Çözüldü Sizce kaç oyuncuya kadar dayanır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AsinPW
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.579
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AsinPW

MORE BEER!
Elmaslar
856

Discord:

asinpw

Merhabalar anlayan kişilerden ufak bir fikir almak istiyorum.
6 çekirdek i9-9900K / 4 GB DDR4 3000MHz / 50 GB NVME SSD özelliklere sahip bir sunucumuz mevcut. Sunucumuzda tam 90 plugin mevcut. Çok çok az sayıda da 1-2 skript mevcut. Sunucunun açılış süresi 20-30 saniye. Oyun içerisinde herhangi bir plugin konsola spam vs. atmıyor. Spigot.yml vs. özel optimize edildi, cracked eklenti bulunmuyor. Sunucudaki dünya sayısı world, nether ve end dışında 3.

Sunucu türü: Concon / Survival karışımı. [1.11.2]

Sizce bu sunucu kaç oyuncuya kadar dayanır?​

Son düzenleme:
Sunucu türün nedir? Skyblock / Faction / Survival ?

Yaptığın sistemlere bağlı, sunucuyu zorlamadığın sürece rahat 80'leri görür başlarda.

Yaptığın sistemlere bağlı, sunucuyu zorlamadığın sürece rahat 80'leri görür başlarda.
Çok zorlayacak sistemler bulunmuyor, 80 güzel bir rakam. Başka dostlarımızın fikri varsa onlarında fikrini almak isterim.

Plugin sayısı biraz yüksek, 6 dünyanın hepsi aktif olarak kullanılıyor mu? Survival bir sunucu olduğu için chunklar Skyblock'a oranla biraz daha fazla olacaktır ancak i9 makineler bu durumu gayet güzel hallediyor.
Dünyalarının 3 tanesini aktif olarak kullandığını varsayarsak ben 60-70 oyuncuya yeteceğini düşünüyorum.
DDoS ve bot saldırısı aldığında/alırsan bu durum çok daha düşer tabi.

Plugin sayısı biraz yüksek, 6 dünyanın hepsi aktif olarak kullanılıyor mu? Survival bir sunucu olduğu için chunklar Skyblock'a oranla biraz daha fazla olacaktır ancak i9 makineler bu durumu gayet güzel hallediyor.
Dünyalarının 3 tanesini aktif olarak kullandığını varsayarsak ben 60-70 oyuncuya yeteceğini düşünüyorum.
DDoS ve bot saldırısı aldığında/alırsan bu durum çok daha düşer tabi.
Nether ve End fazla kullanılmayacak, oyuncular tarafından 'sürekli' aktif olarak daha çok 2 dünya kullanılacak, diğer dünyalar çıtır çerez denebilir.

DDoS ve bot saldırısına karşı baya önlemimiz var lakin sağlam bir saldırıda pek şansımızın olacağını düşünmüyorum :D Bize 40 oyuncuya kadar dayansa yine yeterli, sonrasında sunucu güçlendirmesi yapılır elbet :)

Nether ve End fazla kullanılmayacak, oyuncular tarafından 'sürekli' aktif olarak daha çok 2 dünya kullanılacak, diğer dünyalar çıtır çerez denebilir.

DDoS ve bot saldırısına karşı baya önlemimiz var lakin sağlam bir saldırıda pek şansımızın olacağını düşünmüyorum :D Bize 40 oyuncuya kadar dayansa yine yeterli, sonrasında sunucu güçlendirmesi yapılır elbet :)
i9'u Keyubu'dan mı alıyorsunuz?

Yani işin doğrusu en az 80-120 oyuncuya dayanması gerekiyor ki çıtayı bir tık daha yükseltirsen 160-200 oyuncuya kadar zorlayabilirsin ? ☕

Yani işin doğrusu en az 80-120 oyuncuya dayanması gerekiyor ki çıtayı bir tık daha yükseltirsen 160-200 oyuncuya kadar zorlayabilirsin ? ☕
4 GB ile o biraz zor hocam ya. Survival'de sistemlerdir odur budur zorlar. Saf survival olsa bile bu çok zor 4 GB ile.

4 GB ile o biraz zor hocam ya. Survival'de sistemlerdir odur budur zorlar. Saf survival olsa bile bu çok zor 4 GB ile.
Yanlış düşünüyorsunuz maalesef ki, i9 9900k ve 4GB 3000MHz bir sunucu ile 40-50 kişilik bir OP Skyblock sunucusunu bile kaldırabilirsiniz çok rahat bir şekilde.

Yanlış düşünüyorsunuz maalesef ki, i9 9900k ve 4GB 3000MHz bir sunucu ile 40-50 kişilik bir OP Skyblock sunucusunu bile kaldırabilirsiniz çok rahat bir şekilde.
160-200 oyunculu bir Survival için bu zor ancak. OP Skyblock'ta kısıtlamaları vs. hallederek yine azaltabilirsiniz. Ancak Survival'de oyuncular kısıtlanmayı pek sevmezler. Kısıtladığınız anda ya laf yersiniz ya oyuncu kaybedersiniz. Her zaman makineyi zorlamak yerine lagsız bir sunucu hizmeti vermek daha iyidir.

160-200 oyunculu bir Survival için bu zor ancak. OP Skyblock'ta kısıtlamaları vs. hallederek yine azaltabilirsiniz. Ancak Survival'de oyuncular kısıtlanmayı pek sevmezler. Kısıtladığınız anda ya laf yersiniz ya oyuncu kaybedersiniz. Her zaman makineyi zorlamak yerine lagsız bir sunucu hizmeti vermek daha iyidir.
Kimse 160-200 kişilik bir sunucuyu kaldırır demedi, ben sizin 120 kişilik saf survival sunucuyu kaldırmaz mesajınıza ithafen yazdım onu.
Her neyse, konuyu daha fazla saptırtmayalım da konu sahibi arkadaş istediği yardımı alsın.

Merhabalar anlayan kişilerden ufak bir fikir almak istiyorum.
6 çekirdek i9-9900K / 4 GB DDR4 3000MHz / 50 GB NVME SSD özelliklere sahip bir sunucumuz mevcut. Sunucumuzda tam 90 plugin mevcut. Çok çok az sayıda da 1-2 skript mevcut. Sunucunun açılış süresi 20-30 saniye. Oyun içerisinde herhangi bir plugin konsola spam vs. atmıyor. Spigot.yml vs. özel optimize edildi, cracked eklenti bulunmuyor. Sunucudaki dünya sayısı world, nether ve end dışında 3.

Sunucu türü: Concon / Survival karışımı. [1.11.2]

Sizce bu sunucu kaç oyuncuya kadar dayanır?​

Şöyle ufak bi tartışalım sunucunun işlemcisi gayet güzel ve bu cidden iyi bir performans sağlıyacaktır ama conconcraft ve survival pluginlerini az çok biliyorum hatta sunucum olmuştu cidden hani sağlam bi şekilde ram yiyen bi oyun türü 4 GB ram sana yetmeyecektir bunu söyleyeyim çünkü içindeki Newİtems veya işte survival pluginleri falan olsun eğer varsa çok zorlayacaktır sistemini tabi bu bi makina ve sadece sunucu için açılmış değildir aynı zamanda bişey gerektirir makinadan bişey yapman gerekir eğer sunucuya 3 gb ram verirsen geri sana bişey kalmaz 4 versen zaten windows kullanamayacağı için kaldırmaz .

Özet : 100-150 Oyuncu kaldırır ama TPS 10'u belkide 5-6'yı geçemez .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl