Sizce Minecraft Türkiyenin en iyi minecraft sunucusu (presiz)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mustafa2355

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
43
Minecraft
Mustafa2355
Sizce Minecraft Türkiyenin en iyi minecraft sunucusu (presiz) hadi bakalım cevaplayın

bana göre yeni açılacak mc sunucum .d

Sizce Minecraft Türkiyenin en iyi minecraft sunucusu (presiz) hadi bakalım cevaplayın

bana göre yeni açılacak mc sunucum .d
Bana göre Türkiye'nin en iyi Minecraft sunucusu yok. Bunun sebebi, özgün sunucuların sayısının çok az olması. Mevcut sunucuların bazı yönleri iyi, bazı yönleri ise zayıf. Bu yüzden tam anlamıyla en iyi olarak nitelendirilebilecek bir sunucu bulmak zor.

Özgün sunucu dediğimde, çoğu sunucunun bir toplama bilgisayar gibi rastgele bir araya getirilmiş olduğunu görüyorum. Bu tarz sunucular, kalite açısından eksik oldukları için en iyi olarak değerlendirilemez. Hatta bu şekilde bir sunucu açmak, çoğu zaman gereksiz bir çaba gibi görünüyor.

Bana göre Türkiye'de adam akıllı, kaliteli Minecraft sunucusu sayısı yaklaşık 50 ila 100 arasında. Bu sunucuların büyük bir kısmı ya eski dönemlerin başarılı sunucuları ya da günümüzde popüler olan, en iyiler arasında gösterilen sunucular.

Türkiye'nin en iyi sunucusuna cevaben yok gibi cevaplar vermek yerine, sunucuları kötülemek yerine sunuculara sahip çıkmak gerek. Aksi halde bu durum düzelmez

Türkiye'nin en iyi sunucusuna cevaben yok gibi cevaplar vermek yerine, sunucuları kötülemek yerine sunuculara sahip çıkmak gerek. Aksi halde bu durum düzelmez
TR sunucularının COĞU p2w ve narsist adamlar destek vererek egolarını tatmin ediyoruz ne para yatırılır ne oynanır.
1734537326603.webp

evet haklısınız bende kendi sunucum yazdım ama o'da doğru değil şimdi ben bir minecraft developer (server setuper'im) ama bunu artık bende anladım türkiyede minecraft namına en azından sunucularda hala survival oynanabilir durumda ama emin olun 50 sunucuya girersem 50 nin belki 40'ı aynıdır veya hadi abartim 50'ninde 50'si bana discorddan geliyorlar veya ben kendim paket yapıyorum discorddan gelenlerin hepsi skyblock için gelenler aynı paketi kullanıyor hep (en azındasn çoğu) şimdi dediğinizdende şuraya geliceğim @erxsdev şende bir project sahibisin anlarsın sence bunlar kopya değilmi adam sunucunun adın örnek: a sunucusu yapıyor diğeri b sunucusu yapıyor ve üstelik hiçbirşey değiştirmiyor işte o yüzden diyoruz minecraft ölüyor ama bunu sadece minecraft için demiyelim bütün herşeyde böyle yt, ig, tiktok vb. o yüzden bence haklısınız

NOT: burda kastettiğim bütün sunucular değil, eğer ortaya kaliteli birşey çıkarmak istiyosan uğraşmalısın ama trdede kaliteli birşey çıkarcan bile emeğinin karşılığını alamıyorsun

evet haklısınız bende kendi sunucum yazdım ama o'da doğru değil şimdi ben bir minecraft developer (server setuper'im) ama bunu artık bende anladım türkiyede minecraft namına en azından sunucularda hala survival oynanabilir durumda ama emin olun 50 sunucuya girersem 50 nin belki 40'ı aynıdır veya hadi abartim 50'ninde 50'si bana discorddan geliyorlar veya ben kendim paket yapıyorum discorddan gelenlerin hepsi skyblock için gelenler aynı paketi kullanıyor hep (en azındasn çoğu) şimdi dediğinizdende şuraya geliceğim @erxsdev şende bir project sahibisin anlarsın sence bunlar kopya değilmi adam sunucunun adın örnek: a sunucusu yapıyor diğeri b sunucusu yapıyor ve üstelik hiçbirşey değiştirmiyor işte o yüzden diyoruz minecraft ölüyor ama bunu sadece minecraft için demiyelim bütün herşeyde böyle yt, ig, tiktok vb. o yüzden bence haklısınız

NOT: burda kastettiğim bütün sunucular değil, eğer ortaya kaliteli birşey çıkarmak istiyosan uğraşmalısın ama trdede kaliteli birşey çıkarcan bile emeğinin karşılığını alamıyorsun

Türkiye’nin ekonomik sıkıntıları, genel olarak oyuncuların oyunlara para yatırmadığı anlamına gelmiyor. bStats verilerine göre Minecraft oynayan toplam 190 bin kişi var ve bunlardan 600-800 civarında sunucu Türkiye’ye ait. Oyuncular genelde sunuculara para yatırıyor, ancak birçok sunucu zarar ediyor. Bunun başlıca nedeni, sunucu sahiplerinin VDS (sanal sunucu), tasarım, eklenti, web script gibi birçok şeye ciddi harcamalar yapması. Bu yüzden ya iyi bir paranızın olmalı ya da sunucu yönetimi konusunda sağlam bir bilgi birikiminiz bulunmalı. Türkiye’deki sunucuların büyük bir kısmının başarısız olmasının önemli nedenlerinden biri bu.

Bir oranlama yaparsak:
  • %50 başarısızlık sunucu yönetimine yapılan bilinçsiz harcamalardan geliyor.
  • %10 mağazadan gelir elde edememekten kaynaklanıyor (oyuncuların satın alım yapmaması).
  • %20 ise sunucuların hazır veya çalıntı paketler kullanması. Özgünlükten uzak, emek harcanmamış paketler genelde kötü deneyimlere sebep oluyor. Bu paketler, genellikle 13-14 yaşındaki çocuklar tarafından YouTube’da “abone kasmak” amacıyla ücretsiz olarak dağıtılıyor.
  • Geri kalan %20 de sunucu içinde yaşanan sorunlar, eklenti hataları, harita hataları ve sunucunun saldırıya uğraması gibi teknik problemlerden oluşuyor.
Eğer yeni bir sunucu açıyorsanız, reklam yapmanız, bir tanınırlığınızın olması veya iyi bir kitleniz bulunması gerekiyor. Aksi halde başarı şansınız düşük. Ayrıca, Türkiye’deki Minecraft sunucularının büyük bir kısmında özgünlük eksikliği var.

NOT: Herhangi bir sunucuya kötüleme veya aşağılama yapmadım; sadece fikrimi ve düşüncelerimi ifade ettim.

Benim için değerli sunucular hala açık değil ne yazık ki isim vermek gerekirse mystery ve yapsavun.

Belki mysteryden bir çok fikir alarak kurulmuş olan projectsi de söyleyebilirim ama günümüzde oldukça eskimiş bir sunucu bence

Ne olduğunu bile anlamadan öldüğüm şu trailerdeki blazerdde ilginçti ama bana neden mcde mmorpg yapılmaması gerektiğini öğreten sunucu oldu, büyük psikopatlık

Honest mention: Milletin redstone ne bilmiyorken redstone'u yalayıp yutmuş olan benim faction sunucularda milleti tuzak manyağı yapıp 20 sandık dolusu p4 biriktirip 1 kere bile pvp atmadan bıraktığım sunucularda da çok eğlenmiştim. Viplere fly falan verdiklerinde iyice soğuyup bırakmıştım adam düşerken uçuyo :D

Şuan herkes sunucular kötü, p2w lagaluga, para yok bilmem ne felan diyor burada. Ey forum üyeleri, hiç bilmez misiniz ki; oyuncuların memnun olduğu, adaletli, +100 oyunculu en az 20-30 sunucu var. Forumda yapılan yorumlar zaten hep biribirinin tekrarı tıpkı koyun sürüsü gibi. Bir kere adam akıllı sunucuları forumlarda göremezsiniz zaten neye göre bu yargılar anlam getirmiş değilim

Çıkıyoruz. ama boxpvp gibi modlar yapan adamlar var ve full p2w ben kendi oyun modlarımı geliştiren biri olarak türkiyede sunucu açınca etkileniyorum oyuncu sayısı olarak bundan dolayı tr deki büyük problem basitleğe kaçmak

Şuan herkes sunucular kötü, p2w lagaluga, para yok bilmem ne felan diyor burada. Ey forum üyeleri, hiç bilmez misiniz ki; oyuncuların memnun olduğu, adaletli, +100 oyunculu en az 20-30 sunucu var. Forumda yapılan yorumlar zaten hep biribirinin tekrarı tıpkı koyun sürüsü gibi. Bir kere adam akıllı sunucuları forumlarda göremezsiniz zaten neye göre bu yargılar anlam getirmiş değilim
Hak verdim aldım uzaya gönderdim 777

Çıkıyoruz. ama boxpvp gibi modlar yapan adamlar var ve full p2w ben kendi oyun modlarımı geliştiren biri olarak türkiyede sunucu açınca etkileniyorum oyuncu sayısı olarak bundan dolayı tr deki büyük problem basitleğe kaçmak
İşte o yüzden sunucularınızı multi-version değil multi-region yapın. Baktınız Türkiye'de olmuyor, tak:
1735510003903.webp

p2w bir boxpvp sunucusu ile senin yaptığın özel modun pek alakası yoksa senden nasıl oyuncu çeksin, sen farklı türden oyuncu çekiyorsun o farklı türden oyuncu çekiyor, ayrı kategörilerdesiniz, atıyorum bir rpg'ye girmek isteyen oyuncunun son dakika boxpvp gireceğini düşünmüyorum çoğunluk olarak

Son düzenleme:
İnsanlarda şöyle bir yanılgı var, forumlarda bir çok kez gördüm "zamanında p2w olmayan adaletli sunucu yaptım tutmadı" diyorlar, halbuki bir sunucunun tutması sırf buna dayanmıyor ki, sunucudan p2w kaldırınca tutacak diye bir şey yok, p2w ve benzeri şeylerin olmaması sunucuya uzun vadede yardım eder ama sadece yardım eder yani, tutturmasını sağlamaz kendi başına, bir çok arkadaş zamanında yaptım olmadı diyerek sunucularının tutmamasının sebeplerine yanlış şeyleri suçluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl