bilmiyorum ve hiçbir zamanda biliyorum demedim. Ayrıca öğrenmek de istemiyorum. Konuyu daha fazla dağıtmayın.

c, c++ ve c# bilmiyorum ve hiçbir zamanda biliyorum demedim. Ayrıca öğrenmek de istemiyorum. Konuyu daha fazla dağıtmayın.
Hiç kusura bakma canım ama ONU BİLİOM BUNU BİLİOM ŞÖYLE PROFOSYONELİM diye yazılar yazan ben değilim çapın kadar konuşacaksın

php de apache olmadan çalışmaz. apache ise bin, dll gibi dosyalar olmadan çalışmaz. (Yani her şey birbirine bağlı.))

Konuya gelirsek:
Madem bu kadar biliyorsun şu css koduyla nasıl bahsettiğin kadar disk tasarrufu yapacaksın söyle bana canım
HTML:
@namespace url(http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul);

/*Tabs*/
#TabsToolbar {
    background: transparent !important;
    margin-bottom: 0 !important;
}

#TabsToolbar .arrowscrollbox-scrollbox {
    padding: 0 0px !important;
}

#TabsToolbar .tabbrowser-tabs{
    min-height: 28px !important;
}

#TabsToolbar .tabs-newtab-button,
#TabsToolbar .tabbrowser-tab{
    -moz-border-top-colors: none !important;
    -moz-border-left-colors: none !important;
    -moz-border-right-colors: none !important;
    border-style: solid !important;
    border-color: rgba(0,0,0,.2) !important;
    border-width: 1px 0 0 1px !important;
    text-shadow: 0 0 4px rgba(255,255,255,.75) !important;
    padding: 4px 2px !important;
    background: rgba(255,255,255,.27) !important;
    background-clip: padding-box !important;
    transition: all .1s;
}

#TabsToolbar .tabbrowser-tab[first-tab][last-tab],
#TabsToolbar .tabbrowser-tab[last-visible-tab]{
    border-right-width: 1px !important;
}

#TabsToolbar .tabbrowser-tab[afterselected]{
   border-left-color: rgba(0,0,0,.25) !important;
}

#TabsToolbar .tabbrowser-tab[selected]{
    background: #f8f8f8 !important;
    border-color: rgba(0,0,0,.25) !important;
    color: rgb(0,0,0) !important;
}

#TabsToolbar .tabs-newtab-button:hover,
#TabsToolbar .tabbrowser-tab:hover:not([selected]){
    background-color: rgba(255,255,255,.55) !important;
}

#TabsToolbar .tab-background{
    margin: 0 !important;
}

#TabsToolbar .tab-background-start,
#TabsToolbar .tab-background-end{
    display: none !important;
}

#TabsToolbar .tab-background-middle{
    margin: -4px -2px !important;
}

#TabsToolbar .tabbrowser-tab:after,
#TabsToolbar .tabbrowser-tab:before{
}

#TabsToolbar .tabs-newtab-button{
    border-width: 1px 1px 0 0 !important;
    margin: 0 !important;
    width: auto !important;
    padding: 0 6px !important;
}

/*Toolbar*/
#addon-bar,
#PersonalToolbar,
#nav-bar{
    background: #f8f8f8 !important;
    border-color: rgba(0,0,0,.25) !important;
    border-radius: 0 !important;
}

#nav-bar{
    padding-right: 0px;
}

#main-window #navigator-toolbox:after {
    height: 1px !important;
    background: #cccccc !important;
}

#customizableui-special-separator2{
}

#nav-bar-customization-target{
    margin-right: 0px !important;
    padding-right: 2px !important;
}

/*Urlbar*/
#searchbar > .searchbar-textbox,
#urlbar{
    border-color: rgba(23, 51, 78, 0.3) !important;
}

#searchbar > .searchbar-textbox:not([focused]):hover,
#urlbar:not([focused]):hover{
    border-color: rgba(23, 51, 78, 0.3) !important;
}

#searchbar > .searchbar-textbox[focused],
#urlbar[focused]{
    border-color: #000000 !important;
}

/*Stop, Go, Reload*/
#urlbar-go-button,
#urlbar-reload-button,
#urlbar-stop-button{
    border-left: 1px solid rgba(23, 51, 78, 0.3) !important;
    padding: 0 4px 0 6px !important;
    margin: 4px 0 !important;
}

/*Buttons*/
#nav-bar .toolbarbutton-1 > .toolbarbutton-icon,
#nav-bar .toolbarbutton-1 > .toolbarbutton-text,
#nav-bar .toolbarbutton-1 > .toolbarbutton-badge-container,
#nav-bar .toolbarbutton-1 > .toolbarbutton-menubutton-button > .toolbarbutton-icon,
#nav-bar .toolbarbutton-1 > .toolbarbutton-menubutton-dropmarker > .dropmarker-icon {
  box-shadow: none !important;
}

#nav-bar .toolbarbutton-1:hover > .toolbarbutton-icon,
#nav-bar .toolbarbutton-1:hover > .toolbarbutton-text,
#nav-bar .toolbarbutton-1:hover > .toolbarbutton-badge-container,
#nav-bar .toolbarbutton-1:hover > .toolbarbutton-menubutton-button > .toolbarbutton-icon,
#nav-bar .toolbarbutton-1:hover > .toolbarbutton-menubutton-dropmarker > .dropmarker-icon {
  background: #e3e3e3 !important;
  border-color: rgba(0,0,0,.09) !important;
}

#nav-bar .toolbarbutton-1:not([disabled="true"]):hover:active > .toolbarbutton-icon,
#nav-bar .toolbarbutton-1:not([disabled="true"]):hover:active > .toolbarbutton-text,
#nav-bar .toolbarbutton-1:not([disabled="true"]):hover:active > .toolbarbutton-badge-container,
#nav-bar .toolbarbutton-1:not([disabled="true"]):hover:active > .toolbarbutton-menubutton-button > .toolbarbutton-icon,
#nav-bar .toolbarbutton-1:not([disabled="true"]):hover:active > .toolbarbutton-menubutton-dropmarker > .dropmarker-icon {
  background: #dddddd !important;
  box-shadow: 0 2px 2px -2px rgba(0,0,0,.2) inset !important;
}

#nav-bar .toolbarbutton-1[open] > .toolbarbutton-icon,
#nav-bar .toolbarbutton-1[open] > .toolbarbutton-text,
#nav-bar .toolbarbutton-1[open] > .toolbarbutton-badge-container,
#nav-bar .toolbarbutton-1[open] > .toolbarbutton-menubutton-button > .toolbarbutton-icon,
#nav-bar .toolbarbutton-1[open] > .toolbarbutton-menubutton-dropmarker > .dropmarker-icon {
  background: #177ee5 !important;
  box-shadow: 0 3px 3px -3px rgba(0,0,0,.3) inset !important;
}

#nav-bar :-moz-any(#back-button, #forward-button, #downloads-button, #bookmarks-menu-button,  #sync-button, #feed-button, #tabview-button, #webrtc-status-button, #social-share-button, #open-file-button, #find-button, #developer-button, #preferences-button, #privatebrowsing-button, #save-page-button, #add-ons-button, #history-panelmenu, #nav-bar-overflow-button, #PanelUI-menu-button, #characterencoding-button)[open] {
  list-style-image: url("chrome://browser/skin/Toolbar-inverted.png") !important;
}

#nav-bar  #back-button{
  margin-right: -1px !important;
}

#nav-bar  #back-button > .toolbarbutton-icon {
  border-radius: 10000px !important;
  padding: 5px !important;
  border: 1px solid rgba(23, 51, 78, 0.3) !important;
  transition-property: background-color, box-shadow !important;
}

#nav-bar  #back-button:not([disabled="true"]):hover > .toolbarbutton-icon {
  background: #e3e3e3 !important;
}

/*Body*/
#browser-border-start,
#browser-border-end{
    background-color: rgba(0,0,0,.25) !important;
}
Bahsettiğin dillerde tasarruf yapman imkansız kadar zor bişey anlayacağın

SSL sorunu yüzünden profile birşey yazamadığımdan buraya yazıyorum
Algoritmada profesyonelim demek her konuyu biliyorum demek ki kimse söylemez onu kolay kolay (düşünürse*)
Buradaki castda algoritmaya giriyor hatta tam senin senin bahsettiğin "neredeyse profesyonel" seviyesinde ki bu c cast yazımı javada bile mevcut
Yani birşeyi biliyorum demeden önce 16 kez düşünün

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl