Rehber Shader Paketleri Nasıl Kurulur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FreadFries

Tasarımcı (Yankılı)
Yazar Şefi
MinePass
Elmaslar
221
Minecraft
Furkan0936

Discord:

freadfries

Eğer azıcık Minecraft içeriği baktıysanız fark edersiniz ki bazı kişilerde oyunun görünümü çok daha farklı. Fakat aynı zamanda fark edersiniz ki bunun altında bir kaynak paketi yatmıyor, çünkü oyunun ortam görünümü dışında herhangi bir kaynağı farklı değil. Sonra cidden kararlı biri iseniz Google üzerinden bu durumu araştırmaya karar verirsiniz, ve bu görünümün "shader" adı verilen kaynak paketleri ile sağlandığını görürsünüz. Shader paketleri, kaynak paketlerine benzer özellikler göstermesine rağmen kaynak paketlerinden farklı olarak direkt kaynakları düzenlemezler. Sonuçta oyunun ışıklandırması, suyun ışıklı görünümü gibi şeyler kaynak barındırmıyor. O zaman söyleyebiliriz ki shader paketleri kaynak paketlerinin düzenleyemediği şeyleri düzenleyen, dolayısı ile kaynak paketlerinin bi nevi tamamlayıcısı olan paketlerdir. Tüm bu bilgiyi ettikten sonra konunun sorusuna geliriz: Biz bu shader paketlerini nasıl kurarız?

Ben Furkan, ve forumun bir editörü olarak sizlere bu sorunun cevabını olabildiğince anlaşılır, fakat yine de sıkıcı olmayan bir şekilde açıklayacağım. Öyleyse başlatın oyununuzu, buraya bir shader paketi kurulacak!

1727463882159.webp

Adım 1 - OptiFine kullandığınızdan emin olun.
Shader kullanımını destekleyen birkaç mod olmakla beraber en yaygını OptiFine modudur. Fakat OptiFine kullanmak istemiyorsanız alternatif olarak Rubidium veya Oculus kullanabilirsiniz. İkisi de shader kullanımına izin veriyor ve optimizasyon sorunlarını önlüyor.
1727463713840.webp

Adım 2 - Shader paketinizin sürümüne dikkat edin.
Bu adım daha çok bir kontrol noktası görevi üstlenir. Oyuna paketi kurmadan önce oynayacağınız sürüm ile paketin uyumlu olmasına dikkat edin, aksi takdirde oyunununuz düzgün çalışmayabilir.
1727463762549.webp

Adım 3 - Shader paketini kurun.
Burası büyük ihtimal en çok merak ettiğiniz kısım. Öncelikle oyununuzu başlatın ve seçenekler sekmesine gidin. Daha sonra Görüntü Ayarları sekmesinden "Shader'lar" bölümüne girin. Alttaki Shader Klasörünü Aç tuşuna basınca sizi shader yükleme klasörüne gönderecektir. Shader .zip dosyanızı bu klasöre attıktan sonra oyuna dönün, paketi seçin ve aşağıdan Bitti tuşuna basın.
Tebrikler, tüm adımları doğru yaptıysanız paketiniz hazır ve çalışıyor olacaktır.

Konunun Sonu
Konunun sonuna geldik, artık shader paketlerinin nasıl kurulduğunu biliyorsunuz. Umarım istediğiniz paketi bulursunuz; iyi oyunlar ve iyi günler!

Eline sağlık kısa öz olmuş. Optimizasyon önemli bir sorun shader kullanıcıları için. Rubidium ve Oculus'a ek olarak Sodium + Lithium ikilisini de öneririm.

Ortalama vs. dikkat edebilirsiniz, o şekilde konularınız çok daha güzel duracaktır. Onun haricinde konu içeriği gayet güzel.

Göze hitap eden ve kişilere örnek olucak birkaç shader paketi paylaşsanız daha hoş olmaz mıydı?

Güzel bir shadere benziyor, ayrıca konu gayet öz ve açıklayıcı. Başarılar!

Ortalama vs. dikkat edebilirsiniz, o şekilde konularınız çok daha güzel duracaktır. Onun haricinde konu içeriği gayet güzel.
Genelde sola yatık tercih ederim, fakat düzenle alakalı birkaç deneme yapacağım. Ortaya hizalama önerinizi not aldım.

Göze hitap eden ve kişilere örnek olucak birkaç shader paketi paylaşsanız daha hoş olmaz mıydı?
Konu genellikle shader paketlerinin kurulumu ve tanımı ile alakalı olduğundan bir görseli yeterli buldum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl