Paylaşım Sıfır Kod Bilgisi İle Launcher Tasarımı (Sürükle Bırak) İster Sunucuya Özel İster Kendine Özel

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AKiron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 261
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AKiron

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
4
Minecraft
ss

Discord:

ss

Minecraft’ı uzun zamandır oynayan biri olarak hep aklımda olan bir fikir vardı:
Kendi launcher’ımı yapmak.
Ama işin kod tarafına hiç girmeden… Çünkü bu proje benim için bir iş değil, tamamen hobi ve merak işi.

Bu projeye başlama sebebim aslında çok basit. Minecraft’ı açarken herkesin kullandığı klasik launcher yerine, tamamen bana özel, sade ama göze hoş gelen, istediğim gibi şekillendirebildiğim bir launcher hayal ediyordum. Bir sunucuya bağlı olmasa bile, sadece oyunu açarken bile “bu benim yaptığım bir şey” hissini vermesi yeterliydi.

En başta amacım şuydu:

Kod bilmeden, sürükle-bırak mantığıyla, kişiye özel bir Minecraft launcher tasarlanabilir mi?

Bu sorunun cevabını kendim deneyerek görmek istedim. Tasarım kısmı benim için en keyifli taraf oldu. Arka plan görselleri, butonların yeri, renk uyumu, yazı tipleri… Hepsini deneye deneye ilerledim. Bazen bir butonun yerini defalarca değiştirdim, bazen sadece daha iyi görünsün diye ufak detaylarla uğraştım. Tamamen keyif alarak, acele etmeden.

Bu launcher bir “profesyonel ürün” iddiası taşımıyor.
Bir gelir beklentisi yok.
Bir sunucuya zorunlu bağlantı yok.

Sadece öğrenmek, denemek ve ortaya bir şey koyabilmek için yapılan bir çalışma.

En hoşuma giden kısmı ise, gerçekten hiç kod yazmadan bir şeyler ortaya çıkabilmek oldu. Sürükle-bırak mantığıyla buton eklemek, görselleri yerleştirmek, temel işlevleri ayarlamak… Bunları yapmak, teknik bilgisi olmayan birinin bile kendi launcher hayalini gerçeğe dönüştürebileceğini gösterdi.

Bu projeyi yaparken şunu fark ettim:
Minecraft sadece bir oyun değil, aynı zamanda üretme isteğini tetikleyen bir dünya. Mod yaparsın, harita yaparsın, texture pack yaparsın… Benimkisi de launcher tarafında küçük bir deneme oldu.

Aşağıya süreci anlatan videoyu bırakıyorum. Benim gibi merak eden, “acaba ben de yapabilir miyim?” diyen biri varsa, belki ilham olur.
Büyük hedefler, büyük vaatler yok.
Sadece bir hobi, sadece bir deneme.

🎥 Video:

Belki ileride geliştiririm, belki olduğu gibi kalır. Ama şu an için, kendi kendime yaptığım ve keyif aldığım bir proje olarak benim için yeterli.

Bu tarz yaratıcı belki ișlevli belki ișlevsiz projeler görmek cidden benim çok hoșuma gidiyor hem senin için hem benim için gurur veriyor

Bu tarz yaratıcı belki ișlevli belki ișlevsiz projeler görmek cidden benim çok hoșuma gidiyor hem senin için hem benim için gurur veriyor
Amacım yapılıp yapılamayacağı konusunda görmekti ve bu tarz şeyleri yaparken keyif alıyorum yapılan her işin katma değeri olduğuna inanıyorum. Kullanılması yada kullanılmaması hiç bir zaman benim için önemli olmayacak. Belkide bu proje tam olarak burada kalacak bilemiyorum.

güzel bir sistem olmuş gerçekden eline koluna sağlık geliştirilirse çok iyi bişey olabilir...

güzel bir sistem olmuş gerçekden eline koluna sağlık geliştirilirse çok iyi bişey olabilir...
teşekkür ederim talep gelirse geliştiremeye yönelik çalışmaları hızlandırabilrim

çok güzel olmuş eline koluna sağlık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl