Tasarım Sizce böyle bir ara yüz tasarımı yapmak ne kadar zor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

ahmet50042

Ziyaretçi
Merhaba değerli forum üyeleri. Size ufak bir sorum olacak, sizlerin de bildiği gibi şu aralar Türkiye'deki oyun piyasası hareketlenmeye başladı, fakat ne yazık ki en sık yaşanan sıkıntılardan biride ara yüz tasarımı oluyor. Ara yüz tasarımları fazla önemsenmeden çok basit olarak tasarlanıyor sizce benim bu yaptığımı tasarımı yapmak ne kadar zor? Neden oyun firmaları böyle tasarımlar yapmıyor? Görüşlerinizi merakla bekliyorum.
Yeni Proje (8).png

Merhaba değerli forum üyeleri. Size ufak bir sorum olacak, sizlerin de bildiği gibi şu aralar Türkiye'deki oyun piyasası hareketlenmeye başladı, fakat ne yazık ki en sık yaşanan sıkıntılardan biride ara yüz tasarımı oluyor. Ara yüz tasarımları fazla önemsenmeden çok basit olarak tasarlanıyor sizce benim bu yaptığımı tasarımı yapmak ne kadar zor? Neden oyun firmaları böyle tasarımlar yapmıyor? Görüşlerinizi merakla bekliyorum. Ekli dosyayı görüntüle 161585
Bu konularda profesyonel değilim ama o arayüzü kullanacak bir kişi olarak yorum yapmak gerekirse biraz basit olmuş ve yazı fontları daha güzel seçilebilirmiş.

Eğer bağımsız bir yapımcı değilseniz uymanız gereken birçok etken bulunuyor. Firmaların dikkate aldığı birçok faktör var. Ortaya çıkan tasarımda bu etkenlere göre tasarlanır. Oyundan bağımsız bir örnek vererek bu konuyu şöyle açıklamak istiyorum.

Spotify'ın logosu bilindiği gibi biraz sağa doğru eğimlidir. Bu eğimin sebeplerinden başlıcalarıysa eğer simetrik olsaydı wifi simgesini andıracaktı. Eğer tam 90 derece sağa yatık olsaydı rss logosunu andıracaktı. İşte bir tasarımı bu ister logo ister arayüz ister karakter şekillendiren şey bu eğerlerdir.

Bu konularda profesyonel değilim ama o arayüzü kullanacak bir kişi olarak yorum yapmak gerekirse biraz basit olmuş ve yazı fontları daha güzel seçilebilirmiş.
Bunun farkındayım o ara yüzü sadece göstermelik yaptım eğer bir oyun için yapacak olsaydım daha çok detay ve özen gösterirdim. Ama bunlara rağmen bir çok ara yüze göre kat kat daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Eğer bağımsız bir yapımcı değilseniz uymanız gereken birçok etken bulunuyor. Firmaların dikkate aldığı birçok faktör var. Ortaya çıkan tasarımda bu etkenlere göre tasarlanır. Oyundan bağımsız bir örnek vererek bu konuyu şöyle açıklamak istiyorum.

Spotify'ın logosu bilindiği gibi biraz sağa doğru eğimlidir. Bu eğimin sebeplerinden başlıcalarıysa eğer simetrik olsaydı wifi simgesini andıracaktı. Eğer tam 90 derece sağa yatık olsaydı rss logosunu andıracaktı. İşte bir tasarımı bu ister logo ister arayüz ister karakter şekillendiren şey bu eğerlerdir.
Evet doğru söylüyorsunuz fakat benim demeye çalıştığım şey ara yüz, logo değil ara yüz için böyle kısıtlamalar söyleyeceklerini sanmıyorum ki söyleseler bile, kare menülerden oluşan ve kötü ara yüzler olmanlarını istemezler diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl