Çözüldü Servererimde hesap calinma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lero_craft
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.073
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lero_craft

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
5
Minecraft
Keke

Discord:

kekelero

Arkadaşlar Selamlar Konuyu Anlatıyorum Sunucum Bungeecord Üzerine Bir Sunucu Bungeecord,Lobi,Towny İçeriyor Fakat Birisi Nasıl Yapıyorsa Veya Birden Çok Kişi Şifremi Oğrenmesi İmkansız Authme Plugini Kullanıyorum Buarada Neyse Adam Şifremi Oğrenmesi İmkansız Lobiden Şifre girekek gecmiş veya direk Towny e mi baglanmis nasıl oluyor anlamadım sunucumu patlatti bunu nasıl cozucem?

Arkadaşlar Selamlar Konuyu Anlatıyorum Sunucum Bungeecord Üzerine Bir Sunucu Bungeecord,Lobi,Towny İçeriyor Fakat Birisi Nasıl Yapıyorsa Veya Birden Çok Kişi Şifremi Oğrenmesi İmkansız Authme Plugini Kullanıyorum Buarada Neyse Adam Şifremi Oğrenmesi İmkansız Lobiden Şifre girekek gecmiş veya direk Towny e mi baglanmis nasıl oluyor anlamadım sunucumu patlatti bunu nasıl cozucem?
Discord: mravci ulaşırsan yardımcı olabilirim benzer bir sorunla karşılaştım yardımcı olabilirim

Ekledim yardımcı olursan sevinirim

CraftRise'ın yaptığı 2 milyon kullanıcının bulunduğu bu sızıntıdan Minecraft adı sorgulayıp girmiş olabilir veya buna benzer sızıntılardan.

Merhabalar

Bu soruna port açıkları veya izin açıkları sorun oluyor.

Nedir bu port açıkları ?

Bungecord temelli sunucularda portlar arası geçişler açık olduğu için oyuncu örnek olarak survival portunuz 1000 ise ip adresinizin sonuna :1000 ekleyerek direk bu sunucuya bağlanabiliyor.

Nasıl engellenir?
Bunu engellemek için Bungecord configinizdeki ip forward ayarını true yapmanız gerekmektedir. Lakin bu kesin bir çözüm değil. Kesin çözüm için Windows firewall üstünden ana sunucu portunuz(bungecord genelde bu 25565 olur) dışındaki ve VDS e bağlanırken kullandığınız port(firmadan firmaya değişkenlik gösterir bu bende 3389) dışındaki portları kapatmanız gerekmektedir.

Nedir bu izin açıkları?

Bungecordunuzun içinde permlerim olduğu bölümde default gruplara bungecord.server gibi bir izin bulunur. Bu izne sahip oyuncular login yapmasa bile /server survival komudunu kullanarak survival geçebilir.

Nasıl engellenir?

Çakma lobinize authmebungecord pluginini yükleyerek bu açığı kapatabilirsiniz. Lakin buda kesin bir çözüm değildir. Kesin çözüm ise bungecord.server iznini silerek çakma lobi dışındaki bütün sunuculara mycommand pluginini yükleyiniz. Komutlar dosyasına dilediğiniz şekilde düzenleyerek aktarma yapmak istediğiniz sunucuya özel komut yapabilirsiniz. Bu plugin bungecord izinleri gibi sunucumuzdan bağımsız olmadığı için sadece pluginin olduğu sunucularda çalışır(yani çakma lobide atıyorum survival gitmek için giriş yapmadan /survival komudunu kullanamazsınız fakat bungecord.server iznine sahip gruptaki kişiler giriş yapmadan /server survival komudu ile Survival geçebilir.). Çakma lobiden asıl sunucunuza aktarması için config dosyasından aktarmasını istediğiniz sunucunun ismini yazabilirsiniz.

Çok yakında bütün bu açıklar ile ilgili yepyeni bir konu açacağım. Mevcut konularda çoğunlukla pluginler ile engelleniyor olarak göstermekte fakat bunların birçoğunun açığı bulunmakta.

Anlamadığınız bir yer olursa sormaktan çekinmeyiniz. İyi günler dilerim.

CraftRise'ın yaptığı 2 milyon kullanıcının bulunduğu bu sızıntıdan Minecraft adı sorgulayıp girmiş olabilir veya buna benzer sızıntılardan.
Bununla ilgisi olduğunu pek sanmıyorum.

Bu durum için craftrise ile o sunucudaki şifresi aynı olması lazım + olarak veriyi çalan hackerlardan bu oyuncu bilgilerini satın almış olmaları lazım. Bu bilgileri alan kişinin de o kadar parası varsa İnsanlarla uğraşmak için bunu yapacağını düşünmem.

Bu durum için craftrise ile o sunucudaki şifresi aynı olması lazım + olarak veriyi çalan hackerlardan bu oyuncu bilgilerini satın almış olmaları lazım. Bu bilgileri alan kişinin de o kadar parası varsa İnsanlarla uğraşmak için bunu yapacağını düşünmem.
bilgiler beleş

CraftRise'in verilerini ufak bir arama ile bulabiliyoruz maalesef ücretsiz şekilde paylaşılmış ve bazı kullanıcılarda CraftRise şifreleriyle başka sunuculardaki şifrelerini aynı yapıyorlar.

EVET /SERVER YAZILIYORMUŞ SORUN ÇÖZÜLDÜ SUNUCUMU SIFIRLAYACAĞIM TEŞEKKÜRLER.

Evet maalesef böyle bir şey yaşandı. Neyse iyi forumlar dilerim herkes verilerine dikkat etsin zaman kötü..
1705619966142.png

şey /server yazımını nasıl engelleyebilirim townyde tamamen

Teşekkürler ÇakmaLobim Yok Fakat Lobi Ve Towny Var Bende Bungeecordun İçindeki Bungee.server Permini Sildim Onun Yerine MyCommand Ekledim. NPC'ye Tıklayınca Towny'e Atıyor Sorun Çözülmüştür Demi? Garanti Şekilde?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl