Genellikle yönetim kısmında bilgili kişiler bulunmayabiliyor, bilgili kişiler bulunmaz ise de zaten başta beklentiler yüksek oluyor ve bu beklenti gerçekleşmeyince ve gider karşılanmadığında zarar etmemek amaçlı kapatılabiliyor. Kitle konusunda da zaten biliyorsunuzdur okul dönemiyle yaz dönemi arasında birçok fark bulunuyor okul döneminde tutma ihtimali daha düşük olabiliyor. Özetlemek gerekirse birçok sebebi bulunuyor bunların bazıları yönetim ekibinde oluyor bazıları da kitle ile ilgili oluyor.Biliyorsunuzdur bazı yeni açılan sunucular veya uzun yıllarca açık kalan sunucular neden bir anda batabiliyor?
Emin
yeni açılan sunucular genellikle bütce veya yönetim sorunundan kapandıklarını düşünüyorum.Biliyorsunuzdur bazı yeni açılan sunucular veya uzun yıllarca açık kalan sunucular neden bir anda batabiliyor?
Aslında bunun bir çok sebebi var bunları sırasıyla açıklamak gerekirse
- Kötü Yönetim:
- Bir sunucunun başarılı olabilmesi için yönetimin etkili olması gerekiyor.
- Yönetim zayıf ise, sunucunun tutma şansını düşük görüyorum.
- Plansızlık:
- Sunucu sahipleri genellikle kısa vadeli düşünerek, anlık popülerlikle kiralık sunucuları tercih ediyor.
- İlk ayda beklentilerini karşılayamayan sunucu sahipleri, hayal kırıklığı yaşayarak sunucularını kapatıyor.
- Yeniliklere Ayak Uyduramama:
- Birçok sunucu, hazır paketler kullanarak benzer içerikleri kullanıyor bu da oyuncuların gözünde kötü izlenim bırakıyor.
- İlk izlenim önemlidir ve oyuncular, benzer sistemleri gördükleri için sunucular arasında fark göremediğinden ise çabuk sıkılıyorlar ve sunucudan ayrılmalarına sebep oluyor
- Yetersiz reklam:
- Bunun en büyük sebebi yine 2. maddeden ötürü doğuyor sunucu sahipleri yeterli planı yapamadığı için reklam ayağını unutuyor veya çok kısıtlı kullanıyor ve bu da daha fazla kullanıcıya erişememeyi sağlıyor.
Peki soru sunucular nasıl tutmalı diye sorsaydın?
İyi bir yönetim:
Eğer yönetim ekibiniz bilgili ve işini doğru yaparsa kesinlikle sunucunuzun kitlesi daha da ilerleyecektir Doğru Plan ve Analiz:
Sunucunuzu kısa vadeli hedef olarak görmeyin, öncelikle gidip 1 ayınızı TR sunucularını ve Yabancı sunucuları incelemekle harcayın ve tek tek cidden not alın Hazır Paket Kullanma:
Genellikle paketi hazır alan sunucular için buraya değinmek istiyorum. madem paketi satın alacaksınız hazır olanı almak yerine paketi biraz daha bütçe verip yaptırın he şahsi görüşüm biraz zaman ayırıp yapabilirseniz siz yapın çünkü hiç kimse sizin aklınızdan geçen sunucuyu birebir yapamaz ama siz kendi istekleriniz ve kendi hedefleriniz doğrultusunda sunucunun dizaynını daha iyi ayarlayabilirsiniz. Son olarak ise iyi bir reklam politikası yürütün:
En önemli maddelerden birisi de bu ücretsiz reklamlar dışında sunucunuza para vererek reklamlar yaptırın her kulvarda siz reklam verirken bakiyenizden gittiğini düşünürken belki reklamı görüp gelen oyuncu sunucunuzda bir çok şey alacak ve destek olacak bu yatırımı göze almalısınız.
fault7montana
Teşekkürler yorumun için.Oyuncular genellikle sistemsel olarak gelişmiş ve özgün sunucuları tercih etmektedir. Sunucu, özgün bir içerik sunamazsa oyuncular ilgilerini kaybedebilir ve çöküşe sürüklenir.
baybrn_
İyi yönetimden kastım şu yönetim ekibiniz sürekli doküman tutabilmeli yaptıkları her işin dökümanı ileride sizin için çok fayda sağlıyacaktır. birbirleri ile iyi uyum sağlayabilmeli hiyerarşi yönetimine kesinlikle ayak uydurabilmeli ve olgun kişiler olmalıdırYazdıklarınıza bayıldım. Ben sunucu yapıyorum ve bu soruyu sormamım nedeni belli aslında. Sunucu paketi almak ve yaptırmak bana iyi gelmiyor ondan dolayı paketin tamamını kendime göre dizayn ediyorum ve bence eğlencelide. İyi yönetimden tam kastınız ne? Biraz daha açabilirseniz sevinirim.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!