Sizce kaliteli bir skript ne kadara satılmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SansarReisOfficial

Tasarımcı
Elmaslar
415
Minecraft
CrazySansar

Discord:

Corrsy#7006

Çok kullanışlı ve sistemli bir skript yaptık diyelim. Plugin gibi bayağı da ayrıntılı bir skript. Bu skripti satmak istiyoruz,sizce kaça satardınız? Stoklu ürün olmayacak ve hazır bir ürün olduğunuda var sayarsak sizce kaç TL'ye satardınız?

Hocam böyle bir soruya net bir cevap vermek kesinlikle uygun olmayacaktır benim nazarımda nedeni ise skript'in işlevi vb. gibi etmenler fiyatı kesinlikle etkiler benim düşüncem bu yönde iyi forumlar dilerim :)

kaliteli bir skriptten kastımız ne acaba bence skriptin türü çok önemli bu konuda mesela renk skripti nerde anti hile skripti nerede

kaliteli bir skriptten kastımız ne acaba bence skriptin türü çok önemli bu konuda mesela renk skripti nerde anti hile skripti nerede
Haklısınız. Örneğin özel bir kazma skripti. Çok detaylı ve kullanışlı bir skript olacak.

Haklısınız. Örneğin özel bir kazma skripti. Çok detaylı ve kullanışlı bir skript olacak.
piyasa fiyatı hakkında bir fikrim yok ama düzgün bir skript olucaksa piyasanın bir tık üstünde olabilir tabi piyasayı da iyi araştırmak gerekir

Büyük bir eklenti gibi detaylı bir şeyi Skript ile yapmak hiç sağlıklı olmayacağı gibi, Skript'in geliştirilme amacına ters düşmektedir. Böyle bir şeyi yapmanız sadece sunucuyu kötü etkiler ki ben de bir kullanıcı olarak böyle bir etkenin sunucumuz etkilemesini istemem.

Büyük bir eklenti gibi detaylı bir şeyi Skript ile yapmak hiç sağlıklı olmayacağı gibi, Skript'in geliştirilme amacına ters düşmektedir. Böyle bir şeyi yapmanız sadece sunucuyu kötü etkiler ki ben de bir kullanıcı olarak böyle bir etkenin sunucumuz etkilemesini istemem.
Düzgün yazıldığı sürece kötü etkilemez. Tabii gidipde saçma sapan bir şey yapmadığın sürece ki plugindede saçma sapan bir şey yapsan hemen hemen aynı etkiyi yaratır.

Düzgün yazıldığı sürece kötü etkilemez. Tabii gidipde saçma sapan bir şey yapmadığın sürece ki plugindede saçma sapan bir şey yapsan hemen hemen aynı etkiyi yaratır.
İkisinde de düzgün bir şey yapsan bile Skript, Java'dan en az 10 kat daha kötü olur.

Skript düzgün kodlandığı sürece böyle birşey yapmaz aynı şekilde Eklenti gibi çalışır sadece eklentini sunucuya verceği yükü o Skript aynı şekilde Sunucuya verir biraz farklılık olur sadece.

Skript düzgün kodlandığı sürece böyle birşey yapmaz aynı şekilde Eklenti gibi çalışır sadece eklentini sunucuya verceği yükü o Skript aynı şekilde Sunucuya verir biraz farklılık olur sadece.
Skript'in popüler forumlarından birinde geçen konuşmada NB_SUL ve Ana Skript eklentisi ile Skript'in birçok alt eklentisini geliştiren ShaneBee'nin konuşmasını doğruca sizler için çeviriyorum.

NB_SUL:
Geçenlerde Skript ve bir Java Eklentisi'nin hesaplama hızını aynı kodla karşılaştırdım ve aralarında performans olarak çok büyük bir fark vardı. Ama Skript kodu sonunda Java koduna çevirmiyor mu? Peki, Skript ve Java Eklentisi neden bu kadar büyük bir performans farkına sahip? Ve Skript'in altında yatan performansı iyileştirmenin herhangi bir yolu var mı?
I recently compared the computation speed with the same code from Skript and Java Plugin and there was a huge difference.
But isn't Skript's code going to eventually be translated into Java's code?
So, why does Skript have such a huge performance gap with Java Plugin?
And is there any way to improve the underlying performance of Skript?

ShaneBee:
Skript, yazdığınız her bir kodu ayrıştırmalı ve onu Bukkit API'ının yorumlayıp, çalıştırabileceği bir şeye çevirmelidir. Bütün bunlar çalışma anında yapılır. Bu, Skript'in kodunuzu Java'ya dönüştürmesi gibi değildir, her kod parçasıyla normalde çalıştırdığı gibi uğraşmak zorundadır, bu yüzden Skript'in işlemleri/eylemleri yerine getirmesi Java'dan biraz (veya çok) daha uzun sürecektir.

Eklentinin çoğunu tamamen yeniden yazmadan Skript'in performansını iyileştirmenin kesin bir yolu yoktur.

Skript has to parse every single bit of code you write, and translate it into something the Bukkit API can interpret and run.
All of this is done at runtime. Its not like Skript translates your code to Java, it has to deal with every bit of code as it happens, which is why its going to take Skript a little (or a lot) longer to perform tasks than just writing it in Java.

There is no sure fire way to improve the overall performance of Skript without completely re-writing the majority of the plugin.

P.S: Çeviride hata olabilir, uykusuzluğuma ve sınavdan yeni çıkmış olmama verin

Düzgün kodlansa da performans açısında fark olur. Geniş çaplı skriptler java eklentilerden daha performanssızdır.

Bence skripte göre değişir yararlı ise fiyat biraz pahalı olabilir.hata olmaması lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl