HalitCirik
Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
- Elmaslar
- 3
Discord:
discord.gg/limonnetwork
discord.gg/limonnetwork
iKaanStrafe
discord.gg/limonnetwork
sen loopu yanlış anlamışsın loop sadece 100 times ile oluşmaz loop all blocks loop all player loop all blocks in radius around 5 player gibi bir sürü hali vardır@HalitCirik
Loop Bir Döngü dür
mesela:
Kod:command sil: permission: chat.sil, chat.admin permission message: &c&lDostum, Bu komudu maalesef kullanamazsın. trigger: loop 100 times: broadcast "" broadcast " &cDOOMRise &8» &e• Chat Temizlendi iyi Oyunlar •"
Loop 100 times: yani döngü 100 kere olacak
send "DOOMRise Yanıt Verdi."
yazarsan sadece komutu yazan kişiye mesaj gelir
send "DOOMRise Yanıt Verdi." to players
yazarsan herkeze gönderir
broadcast ise
broadcast "DOOMRise Yanıt Verdi."
yazarsam hiç önünde bir players veya diğerlerini yazmadan herkeze mesaj gönderir
bu arada
command sil: yazsanda command /sil: yazssanda aynı şey olur farketmez slash olmadanda komut çalışır
EmreSHN#4551
Merhaba öncelikle bu konuyu açmamdaki neden çok fazla kişi skript yazmak istiyor ama maalesef ders anlatan yok.
Ben de bu seriye başladım.
Amacım seriyi uzun vadeli tutmak ve insanlara yardım etmek.
Hemen başlayalım
Ekli dosyayı görüntüle 106017
Skript plugin (java) yazmanın basitleştirilmiş halidir.
Skript yazmak için ingilizceyi bilmeniz gerekir.
Ekli dosyayı görüntüle 106018
Komut oluşturmak için:
Kod:command komutunuz:
Peki şimdi de yetkisini ayarlayalım!
Kod:command /komutunuz: permission: mctr.rehber
Alt satıra geçtik ve 4 boşluk bıraktık, aslında kolay yolu TAB tuşudur, peki neden bastık?
Kod:command /komutunuz: permission: mctr.rehber
Kısa yoldan anlatmak gerekirse; command komutunuz: olarak belirttiğimiz yerin sonunda : var ve alt satıra geçince TAB'a bastık, yani yeni satıra geçtiğinizde üst satırın sonunda : varsa bir kere TAB tuşuna basıyorsunuz.
O zaman şimdi yetkisi olmayanlara gidecek mesajı ayarlayalım, kimse hava göndermek istemez!
Kod:command /komutunuz: permission: mctr.rehber permission message: &6xCrawet &7> &cBu komutu kullanmak için yetkiniz yok!
permission message:
yazdık ve karşısına mesajımızı yazdık ama ordaki & işaretlerini anlamayan varsa onlar renk kodu, renk kodlarını öğrenmek içinve öğrenmeye git!Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Şimdi ise trigger'dan bahsedelim:
Kod:command /test: permission: mctr.rehber permission message: &6xCrawet &7> &cBu komutu kullanmak için yetkiniz yok! trigger: send "&9Naber lan dayı :)" to player
Şimdi yaptığımızdan bahsedelim:
/test komutu kullanan oyuncuda mctr.rehber yetkisi varsa ona mavi bir şekilde Naber lan dayı mesajını gönder, komutu kullanan oyuncuda mctr.rehber yetkisi yoksa ona açık kırmızı bir şekilde Bu komutu kullanmak için yetkiniz yok! mesajını gönder.
Bunu bir de oyunda göstereyim:
Ekli dosyayı görüntüle 106038
Ekli dosyayı görüntüle 106039
Bu kodları notepad++ uygulamasında yazabilirsiniz.
donsuzturk
Sadrazam02#1399
command test [<text>]:
trigger:
if arg 1 is "katıl":
add to player {oyuncular::*}
if arg 1 is "ayrıl":
BURAYI SORUYORUM SİZE YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ?
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!