Sizce Türk Olarak Dünyaya Açılmalı Mıyız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan armagan_gkc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 119

armagan_gkc

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
7
Minecraft
armagan_gkc
Herkese selam sadece danışmak istiyorum
ben Armağan, yazılım geliştirme uzmanıyım minecraft çocukluk merakım ve yeni yeni eklenti yazmaya başladım yapay zeka desteğiyle hem öğreniyor hem geliştiriyorum. soracağım soru şu modrinth ve spigot gibi siteler tam türkçe açıklamalar desteklemiyor plugin paylaşımlarımı engelliyorlar ingilizce olmadan olmaz diyorlar ama ben ingilizce yazmak istemiyorum nasıl bugün farklı eklenti yapımcıları hem 20 euro alıyor hemde AI ile 5 dakika da TR dil eklemiyor bende eklemek istemiyorum dosyalarda zaten ingilizcesi var veya google trans kullanabilirler sağ tıklayıp. bende türkiye için bir mod, plugin, texturepack vs. paylaşım sitesi yapayım diyorum. bu konuda düşünceleriniz neler sizce nasıl fikir destek olacak çıkar mı aranızdan beraber yapalım para vs. iş ilanı değildir sadece türk geliştirici arkadaşlara yardım edelim diyorum. olası kullanıcı ve destek arkadaşlarım olarak neler düşünüyorsunuz bu konuda gerekli mi?​

Dediğiniz sistem pratikte mantıklı gözüküyor ama bence sorunun kaynağı platformlar değil, hedef kitle. Plugini bilindik ve güvenilir bir siteye yüklediğinizde dünyanın dört bir yanından insanlar kullanabiliyor veya satın alabiliyor.

Bu yüzden Modrinth veya Spigot gibi platformların İngilizce açıklama istemesi aslında anlaşılabilir. İngilizce yazmak projeyi çok daha geniş bir kitleye ulaştırıyor. Sadece Türkçe odaklı bir platform fikri güzel ama kullanıcı kitlesi muhtemelen oldukça sınırlı kalabilir. Yine de yapılırsa destekleyen kişiler olacaktır, ancak zaten güvenilir ve oturmuş platformlar varken böyle bir girişim muhtemelen daha küçük bir kitleyle sınırlı kalır.

Türk sunucu mantıkları ile global mantıkları tamamen zıt. Ve Dil sorunu ile yetkili ve yönetici arkadaşlar, oyun içi sohbette mesajı kopyalayamacağı için çeviri kullanmakta zorlanacak ve ağır kalacak. Ayrıca globalde oyuncu ve kitle toplama sorunu yaşanır

Ama bence denenmeli

Son düzenleme:
Şöyle düşünüyorum açıkca söyleyeyim Türk geliştirici arkadaşlarımın fikirleri ve yaptıkları içerikler stabil olsun veya olmasın hoş fikirler bugün Türkiye den Essentials yapanda çıkar fazlasıyla Authme hatta İtemsadder bile fakat onlar bunları pazarlayamayacaklarını biliyorlar o yüzden bu bu sektöre girmek istemiyorlar. Türk milleti olarak bu eklentilerden kat kat daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorum destek olacak yardım edecek varsa Modrinth ve Spigot gibi bir platform kuralım hukuki kısmını da inceleyelim nasıl olursa artık koperatif mantığında ya da vakıf gibi oluyor mu bilmiyorum şirketleşmeden bir topluluk gibi herkes içeriğini paylaşsın öyle güzel şeyler yapalım ki bizi işine gelince avrupa işine gelmeyince araplar diyen diğer ülkeler ve geliştiriciler mecburen girip bizim sitemize kayıt olsun bu çok zor bir şey değil aslında bugün uğraşsak 1 ayda çıkartırız stabil olarak sadece yardımcı olmanızı bekliyorum. Evet kendim de yapabilirim dert değil sadece gelip Discord da fikir verse bile bana fazlasıyla yeter destekten kastım bu yani fazla bir şey beklemiyorum günün sonunda şirket değil topluluk bizim fikrimiz.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl