Yazar ve Destek Ekibi Alımları Aktif!
Merhaba Ziyaretçi!, Forumumuzun yazar ve destek ekibine katılmak ister misiniz? Yetkili market, yetkili sistemi ve başvuru formu gibi birçok bilgiye ulaşmak için buraya tıklayın.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizce en iyi öğrenme metodu hangisidir: Yaparak yaşayarak öğrenme mi, okuyarak mı, ya da başkalarını dinleyerek mi? | Tartışma
Sizce en iyi öğrenme metodu hangisidir: Yaparak yaşayarak öğrenme mi, okuyarak mı, ya da başkalarını dinleyerek mi?
Bildiğiniz üzere kişiden kişiye değişmekle beraber bir şeyi öğrenmenin yolları vardır. Ama bazıları vardır ki temeldir ve çoğu kişi tarafından uygulanır. Gerek uygulama yoluyla gerek ise okuyarak öğrenilir. Bir diğer durum ise dinlemektir. Bir çoğumuz zaten sonuncusunu yıllardır ister istemez yapıyor, bu noktada okullarda aldığımız eğitimden söz ediyorum. Ama biliyoruz ki uygulama gibi öğrenme metodlarından yoksunuz.
İlk eğitimi aile vermeli nasıl davranacak, nasıl oturacak kalkacak, ders çalışması, bir şeylere zaman ayırması eğer aile bunları küçük yaşta öğretmezse ve bir düzen kuramazsa seve seve yaşayarak öğreneceksin veya kötü bir tabir fakat koyun gibi sadece başkalarının dediklerini yapacaksın.
kankam şimdi konu biraz karışık oluyor bazı şeyleri dinlesen de okusan anlamazsın başına geldiğinde ha tamam dersin yani benim kendi tercihim tabii ki de yaşayarak öğrenmek.
Aslında eğitim süresince öğrenim yolları farklılık gösterebilir. Örneğin, bir aşçının teorik eğitim yerine uygulamalı eğitim alması onun yararınadır, fakat bir mütercim tercümanlık öğrencisi bölümünde gördüğü dersleri okuyarak ya da başkasından dinleyerek daha iyi sonuçlar elde edebilir. Sonuçta birileriyle yabancı dil konuşmadan önce okuyarak ve başkalarından dinleyerek kendisini geliştirebilir.
Ve yazıma ek olarak öğretmen bu konuda çok etkili gidip tehdit etmek yerine boş not muhabbeti yerine dersi eğlenceli işlerse, öğrencilerle iletişimde olursa o öğrenci gördüğü eğitimden kat kat zevk alır bu da ilerki zamanlarda başarısını arttırır. Öğretmen cidden çok önemli
Bir konuyu, dersi ve ya herhangi bir şeyi öğrenmek için ilk önce merak ve istek olmalıdır. Kişi eğer bunlara sahip ise öğrenebilir. En iyi öğrenme yolu ise pekiştirmektir. Bir şeyi ilk defa duyduğumuzda aklımızda geçici hafızaya yerleşir. Okumak ve ya konu üzerinde emek harcamak bu bilgiyi işlememize yarar. Bu sayede bilgi kalıcılaşır ve karşımıza tekrardan çıktığı zaman kolayca hatırlayabiliriz. Ama en önemli şey ilk önce o bilgiyi öğrenmek istemektir ?