Oyun Sizce İnsan Nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deleted Users 109895

sv_gravity 0
Elmaslar
475
Bana göre insan: Diğer varlıklara göre, sadece düşünebilme yetisi olan, istediği şekilde karar veren ve Allah tarafından yaratılmış bir varlıktır. Ayrıca insan, zaaflarından yola çıkarak rahatlıkla yönetilebilir ve genellikle kendini düşünen bir varlıktır.

Not: Genellikle kelimesini kalın olarak yazdım çünkü, insanlar bu görüşü yanlış anlayabiliyorlar.

Kural: Arkadaşlar, lütfen kimseye "neden böyle düşünüyorsun?" diye sormayın. Herkesin düşünce özgürlüğü bulunuyor. Tek kural bu. Lütfen bu kurala dikkat edin.

Son düzenleme:
Birçoğunun kendinden başka hiçbir varlığı umursamadığını, yaşayabileceği tek ortamı yok ettiğini ve karşılıksız hiçbir şey yapmayacağını saymazsak; düşünebilme yetisiyle lanetlenmiş bir tür.

İnsan diğer canlılardan farklı olarak akla ve sorumluluğa sahip varlıktır.

İnsanın hayvandan tek farkı metafiziksel egosu.

BazılarınıN insanlardan bile ayıran zekası varken bazılarının herhangi bir bitkiden farkı yoktur.

Bana göre insan: Diğer varlıklara göre, sadece düşünebilme yetisi olan, istediği şekilde karar veren ve Allah tarafından yaratılmış bir varlıktır. Ayrıca insan, zaaflarından yola çıkarak rahatlıkla yönetilebilir ve genellikle kendini düşünen bir varlıktır.

Not: Genellikle kelimesini kalın olarak yazdım çünkü, insanlar bu görüşü yanlış anlayabiliyorlar.

Kural: Arkadaşlar, lütfen kimseye "neden böyle düşünüyorsun?" diye sormayın. Herkesin düşünce özgürlüğü bulunuyor. Tek kural bu. Lütfen bu kurala dikkat edin.
**Genelde** kendini düşünen, başkalarını umursamayan, çıkarcı, açıkgöz, paragöz, egoist, kibirli, diğer canlılara saygı göstermeyen, ne diğer canlıları kimseye saygı göstermeyen. Diğer canlılardan üstün tek yeteneği düşünmek ve bilinç sahibi olması ki bence bu canlılarda da var -Yani sadece bize özel değil- garip bir **yaratık**.

insan: doğayı yok eden sürekli çevresine ve kendi ırkına zarar veren bir tür

Dünyayı keşfeden kişi,dogruları ortaya koyan

Bana Göre İnsan Kendi Menfaati İçinTüm Herkezi Kıra Bilen Doğayı Sırf İnsanlık Gelişsin Diye Katleden Ama Bir Türlü Gelişmeyen Bir Varlıktır.

insan doğa üstündeki en üstün varlık fakat şuan bomboş

Allah (c.c) Kuran-ı Kerim'de bunu açıklamış zaten. Ben sizi diğer varlıklardan üstün yarattım demiş. İnsan üstün bir varlıktır. Ve (bana göre) uzayda bizden farklı bir sürü Dünya var. Düşünsenize Allah tek bir Dünya yaratmış olabilir mi? Ve bu sonsuz uzay boşluğu gerçektende boş olabilir mi? Bir hiç uğruna değil herhalde.

İnsan aşkın değerini bilemeyendir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl