Sınavlar Olmalı Mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ynsgngrd

well, it's done
Elmaslar
554
Minecraft
YunusCanGungordu

Discord:

yunus can#0004

1614525406127.png
2019 Aralık tarihinde hayatımıza dahil olan salgın beraberinde bir pandemi sürecini de getirdi. Okulların resmi olarak tatil edilmesinin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti ve o günden beri yüz yüze eğitim programı ciddi şekilde aksadı. Geride bıraktığımız aylarda denenmiş de olsa, vaka sayılarının etkilenmesinden ötürü bu denemeler de sonuç vermedi ve uzaktan eğitim sürecine devam edildi.

Liselerde yapılacak olan yazılı sınavların bir kısmı yapıldı, bir kısmı ise yapılmadı. Sınav olmayan okulların sınavı yakın zamanda yapılması planlanıyor ancak tarih yaklaştıkça sürekli olarak bir erteleme de yapılıyor.

Genel anlamda, böyle bir süreç içerisinde sınav yapılmasını doğru buluyor musunuz? Eğitim devam etmesi için en alternatif işleyiş size nedir? Değerlendirmelerinizi bu konunun altında bekliyorum. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
2019* Olması gerekmiyor mu? 2020 Aralık ayında başlamadı salgın

Ben yanlış biliyorsam düzeltiniz.

Böyle bir konu tabii ki herhangi bir şeyi değiştirmeyecek ancak yine de yazmak isterim. Sınavlar olursa birçok genç hayatının en güzel dönemini kaybetmiş olacak. Evet pandemiden dolayı zaten çok bir şey yaşanıyor değil ancak böyle bir dönemde bir de üstüne sanki bütün asya ülkelerinin yarasa ithalatını bu öğrenciler karşılıyormuş gibi onlara yüklenmeye devam ederlerse bu işin sonu hiç iyi bitmez. Nasıl bir şekilde kimler tarafından bu kararlar alınıyor tartışılır ancak bu kararı alanların unuttukları en önemli nokta günün birinde alacakları oyların bu gençlerin verecek olması. Her sınavda 1 nesil kaybediyoruz. Bir şekilde genç politikacılarımız mühendislerimiz yok olup hayal kurmayı bırakıp vazgeçiyor. Sınavlar olmalı mı olmamalı ama olacak mı evet olacak. Halbu ki böyle bir dönemde insanlar daha çok keşfetse kendini neleri sevdiğini neler yapabildiğini belki de en önemli gelişmeyi böyle yaşarız.

Maddi durumu olmadığından dolayı evine internet bağlatamayanlar veya derse girecek cihazı olmayan kişiler için büyük haksızlık.

Olmalı ya da olmamalı diye bir şey demeyeceğim fakat artık kesin bir karar verilmeli pazartesi sınav var deniyor tarihler ileri çekiliyor yok tatil cart curt kesin bir şey olmalı öğrencilere empati yapılmalı.

paran varsa gir sınava çık

paran yoksa sadece çık

Her ne kadar ben derslerime çalışsam da sınavların olması taraftarı değilim. Sebebine gelirsek de virüs, önceden bazı liselerde yapılan sınavlar, fırsat eşitsizliği, online eğitimin yüz yüze olan eğitime tutmaması ve biriken konular... (1 Kasım'a uymayanlar var.)

meslek için milletin karakterine değil de zekasına bakarak yaptıkları bu sınavlar bana saçma geliyor.Önemli olan zeka da değil düşünce yapısı :)

Konu bence gündemden düşmeli artık.

sınavların zorluk seviyesi yüzünden eğitim düzgün şekilde verilemiyor düzgün eğitim yerine ezbere eğitim test sorusu cevaplayacak kadar bilgi veriliyor bence sistemdeki yanlış nokta burası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl