Çözüldü Serverde Türkçe Karakterler Gözüküyor, Konsolda Saçma Sapan Yazılar Şekiller Var - YARDIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Wanleast
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 3.270
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Wanleast

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
5
Arkadaşlar Sunucumda Oyun İçerisinden Chatte Veya Pluginlerde Yazılan Türkçe Karakterli Metinler Normal Gözüküyor Fakat Konsola Baktığımda Türkçe Karakterler Yerine Şekiller Vesayre Gözüküyor Örnek Olarak Resimler;

Server:
g9BMP3.png

Konsol:
9DOZYk.png

Server:
qJrOA5.png

Konsol:
MarA1N.png

Server:
Qp9OPk.png

Konsol:
XE5Rl7.png

Server:
bLW798.png

Konsol:
d7RgM4.png

Bu Konsoldaki Saçma Sapan Yazıları Nasıl Türkçeleştirebilirim, Normal Serverdeki Gibi Gösterebilirim?

Çalıştır.bat İçi:
Kod:
@ECHO OFF

java -Dfile.encoding=UTF-8   -jar spigot.jar nogui
PAUSE

Baktım Fakat Tam Olarak Anlamış Değilim, Siz Biliyormusunuz?

Sunucunuzu .bat'tan açın daha sonra ukarıda ki beyaz kısma sağ tık ile tıklayıp Özellikler'e basın.
Yazı Tipi kısmına gelip Lucida Console seçip OK butonuna basın.
Sorun çözülürse belirtmeyi unutmayınız.

Sunucunuzu .bat'tan açın daha sonra ukarıda ki beyaz kısma sağ tık ile tıklayıp Özellikler'e basın.
Yazı Tipi kısmına gelip Lucida Console seçip OK butonuna basın.
Sorun çözülürse belirtmeyi unutmayınız.
Yaptım Fakat Aynı Duruyor O Şekiller, Saçma Yazılar

Yaptım Fakat Aynı Duruyor O Şekiller, Saçma Yazılar
Anlattığım kısımda ki fontta hepsini desteklemiyormuş. Bu adımları takip ediniz.
  1. .bat dosyanızın içine ön kısma "chcp 65001" kodunu ekleyiniz.
  2. Sunucu başlatılma komuduna utf-8 ekleyiniz. "%JAVA_HOME%"\Java.exe -Dfile.encoding="UTF-8" -jar -Xmx2G -Xms512M spigot-1.11.2.jar (Bu kısmı zaten yapmışsınız gerek yok.)
  3. İşlem tamamdır. Sunucuyu kapatıp açınız.

Anlattığım kısımda ki fontta hepsini desteklemiyormuş. Bu adımları takip ediniz.

1. .bat dosyanızın içine ön kısma "chcp 65001" kodunu ekleyiniz.
    Sunucu başlatılma komuduna utf-8 ekleyiniz. "%JAVA_HOME%"\Java.exe -Dfile.encoding="UTF-8" -jar -Xmx2G -Xms512M spigot-1.11.2.jar (Bu kısmı zaten yapmışsınız gerek yok.)
    İşlem tamamdır. Sunucuyu kapatıp açınız.

Başlat.bat İçi:
Kod:
chcp 65001

PAUSE

Böyle Yaptım, Bu Sefer Baya Düzeldide Aralarda Gine Değişiklikler Var Mesela "Değiştirebilirsiniz!" Yazması Gerekirken "Değiştirebilirsiniz!niz!" Yazıyor

Başlat.bat İçi:
Kod:
chcp 65001

PAUSE

Böyle Yaptım, Bu Sefer Baya Düzeldide Aralarda Gine Değişiklikler Var Mesela "Değiştirebilirsiniz!" Yazması Gerekirken "Değiştirebilirsiniz!niz!" Yazıyor
Bende attığım konuyu sana çevirdim yoksa benimde bir bilgim yok kusura bakma. Belki @IrfanDmn 'ın bilgisi vardır.

O yazılar sunucudada öyle gözükmüyor zaten konsolda sadace sen görsen ne kusuru var anlayamadım.

O yazılar sunucudada öyle gözükmüyor zaten konsolda sadace sen görsen ne kusuru var anlayamadım.

Ne Kusuru Var Anlatayım, ChestShop Plugininde Bazı İtemlarda Türçe Karakter Giriyo Heralde Sunucuda Marketi Oluşturuyorum Fakat Sağ Tıkladığımda İtem Alınmıyo Sebebi İse O İtemin Adının Konsolda Değişik Şekillerde Gözüktüğünden Tanınmıyor O İtem.

Ne Kusuru Var Anlatayım, ChestShop Plugininde Bazı İtemlarda Türçe Karakter Giriyo Heralde Sunucuda Marketi Oluşturuyorum Fakat Sağ Tıkladığımda İtem Alınmıyo Sebebi İse O İtemin Adının Konsolda Değişik Şekillerde Gözüktüğünden Tanınmıyor O İtem.

Dediğiniz ile daha önce karşılaştırmadım neyse.. birini etiketliyerek daha hızlı yardım alabilirsin @IrfanDmn

Kod:
java -server -Dfile.encoding=UTF8 -Xmx2048M -jar spigot.jar
Direkt başlatma kodunu buna çevirir misin

Kod:
java -server -Dfile.encoding=UTF8 -Xmx2048M -jar spigot.jar
Direkt başlatma kodunu buna çevirir misin

Yaptım Bu Hayla Böyle Gözüküyor

d7RgM4.png

Kod:
[18:39:56 INFO]: You have sent an actionbar broadcast with the message "┬╗ Bu Ya
z─▒y─▒ Skript/Duyuru2 den De─şi┼ştirebilirsiniz!"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl