Sizce Gelecekte Depremlerin Olması Engellenebilecek Mi ? | Tartışma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 853
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Efe_

Stay calm, stay sharp.
Emektar
Elmaslar
238

Discord:

efeuynk

mctr.png

Merhabalar, bugün sizlerle gerçekleştiğinde çok büyük zararla olan veya çok küçük ölçeklerle gerçekleşen depremler hakkında konuşacağız.

Sizce gelişen teknolojimiz ile ilerleyen zamanlarda depremleri engelleyebilmek mümkün olabilir mi ?

Ekli dosyalar

• mctr.png
    mctr.png
    87,2 KB · Görüntüleme: 38
hayır, hiçbir zaman insan veya insan yapımı araçlar doğanın önüne geçemez
doğa verdiğini eninde sonunda geri alacak ve alıyor

Teknolojinin kaçınılmaz olduğunun altını çizerek, bir gün doğanın ve insanın önüne geçeceğini düşünüyorum. Çeşitli medeniyet sınıflandırmalarında ilk kademede insan neslinin kendi gezegeni üzerinde kontrolü sağlayıp, bütün kaynakları kullanabilmesi var. Bu çok olağan dışı değil. Bırak evimizi Mars'a araç gönderip yerin altını dinleyip kaydediyoruz, bundan birkaç asır öncesine dönüp bugün yapılanları değerlendirsek sanrıım buna aklını kaçırmak denirdi.

Depremler bana göre asla engellenemez fakat gelecekte binaların daha güçlü olduğunu düşünerek can ve mal kaybı olmayacağını düşünüyorum.

Engelleneceğini sanmıyorum ama gelişen bir teknoloji çağındayız. Deprem kaçınılmazdır ama önlem alınarak can ve mal kaybı en aza indirilebilir diye düşünüyorum.

Bunu engellemek mümkün değil fakat ilerde daha dayanıklı evlerde yapılacağını düşünmüyorum herkez cebini doldurma peşinde ilerde depremler daha yıkıcı olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl