Size Göre İnsanlar Ölüme Çare Bulabilirler Mi ? | Tartışma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 875
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Efe_

Stay calm, stay sharp.
Emektar
Elmaslar
238

Discord:

efeuynk

mctr.png

Size Göre İnsanlar Ölüme Çare Bulabilirler Mi ?

Şu anki bilgilerimize göre biyolojik olarak mümkün değil. Evrim sürecinde bile ölümsüzlük oluşmadıysa zor :O

Bilimde bulunduğumuz konumda bu sorunun cevabını vermek çok zor. Şu an için en bilindik yöntem vücudu dondurma yöntemi ama bu tek başına ölüme çare olamıyor maalesef. Ölümsüzlüğe ulaşmamız için çok fazla ihtimali göz önünde bulundurmalıyız. Doğal yoldan ölümden bahsedersekde şu an hücre gençleştirme deneyleri yapılıyor. Organları tamir etme konusundada çok önemli gelişmeler sağlıyoruz her geçen gün. İnsan genleriyle oynama işinede yanlış hatırlamıyorsam 2018 yılında Çin'de genleriyle oynanmış bebekler doğduktan sonra çok fazla girişim yaptık ve büyük bir pazar payı oluşturduk. Kısacası bilim bizi şu an için bu konuda aydınlatamaz ama belki 100 yıl belki büyük bir adım ile 10 yıl sonra aydınlatabilir ya da belki hiç aydınlatamayabilir ama bu konuda benim görüşüm olumlu yönde.

Böyle bir şeyin baya bir süre mümkün olmayacağını düşünüyorum belki bin yıllar sonra olabilir.

Hulk gerçek mi

Aslında bir yol mümkün diye düşünüyorum Axolot adlı canlı var hepiniz görmüşsünüzdür bu canlı organı filan zarar gördüğünde yada organı yaşlandığın da yeniliyor organını yani dışardan darbe almadığı sürece ölmüyor bunu insanlar a aktarmayı öğrenirler ise insanlar da Hasta olmaz organ yetmezliği filan kalmaz ve dışardan darbe alınmadığı sürece ölmeyiz

Bence bu imkansız.

Bazı kaynaklara göre eski zamanlarda bir alim ölümsüzlüğü bulmuştur. İlk olarak da bunu bi' farenin üzerinde denek etmiştir ve formülü hiç kimseye vermeden öldü. Şimdi insanlar onun yaptığının doğru olup olmadığını ve farenin sonunu bilmiyor. Amma ve lakin Peygamberimiz derki:
"
Allah ölümden başka hiç bir şeyi dermansız yaratmamıştır.
"
Yani biz ne kadar kendimizi yenileye bilecek durumuna gelsekte yine de öleceğiz, bu sadece bizim sağlıklı yaşamamızı sağlar o kadar. Belki de kim bilir bazı alimler Allaha karşı gelir ve böyle iddialarda bulunur, ben pek inanmam günümüzde bile en iyi yöntem dondurulma olsa da bu %100 bi' şey değil. Yani gelecekte ısıtıldığınızda yaşayacağınız veya yaşarsanız da o devre alışana kadar deli olup olmayacağınızda namalumdur.

(Bunlar hepsi benim duyduklarım, izlediklerim ve kendi fikirlerimdir.)

Hayatta bazı şeyler imkansızdır buda onlardan biri.

Bu durumda hiç sanmıyorum :)

Tövbe Bismillahirrahmanirrahîm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl