Çözüldü Server TPS - VDS Kapanma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Scherbeth

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
0
Minecraft
Scherbeth
Merhabalar, yaklaşık 4 aydır sunucumuz var. Fakat çözemediğimiz bir sorunumuz için yardım isteyeceğim. Ryzen 9 9950 - 32 GB Ram kullanıyoruz VDS. Online sayımız bu hafta 40+ gördü. TPS değerlermiz bazen uzun süre boyunca stabil şekilde 19-20 kalıyor. Fakat bazen anlayamadığımız şekilde 20 kişi varken bile 10-15 ortalamaya düşüyor. Java olarak Temurin, altyapı olarak Purpur kullanıyoruz. run.bat dosyamız optimize.

Bu sorun haricinde diğer problemimiz ise VDS kapanması. Bu hafta iki kere makine yanıt vermedi. sunucu 30 + online dı. Fakat zorlayacak hiçbir şey yoktu.

Bu konu altında asıl talebim daha önce orta-büyük sunucu yönetmiş/kurmuş kişilerden genel tavsiyeler almak. İşi bilen insanlara ihtiyacımız var çünkü tüm sunucumuzu sıfırdan kendimiz inşaa ettik. Tüm pluginleri kendimiz aradık bulduk. Tüm mapleri ve yapıları kendimiz bulduk/yaptık. Tamamen el emeği ve genel kaynaklar hariç hiç yardım almadık.

Konuyu çok uzatmadan her türlü bilgiye ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

Discord üzerinden ulaşmak isterseniz : Scherbeth

Spark raporu yollayabilirmisiniz ?

Spark veya timings raporu yollarsan inceleyelim

Merhabalar, yaklaşık 4 aydır sunucumuz var. Fakat çözemediğimiz bir sorunumuz için yardım isteyeceğim. Ryzen 9 9950 - 32 GB Ram kullanıyoruz VDS. Online sayımız bu hafta 40+ gördü. TPS değerlermiz bazen uzun süre boyunca stabil şekilde 19-20 kalıyor. Fakat bazen anlayamadığımız şekilde 20 kişi varken bile 10-15 ortalamaya düşüyor. Java olarak Temurin, altyapı olarak Purpur kullanıyoruz. run.bat dosyamız optimize.

Bu sorun haricinde diğer problemimiz ise VDS kapanması. Bu hafta iki kere makine yanıt vermedi. sunucu 30 + online dı. Fakat zorlayacak hiçbir şey yoktu.

Bu konu altında asıl talebim daha önce orta-büyük sunucu yönetmiş/kurmuş kişilerden genel tavsiyeler almak. İşi bilen insanlara ihtiyacımız var çünkü tüm sunucumuzu sıfırdan kendimiz inşaa ettik. Tüm pluginleri kendimiz aradık bulduk. Tüm mapleri ve yapıları kendimiz bulduk/yaptık. Tamamen el emeği ve genel kaynaklar hariç hiç yardım almadık.

Konuyu çok uzatmadan her türlü bilgiye ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

Discord üzerinden ulaşmak isterseniz : Scherbeth
Kullandığınız Bir Eklenti veya Skript aşırı yük yapıyor olabilir spark raporu ve Timings Raporu Yollar mısınız?

39 aktif oyuncu varken alınmış 20 dk lık bir spark raporu :
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

TPS değerleri güzel gidiyor. Fakat dediğim gibi 20 kişiyken bazen 10-15 lere düşüyor. Düşük TPS aldığım bir zamanda rapor alamak isterdim ama uzun bir süredir yine stabil. Aklıma gelen tek şey hosting firmasının problemi.

3 ihtimal var.
1. Vds belirtilen özellikte değil veya oversell ile doldurmuşlar makineyi başka sunucunun tps zorlaması sizide etkiliyor.
2. Oyun içindeki bug - anlık kastırma bunu yapan bir oyuncunuz var gizlice tüm oyuncuları izleyin crash bug vb olabilir.
3. Pluginlerden biri data kayıtında sunucuyu aşırı zorluyor

Yeni spark raporunu gönderiyorum. 46 kişiyken aldık. Bu sefer tps 13-15 arasıydı görüğüm kadarıyla. İncelerseniz çok sevinirim. RAM mi yetmiyor şuan acaba LİNK :
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Sanırım sorun genel olarak entitylerden kaynaklanıyor sunucunun ayar dosyalarını biraz düzenlemişsin ama yetersiz kalmış.
kullanarak daha performanslı bir ayar dosyası yapabilirsin.

Sanırım sorun genel olarak entitylerden kaynaklanıyor sunucunun ayar dosyalarını biraz düzenlemişsin ama yetersiz kalmış.
kullanarak daha performanslı bir ayar dosyası yapabilirsin.
Cevabınız için çok teşekkğr ederiz. İlk planlı bakımımızda bu optimizasyon ayarlarını deneyeceğiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl