İnceleme Sizce Eklenti Kodlarken Config Eklenmeli mi? (Fikir konusu)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan XBrexorX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 559

Sizce?

• Config tabii ki eklenmeli

Oy: 7 77,8%
  • Configsiz kullanılmalı bence

Oy: 0 0,0%
  • Konuyu okumadım, alakam yok.

Oy: 1 11,1%
  • Hangisi işine gelirse bence onu yapmalısın.

Oy: 1 11,1%

• Kullanılan toplam oy
    9
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

XBrexorX

Bin bilsen de bir bilene sor.
Elmaslar
193
Minecraft
XBrexorX

Discord:

XBrexorX#2521

Arkadaşlar sizinde bildiğiniz gibi bu konuda 2 tür bulunuyor. Eklentiye config ekleyenler ve Eklentiye config eklemeyip koddan düzenleyen olarak benim kafamda 2 ye ayrılıyor. Sizce eklenti kodlarken (Kendi paketimiz ve kendi sunucumuz için) Config eklemelimiyiz yoksa düzenliyeceğimiz zaman koddan düzenlemelimiyiz? Ben böyle bir tartışma konusu oluşturmaya açıkçası gerek duydum ve sizin fikrinizi öğrenmek istedim.

Arkadaşlar sizinde bildiğiniz gibi bu konuda 2 tür bulunuyor. Eklentiye config ekleyenler ve Eklentiye config eklemeyip koddan düzenleyen olarak benim kafamda 2 ye ayrılıyor. Sizce eklenti kodlarken (Kendi paketimiz ve kendi sunucumuz için) Config eklemelimiyiz yoksa düzenliyeceğimiz zaman koddan düzenlemelimiyiz? Ben böyle bir tartışma konusu oluşturmaya açıkçası gerek duydum ve sizin fikrinizi öğrenmek istedim.
Bence config dosyası eklemek daha güzel olabilir. Aslında bu yapacağın bir eklentinin türüne göre değişiklik gösterir. Misal market eklentisi yapacaksan, oyuncunun isteklerine göre fiyat ayarlaması yapman gerekli, bunuda her değiştirmede eklentiden ayarlayıp build yapmak saçma olmaz mı? Birde stop çekmen gerekiyor.

Bence config dosyası eklemek daha güzel olabilir. Aslında bu yapacağın bir eklentinin türüne göre değişiklik gösterir. Misal market eklentisi yapacaksan, oyuncunun isteklerine göre fiyat ayarlaması yapman gerekli, bunuda her değiştirmede eklentiden ayarlayıp build yapmak saçma olmaz mı? Birde stop çekmen gerekiyor.
Yani aslında orasıda doğru ama mesela genellikle değiştirmeyeceğimiz şeyler için bence eklemeye gerek yok. Sabit şeylerde zaten birçok kez build etmeyeceğimiz için sabit şeyler için eklememeliyiz bence ama diyelimki çok değişken bir eklenti kodladık mesela dediğiniz gibi market eklentisi kodladık diyelim her fiyat değiştirirken item eklerken build etmek şaçma ve gereksiz yorucu olabilir. Fikiriniz için teşekkür ederim.

Yani aslında orasıda doğru ama mesela genellikle değiştirmeyeceğimiz şeyler için bence eklemeye gerek yok. Sabit şeylerde zaten birçok kez build etmeyeceğimiz için sabit şeyler için eklememeliyiz bence ama diyelimki çok değişken bir eklenti kodladık mesela dediğiniz gibi market eklentisi kodladık diyelim her fiyat değiştirirken item eklerken build etmek şaçma ve gereksiz yorucu olabilir. Fikiriniz için teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim, belirtiğim gibi bence config ayarınızı eklentinin tipine göre ekleyin. *BENCE*

config daha faydalı daha sağlıklı olur gibime geliyor

bence eklenmeli çünkü config tüm eklentinin ayarlarının kolayca hazırlandığı bir bölüm işine yarayacaktır.

Yapacağın eklentiye bağlıdır aslında. mesala bir konumda ender pearl kullanılmamasını istiyorsun ve bu eklentiyi tasarladığında config.yml yapmana gerek yok ancak market eklentisi vs. tasarlarsan config.yml yapman gerekir fiyatları arttırmak gibi gibi şeyler için lazım olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl