Çözüldü Skript mi plugin mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JuneX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.237
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

JuneX

Nerelerdesin Be Zümrüt?
Elmaslar
126
Minecraft
JuneZX
merhabalar bu aralar skriptleri plugin olarak değiştiriyom giriş yazısını bile plugin yaptım sizce mantıklımı yoksa skript mi dahaa iyi

Plugin daha iyi bence. Skript sunucuyu çok fazla yoruyor. TPS düşüklüğüne, donmalara ve laglara sebebiyet yaratabiliyor.

Plugin daha iyi bence. Skript sunucuyu çok fazla yoruyor. TPS düşüklüğüne, donmalara ve laglara sebebiyet yaratabiliyor.
yani küçük şeyler için bile plugin kullansam sıkıntı çıkarmı

Bence gereksiz bende tam tersi her şeyi skript ile yapıyorum ve sunucumda 215 online varken 19.85 tps alıyordum herhangi bir sıkıntı yaşamadım, pişmanlık duymadım skript kullandığımdan dolayı.​

çok fazla yorar ? düzgün yazılmış bir skript sandıgın kadar lag yapmaz.
yani küçük şeyler için bile plugin kullansam sıkıntı çıkarmı
herşeyde yeni plugin eklemek yerine tek pluginde kodlasan daha iyi ama skriptde kullanabilirsiniz fazla lag sorunu felan yaşamazsın.

çok fazla yorar ? düzgün yazılmış bir skript sandıgın kadar lag yapmaz.

herşeyde yeni plugin eklemek yerine tek pluginde kodlasan daha iyi ama skriptde kullanabilirsiniz fazla lag sorunu felan yaşamazsın.
plugin kodlamayı bilmiyorum oyüzden tek tek yüklüyorum mesela ezwelcome diye plugin buldum giriş mesajı atıyor oyuncuya
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bence gereksiz bende tam tersi her şeyi skript ile yapıyorum ve sunucumda 215 online varken 19.85 tps alıyordum herhangi bir sıkıntı yaşamadım, pişmanlık duymadım skript kullandığımdan dolayı.​
ben sunucuda tek başımayken bile tps 19.80 skript ile alakalı oldugunu düşünmüştüm ondan

plugin kodlamayı bilmiyorum oyüzden tek tek yüklüyorum mesela ezwelcome diye plugin buldum giriş mesajı atıyor oyuncuya

ben sunucuda tek başımayken bile tps 19.80 skript ile alakalı oldugunu düşünmüştüm ondan
bence skript ile yap ögle küçük şeyleri her şey için plugin indirerek sunucunu dahada yoruyorsun.

2 3 satırlık skript için plugin kullanmaya gerek yok. Örneğin otosat için plugin kullanacağıma 4 5 satır yazar kullanırım daha iyi. Kodlamasını da iyi yaparsan (loop all players every second yerine if player has 64 lapis ore gibi) hiç sıkıntı çekmezsin. Ama büyük şeyler için tabi ki plugin kullanmalısın. 80 90 satırlık bir skript sunucuyu çok yorar.

Skriptte on login: set join message to "mesaj" gibi sadece 2 satırda ayarlayabilirsin. Sadece örnek verdim. Bunun için plugin kullanmana gerek yok mesela.

2 3 satırlık skript için plugin kullanmaya gerek yok. Örneğin otosat için plugin kullanacağıma 4 5 satır yazar kullanırım daha iyi. Kodlamasını da iyi yaparsan (loop all players every second yerine if player has 64 lapis ore gibi) hiç sıkıntı çekmezsin. Ama büyük şeyler için tabi ki plugin kullanmalısın. 80 90 satırlık bir skript sunucuyu çok yorar.
hayır bir skriptin satırıyla sunucusunu yordugunu anlayamazsın 3 satırla bile sunucuya baya hasar verebilirsin ve iyi bir otosatı 4 5 satırda yazamazsın.every second ile tüm oyuncuları looplarsan o zaman lag yaşarsın.skripti iyi kodlarsan 80 90 satırda lag yapıcagını sanmıyorum.

hayır bir skriptin satırıyla sunucusunu yordugunu anlayamazsın 3 satırla bile sunucuya baya hasar verebilirsin ve iyi bir otosatı 4 5 satırda yazamazsın.every second ile tüm oyuncuları looplarsan o zaman lag yaşarsın.skripti iyi kodlarsan 80 90 satırda lag yapıcagını sanmıyorum.
İkimizin de demek istediği aynı şeye varıyor aslında. iyi bir otosatı zaten loop all players every second kullanarak yapamazsın demiştim. Mesela onun yerine if player has 64 lapis ore kullanılabilir. Yanlış anladınız sanırım.

pardon yanlış okumuşum.ama dedigim gibi skriptin lag yapıp yapmayacagı satırdan çok yazılışıdır.

3 satırla hasar verebildiğiniz gibi yüzlerce satırla da vermeyebilirsiniz, arkadaşın dediği gibi yazılışla alakalı

3 satırla hasar verebildiğiniz gibi yüzlerce satırla da vermeyebilirsiniz, arkadaşın dediği gibi yazılışla alakalı
Evet orda biraz saçmalamışım, ama skriptin satır çokluğu da etkiler diye düşünüyorum.

Evet orda biraz saçmalamışım, ama skriptin satır çokluğu da etkiler diye düşünüyorum.
belki hiç tecrübe etmedim :D ama bir kişinin 1000 satırda yapdığı şeyi 100 satırda yapabilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl