Çözüldü Skript Yüzde Ayarları Rakam Destekleri Neler Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wontis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.659
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

wontis

Zombi Geldi, Beni Yedi
Elmaslar
17
Öncelikle merhaba. Bir skript indirdim ve orada
Kod:
on spawn skeleton
chance 6%:
Buna benzer bir kısım var. Fakat çok fazla doğuyor hala. Ve ben oraya 0.1% olarak değiştirdim acaba çalışır mı nokta ile belirtirmisiniz
Bir de canavarların sadece gece doğmasını istiyorum nasıl yaparım lütfen yardım!!

Son düzenleme:
Öncelikle merhaba. Bir skript indirdim ve orada
Kod:
on spawn skeleton
chance 6%:
Buna benzer bir kısım var. Fakat çok fazla doğuyor hala. Ve ben oraya 0.1% olarak değiştirdim acaba çalışır mı nokta ile belirtirmisiniz
Bir de canavarların sadece gece doğmasını istiyorum nasıl yaparım lütfen yardım!!
"chance of 6%:" olması gerekiyor.
ve zaten canavarlar sadece gece doğar ?

0.1 yapabilirsin

"chance of 6%:" olması gerekiyor.
ve zaten canavarlar sadece gece doğar ?
Ben bir skript indirdim ve özel canavarlar üretiyor dünyada. Fakat bu canavarlar çok sık doğuyor 1% yaptığım halde. Bunu daha nasıl düşürmem lazım? 000.1% şeklinde yapsam kabul eder mi

Ben bir skript indirdim ve özel canavarlar üretiyor dünyada. Fakat bu canavarlar çok sık doğuyor 1% yaptığım halde. Bunu daha nasıl düşürmem lazım? 000.1% şeklinde yapsam kabul eder mi
000.1% yapsan kabul eder mi bilmiyorum.

0.1 yapman daha dogru olur ama genede 0.001 yazarak bi deneme yapabılırsın mesela bu denemeyı taş kazarak çıkan bi itemler deneye bılırsın

wontis
Hocam skriptte
chance of 0.0000000000000000001%:
yapsan bile kabul eder. Aktif olarak kullandığım bir skriptimde 0.001% şansı mevcut hiçbir sorun da çıkarmıyor.
İyi forumlar.

wontis
Hocam skriptte
chance of 0.0000000000000000001%:
yapsan bile kabul eder.

Ben biraz açıklama yapayım :D

Aslında her zaman kabul etmez :D Kullandığın yerdeki, parametrenin içine aldığı veri tipine göre değişir en kötü parse gerektirir.

Matematikte:
000.1%
ile 0.1% aynı şeydir sen 1000 de bir demiş veyahut 100'ün bir onunda bir demiş olursun

Chance kullanırken ondalık sayı kullanabilirsin sıkıntı çıkarmayacaktır :D
fakat gidipte 0.0000001 gibi bişiy yapma derim :D

Ben biraz açıklama yapayım :D

Aslında her zaman kabul etmez :D Kullandığın yerdeki, parametrenin içine aldığı veri tipine göre değişir en kötü parse gerektirir.

Matematikte:
000.1%
ile 0.1% aynı şeydir sen 1000 de bir demiş veyahut 100'ün bir onunda bir demiş olursun

Chance kullanırken ondalık sayı kullanabilirsin sıkıntı çıkarmayacaktır :D
fakat gidipte 0.0000001 gibi bişiy yapma derim :D
Şimdi ben mob doğma şansında kullanacağım ve oraya bu şekilde yazdım
Kod:
on spawn of a zombie:
    if {zombie} is true:
       change of 1%:
Aynı şekilde devam eden bir skriptim var ve hala tasarladığım buradaki zombie tipini çok fazla dünyamda görüyorum. Burayı
Kod:
on spawn of a zombie:
   if {zombie} is true:
       change of 0.01%:
veya
Kod:
on spawn of a zombie:
   if {zombie} is true:
       change of 0.001%:
şeklinde değiştirsem bile çalışır mı diyorsunuz, yoksa üçüde aynı oranda doğmasını sağlar mı diyorsunuz tam anlatabilir misiniz. Bir de bu zombie vb. yaratıkların dışında olan yaratıklar var ve onlar gündüz de doğuyor ben gece doğmasını istiyorum ayrıca nether ve end dünyalarında doğmasınlar sadece benim istediğim dünyada doğsunlar bunun için ne yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler.

Kod:
if event-entity's world is "world"

bu sadece belirli bir dünya'da'mı diye kontrol etmeni sağlar

Kod:
sunlight level at the event-entity is greater than 10
Not: Eğer onspawn eventinde kullanacaksan, "event-entity" kullanmalısın.

Güneş seviyesini ölçer

Kod:
skylight level at the event-entity is greater than 10
Gök seviyesini

Kod:
blocklight level at the event-entity is greater than 10
blocklight ise block'daki ışık seviyesini ölçer(On spawn eventinde, event-entity olarak kullanıldığında, mob'un ayağının olduğu block'u baz alır (bastığı değil, bi üstü.))

örnek:
Kod:
on spawn of zombie:
    if event-entity's world is "world":
        if blocklight level at event-entity is greater than 8:
            set event-entity's display name to "Gece bekçisi"

Not: örnek kodu denemedim.

ilk önce 1 tane değişkene bağla akşam olunca doğan yaratıklar 1 skript ile doğanları 2 yap 1 gerçekleşirse cancel event var 2'yi engelleme

Kod:
if event-entity's world is "world"

bu sadece belirli bir dünya'da'mı diye kontrol etmeni sağlar

Kod:
sunlight level at the event-entity is greater than 10
Not: Eğer onspawn eventinde kullanacaksan, "event-entity" kullanmalısın.

Güneş seviyesini ölçer

Kod:
skylight level at the event-entity is greater than 10
Gök seviyesini

Kod:
blocklight level at the event-entity is greater than 10
blocklight ise block'daki ışık seviyesini ölçer(On spawn eventinde, event-entity olarak kullanıldığında, mob'un ayağının olduğu block'u baz alır (bastığı değil, bi üstü.))

örnek:
Kod:
on spawn of zombie:
    if event-entity's world is "world":
        if blocklight level at event-entity is greater than 8:
            set event-entity's display name to "Gece bekçisi"

Not: örnek kodu denemedim.
Öncelikle çok teşekkürler. Ben skriptlerde ikinci satırı nerden başlatacağımı anlayamıyorum acaba kodu atsam siz yaratıkların gece doğmasını ve belirttiğim dünyada doğmasını ayarlasanız olur mu. Kodun hepsini değil başlangıç yerini atacağım sadece.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl