Çözüldü Server maaliyeti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Avenged
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 590
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Avenged

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
1
Selam arkadaşlar ben server kurmak istiyorum (1 yada 3 oyunlu sunucu.olabilir ) Maliyeti nedir ( reklam- hosting map ve plugin kurdurma vb)hiç bir bilgiye sahip değilim yardımınızı bekliyorum

3 oyunlu ise 12 gbramlik sunucu yeterli olacanı düşünüyorum oda 120 tl gibi bir fiyatı var reklamlar keyubudan açarsan ücretsiz map yaptırmakda 35 tl ye ucuza yapanlar var plugin olarakda internette alıp değiştirerek kullana bilirsin
bunların çoğu 190 TL gibi bir bütçe lazım konu tasarımı için vs bir çok oyuna fazladan ram veririsn 12 gb ile ve işlemci olarak kesinlikle xeon işlemci kullanma tps 10 vs vsler olur onun yerine İ7 veya Ryzen 7 li işlemciler tercih edebilirsin.

Son düzenleme:
Reklam olarak minecraft ile alakalı forumlara veya youtuberlara reklam verebilirsin. Hosting olarak bir çok hosting opsiyonun var, bu konuda bunları tartışmak istemiyorum forumda araştırabilirsin, sadece benim önerim Keyubu. Ücretsiz reklam konu tasarımı vesaire sağlıyor fakat ne kadar etkili tartışılır; başta da dediğim gibi sunucunun tutması için mc ile alakalı ytlere reklam vermen daha iyi olacaktır.

Sunucun ne kadar kaliteli olursa olsun tanıtım önemli bu yüzden iyi bir tasarım ve reklam her zaman gerekli. Bunun dışında lagsız bugsuz açıksız stabil bir oyun deneyimi sunabilmen gerek bunun için de iyi bir hosting, donanım gerek.

Üç oyun ekleyeceksen RAM olarak 16GB önerebilirim; 1GB bungee, 1GB çakmalobi, 1GB lobi, 4GB oyunlardan biri örneğin sky, 4GB ikinci oyun örn fact, 4GB'de üçüncü oyuna verirsin. Geriye kalan 1GB'da sisteme kalır.

Tabii bütçen fazla değilse çakmalobi koymazsın veya bungee/çakmalobi/lobi'ye 1GB yerine 512MB verirsin, veya oyun sunucularına 4GB yerine 3GB verirsin, bunlar yine yeterli olur tabii ki ama ideal performans için bungee, çakmalobi ve lobiye 1GB, ana oyun sunucularına da en az 4GB önerimdir. İşlemci olarak 4 çekirdek 3.10 GHz veya üstü Xeon X56 serisi dışındaki her işlemci yeterli olacaktır. :

Yt reklamlarınin geçici olduğunu duymuştum

YouTube reklamları bir yere kadar işe yarar daha sonra onlarda giderler forumlara bütün forumlara reklam verebilirsin oralardan oyuncu geliyorlar veya discord gibi yerlerde reklam yapabilirisin. Ve sunucu 3 ay açık tutarsan daha çok oyuncu gelir.

Peki map ve pl kurdurma ücreti ne olur

Peki map ve pl kurdurma ücreti ne olur

Bütçenize göre satış ekiplerinden alabilir veya kendiniz yapabilirsiniz.

Bence sunucu kurmadan önce biraz bilgi topla forumda bilgili olan paylaşmalar mevcut.
Ama eğer discordunuz varsa sizle yakından ilgilenebilir ve gereken herşeyi gösterebilirim.
Discord Adresim: Lilith Magnolia | 17#3705

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl