Çözüldü Sistemim Distant Horizan modunu çalıştırabilir mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kadirizm

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
20

Discord:

kadirizm_

Merhaba uzun zaman önce distant horizon modunu kurmayı denedim fakat oyuna girmeye çalıştığım zaman garip bir şekilde oyundan atıyordu. Şimdi ise tekrardan denemek istedim bu sefer oyuna girmeyi başardım fakat modu aktif ettiğim zaman oyunda hiçbir değişiklik olomuyordu. Acaba sistemim mi yetersiz diye düşündüm birde foruma sormaya karar verdim.

Sistem Özellikleri:

Ekran Kartı: RX 580 8GB
İşlemci: i5 2400
RAM: 4GB
Depolama:
-120 GB SSD
-500GB HDD (çok eski oyunlarda falan %100 hdd kullanıma ulaştığı için çok sorun yaşyıyorum)

Pek sanmıyorum. MC genel anlamıyla işlemci odaklı ve işlemciniz pek iyi değil. Önerim optifine ile oyunu oynamanız ve en fazla 16 chunk.

1736075842056.webp

Gördüğünüz bütün modları kurup distant horizonu denedim. Distant horizonun ayarları true olmasına rağmen çalışmıyordu ama biryerden biryere uçarak giderken arkamdaki chunklar yok olmuyordu en son biraz etrafta chunk açmaya çalıştım sonra oyun dondu HDD sağolsun oynayamadım.

Ekli dosyayı görüntüle 256622

Gördüğünüz bütün modları kurup distant horizonu denedim. Distant horizonun ayarları true olmasına rağmen çalışmıyordu ama biryerden biryere uçarak giderken arkamdaki chunklar yok olmuyordu en son biraz etrafta chunk açmaya çalıştım sonra oyun dondu HDD sağolsun oynayamadım.
Hocam işlemciniz zaten düşük bu kadar mod çalıştırmayı denemeyin. Hatta direk optifine oynasanız kâfidir.

Bende çalışırmı ryzen 7 5700x merak ettim yükleyesim geldi nedense.
Kendi işlemcinin özelliklerini bildiğinizi düşünüyorum. Küçük bir araştırma ilede bulabileceğini düşünüyorum. Buraya yazmanın pek anlamı olacağını sanmam. Ama illa çok merak ediyorum diyorsanız, hiç boş zamanım yok araştırma yapamam diyorsanız veya hiç bir bilgisayar bilginiz yok ise, özellikle de kendiniz hiç denemediyseniz evet çalışır.

Kendi işlemcinin özelliklerini bildiğinizi düşünüyorum. Küçük bir araştırma ilede bulabileceğini düşünüyorum. Buraya yazmanın pek anlamı olacağını sanmam. Ama illa çok merak ediyorum diyorsanız, hiç boş zamanım yok araştırma yapamam diyorsanız veya hiç bir bilgisayar bilginiz yok ise, özellikle de kendiniz hiç denemediyseniz evet çalışır.
Kusura bakma mod hakkında bilgin var sandım diye sordum yinede teşşekürler.

1736078058083.webp

Zorlu geçen 2 saatin ardından oynayamadım nerdeyse. Şu grafiği görünce sinirlerim bozuluyor SSD'nin %3'ü oyun esnasında kullanılırken HDD'nin tamamı neden kullanılıyor onu anlamadım. RAM CPU ve GPU oranlarıda iyi seviyede. Sanırım direk optifine kullanmak en mantıklısı.

Ekli dosyayı görüntüle 256623

Zorlu geçen 2 saatin ardından oynayamadım nerdeyse. Şu grafiği görünce sinirlerim bozuluyor SSD'nin %3'ü oyun esnasında kullanılırken HDD'nin tamamı neden kullanılıyor onu anlamadım. RAM CPU ve GPU oranlarıda iyi seviyede. Sanırım direk optifine kullanmak en mantıklısı.
Oyun dosyaları HDD de olduğu için olabilir. Ssd ye alarak deneyin

Oyun dosyaları HDD de olduğu için olabilir. Ssd ye alarak deneyin
Optifine kurdum hiç uğraşmaya değmezmiş ama hala fps değerleri öncesine göre çok düşük. birkaç ay önce sorunsuz oynuyordum mavi ekran yedikten sonra bilgisayar bozuldu 3 tane hdd değiştim yine düzeltemedim.

Optifine kurdum hiç uğraşmaya değmezmiş ama hala fps değerleri öncesine göre çok düşük. birkaç ay önce sorunsuz oynuyordum mavi ekran yedikten sonra bilgisayar bozuldu 3 tane hdd değiştim yine düzeltemedim.
3 hdd değişene kdr 1 ssd alsanız daha güzel olurmuş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl