Tanıtım SKbee 1 Nisan Şakası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TheVerdant

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
5

Discord:

TheVerdant#3074

Merhabalar, bu gece 93 pluginini kaldırıp tek tek kurmamı sağlayan bir olayla karşı karşıya kaldım. Olay şu şekilde:

Halen yapımına devam ettiğim TekBlock sunucumda, oyuncum bir mesaj attı. Tüm moblar ters bir şekilde görünüyordu ve isim etiketlerinde "grumm" yazıyordu. Bunun üzerine, böyle bir hatanın ne kaynaklı olabileceği hakkında araştırmaya girdim. Arkadaşım yayında olduğu için yayının tekrarını izledim ve dikkatimi çeken şey şuydu: Tam olarak 00.01'de spawnlanan moblar ters bir şekilde görünüyordu, ancak 00’dan önce spawnlanan moblar düzgün bir şekilde spawlanıyordu. Bu durum, Minecraft’ın 1 Nisan şakasına ait bir şey olabilir diye düşündüm. Ancak, Minecraft 1 Nisan şakalarını genellikle bir versiyon olarak yayınladığı için bu durumun o olamayacağını fark ettim.

Sonra, tüm pluginleri kaldırıp tekrar denedim ve moblar düzeldi. Bunun üzerine ChatGPT ile tartışarak hangi pluginin buna sebep olabileceğini anlamaya çalıştım ama sonuç negatifti. Sonunda, pluginleri teker teker sunucuya atarak denemeye başladım ve sonunda SKBee addonundan kaynaklandığını fark ettim. Bunun üzerine SKUnity'nin Discord kanalına gidip durumu paylaştım. Orada birkaç kullanıcı da aynı sorunu yaşadıklarını belirttiler. Bunun üzerine plugin'i kaldırdım. SKUnity moderatörlerinden biri ise config.yml dosyasından bu ayarı kapatabileceğimi söyledi ve ilgili komutla sorunu çözmüş oldum.

Eğer sizlerin de başına böyle bir durum gelirse, 3.5 saat boyunca uğraşmak zorunda kalmamanız için yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. İyi forumlar!

GELİŞME
Skbee yapımcısı github sitesinde ve modrintten güncelleme paylaştı 1 nisan şakası kaldırıldı (pekde iyi geçmedi) diyerek discorddaki insanların tepkileri aslında büyüktü ufak bir ses eklemek okey bir chest görüntüsü eklemek okey ama oyundaki mobları değiştirecek bir şaka fazla gelmişti insanlara, o şekilde tepkiler verdiler herhalde kendisine de buna benzer tepki gösterdikleri için pek de iyi geçmedi diye bir not eklemiş güncelleme notlarına

Son düzenleme:
Genel 1 Nisan şakası, mobların terse dönmesi, discord kanallarının isimlerinin rollerin ters yazılması vb vb vb..

bu gece 93 pluginini kaldırıp tek tek kurmamı sağlayan
Eğer ileride yine böyle bir durum ile karşılaşırsanız tavsiye olarak tek tek eklemek yerine gruplu ekleme veya yarım ekleme yapabilirsiniz, böylece sorun çıkaran bir plugini 10 dakika içerisinde hemen bulabilirsiniz.

Gruplu ekleme örneğin 90 eklenti var ise 10 adet klasör açıp hepsinin içine 10 plugin koymak (vault vb. depend eklentileri hariç) ardından her grubu tek tek eklemek, ardından sorun çıkan grup bulunduğunda artık 90 plugin değil sadece 10 plugin şüpheli olacak. işlem 10 veya 15 dakika alıyor sunucunun başlama süresine göre.
Veya direkt 90'ın yarısını çıkartıp (45 eklenti) sorun hala varsa onun da yarısını çıkartıp hala varsa yine yarısı vb. vb. gidebilirsiniz. 45 çıkardıktan sonra sorun yoksa bu sefer sadece çıkarılan 45 geri koyulup onun da yarısı vb. vb.

İki türlü de tek tek işlemden genellikle çok daha hızlı olacaktır.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl