Çözüldü Skript'in Artıları ve Eksileri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lyric4l
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 767
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lyric4l

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
8
Minecraft
YigitSheriff

Discord:

Lyric4l λ #0372

Bir sunucu tanıtımında birisi "buram buram skript kokuyor ama bakıcaz" diye bir tabir kullanmış. Acaba Skript'in artılarını ve eksilerini yazabilirmisiniz? Mesela neden pluginden çok skript kullanmalıyız veya tam tersi?

Skript abartılmadığı taktirde zararı yok lakin hiç kullanmaman daha hoş olur nedenine gelecek olursak skript çok lag yapar diğer pluginlere göre
+ yanı ise skript ile istediğin her şeyi yapabilirsin hayal gücüne kalmış lakin dediğim gibi sağlıklı, lagsız bir sunucu istiyorsan skript önermiyorum.

Skript abartılmadığı taktirde zararı yok lakin hiç kullanmaman daha hoş olur nedenine gelecek olursak skript çok lag yapar diğer pluginlere göre
+ yanı ise skript ile istediğin her şeyi yapabilirsin hayal gücüne kalmış lakin dediğim gibi sağlıklı, lagsız bir sunucu istiyorsan skript önermiyorum.
Tamamen yanlış bir algı. Ayrıca, Skript lag yapar demek Java lag yapmaz demek olmuyor. Kısacası Skript, Java'ya göre daha kolay yazılan kodları, Java kodlarına çeviriyor ve işleme sokuyor. Tabii Java'nın çıplak ve orijinal yazılımına göre daha fazla işlem yapıyor. Skript parser dediğimiz olay bu denebilir. Skripti her yerde kullanabilirsin ama sunucu performansını daha az etkilemek istiyorsan işte bu senin Skript bilgine göre değişir. Java mı skript mi dersen bu yapacağım projeye göre değişir. Fakat Java, her daim Skript'ten -kodların kusursuz yazıldığını baz alırsak- daha daha az işlem yapar ve çeşitli yazılım imkanları sunar. (Burada Java aslında Bukkit API, biz eklenti kodlarken Bukkit API ile Java kodlamış oluyoruz.)

Tamamen yanlış bir algı. Ayrıca, Skript lag yapar demek Java lag yapmaz demek olmuyor. Kısacası Skript, Java'ya göre daha kolay yazılan kodları, Java kodlarına çeviriyor ve işleme sokuyor. Tabii Java'nın çıplak ve orijinal yazılımına göre daha fazla işlem yapıyor. Skript parser dediğimiz olay bu denebilir. Skripti her yerde kullanabilirsin ama sunucu performansını daha az etkilemek istiyorsan işte bu senin Skript bilgine göre değişir. Java mı skript mi dersen bu yapacağım projeye göre değişir. Fakat Java, her daim Skript'ten -kodların kusursuz yazıldığını baz alırsak- daha daha az işlem yapar ve çeşitli yazılım imkanları sunar. (Burada Java aslında Bukkit API, biz eklenti kodlarken Bukkit API ile Java kodlamış oluyoruz.)
Tabii Java'nın çıplak ve orijinal yazılımına göre daha fazla işlem yapıyor
Dediklerin dediklerimi destekliyor ve yanlış algı diyorsun skript, pluginlere göre daha fazla işlem yaptığını kabul ediyorsun daha ne yanlış algıdan bahsediyorsun?

Sunucunuzda javadan/pluginden çok skript kullanmanızın dez avantajı sunucunuzda lag sorununu çok fazla yaşarsınız. Belkide yaşamazsınız. Ancak skript ile güzel şeyler yapsanız bile sunucunuzda lag oluşturacak ve her ne kadar güzel olursa olsun laglı bir sunucuda kim oynamak ister ki? Bu yüzden herkes skriptden öte plugin öneriyor. Skript paylaşımları vb. olmasının sebebi ise bazıları hâlâ skript kullanmak istiyor. Bazıları da java kodlamadan önce skriptden başlamak istiyor.

Kısacası skript sunucunuzu yorar ve laga mağruz bırakır. Java ise daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına olanak sağlar. Yukarda arkadaşlar anlatmış ancak ben daha basit bir şekilde anlatmak istedim.

Yıl olmuş 2019 hala skript "LAG yapar" diyorsunuz.

Dostum sorunun cevabı şu bir bilgin olmadan yapıcağın skriptler performans açısından sunucunda gerilik sağlar fakat iyi bir şekilde öğrenmeye çalışırsan sorun olmaz.

Korktuğum şeyde buydu, biriniz lag yapar derken diğeriniz lag yapmaz diyor ve ben konuyu açarken ne kadar az şey biliyorsam gene o kadar az şey biliyorum + olarak artık kararsızım. Umarım farklı üyeler yorum yazar ve beni bilgilendirir, umarım üstadlarım bu konuyu boş bırakmaz...

Ben burda adama skript kullanma demedim. Skript ile bazı komutlar sonucu sunucuyu yorar ve laga mağruz bırakır. Ki orada belkide bırakmaz. yazısını okumadın galiba veya sen körsün bilemiyorum. Skriptle bazı istediğin şeyleri değiştiremezsin. Örneğin bir komut girmen gerektiği zaman doğru komutları girdikten sonra sen bunu değiştirirsen hem istediğin gibi bir skript olmaz hem de hatalar oluşabilir. Lag yapmaz diyorsan sadece skript kullan tüm eklentileri de skript olarak uygula kardeşim.

Ben Skript lag yapmaz demiyorum. Skript çok laglıdır veya sağlıklıdır algısı yanlış. Java çok laglıdır veya sağlıklıdır algısı da yanlış. Yanlış kod laglıdır ve sağlıksızdır. Skript'i de Java yazılımını da iyi kullanırsanız hiçbir sıkıntı çıkarmaz sunucunuzda. Fakat Java kullanmanızı öneririm. Skript'i de genelde kolay şeyler için kullanabilirsiniz.
Tabii Java'nın çıplak ve orijinal yazılımına göre daha fazla işlem yapıyor
Dediklerin dediklerimi destekliyor ve yanlış algı diyorsun skript, pluginlere göre daha fazla işlem yaptığını kabul ediyorsun daha ne yanlış algıdan bahsediyorsun?
Söylediklerinin yanlış bir algı olduğunu söylüyorum. Benim görüşümle senin görüşün aynı değil, desteklemiyor.

Konuya yanıt zaten bulundu. Benden daha iyisini yazacaksanız mesaj atabilirsiniz.
Konu sahibi hala birkaç cevap arıyorsa sorabilir bekliyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl