Çözüldü Server Gereken Ram Miktarı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Wizsagagaga

Örümcek Hoşt!
Elmaslar
80
Merhabalar Elimde bir skyblock paketi var bilindiği üzere ve sunucumu açacağım fakat bir kaç sorum olacak siz değerli üyelere,

Skyblock'a 6 GB Ram versem , bir adet emek skyblock ve lobi bağlamak için (bungeecord vb) kaç gb ram daha eklemem gerekir ?

Skyblock için 4-5GB başlangıç için gayet yeterli. Emek Skyblock'a 2-3GB verebilirsin. BungeeCord'a 512MB veya 1GB tercihine göre verebilirsin, 512MB daha yaygındır ama bot saldırılarına karşı vs. sağlam olması açısından 1GB öneririm ben yine, yani toplamda 8-10GB yeterli olabilir, fakat garantiye almak için 16GB alıp rahat rahat paylaştırabilir veya ayrı makineler alabilirsin, tavsiyem ayrı makineler alman ayrı işlemciler vs. olacağı için daha mantıklı olur.

Skyblock için 4-5GB başlangıç için gayet yeterli. Emek Skyblock'a 2-3GB verebilirsin. BungeeCord'a 512MB veya 1GB tercihine göre verebilirsin, 512MB daha yaygındır ama bot saldırılarına karşı vs. sağlam olması açısından 1GB öneririm ben yine, yani toplamda 8-10GB yeterli olabilir, fakat garantiye almak için 16GB alıp rahat rahat paylaştırabilir veya ayrı makineler alabilirsin, tavsiyem ayrı makineler alman ayrı işlemciler vs. olacağı için daha mantıklı olur.

9 gb yeterli olabilirmi ki acaba şimdi op skyblock ve emek skyblock açmak istiyorum çünkü önceliğim oyuncu memnuniyeti sadece op skyblock değil emek skyblockta eklemek istiyorum

En fazla 12 ile 16 GB eklesen yeter ama en düşük 8 diyorum.

9 gb yeterli olur sanırım bilmiyorum ama

6gb 6gb ayrı makineler al bence.

lagsız oynatman için.

9 gb yeterli olabilirmi ki acaba şimdi op skyblock ve emek skyblock açmak istiyorum çünkü önceliğim oyuncu memnuniyeti sadece op skyblock değil emek skyblockta eklemek istiyorum

9 gb yeterli olur sanırım bilmiyorum ama

OPSkyBlock'a 4GB diyelim,
Emek Skyblock'a da 4GB desek,
BungeeCord'a 1GB dersek evet 9GB yeterli olmakta.

Fakat eğer bütçeniz kısıtlı ise Emek Skyblock'a 2.5-3GB (OPSkyBlock kadar spawner vs olmayacağından muhtemelen daha az RAM gerektirir), BungeeCord'a da 512MB verebilirsiniz.

OPSkyBlock'a 4GB diyelim,
Emek Skyblock'a da 4GB desek,
BungeeCord'a 1GB dersek evet 9GB yeterli olmakta.

Fakat eğer bütçeniz kısıtlı ise Emek Skyblock'a 2.5-3GB (OPSkyBlock kadar spawner vs olmayacağından muhtemelen daha az RAM gerektirir), BungeeCord'a da 512MB verebilirsiniz.

bütçem biraz kısıtlı yani aslında kısıtlı değilde şimdi sunucu yeni olacağı için daha hiç oyuncum yok o kadar para verip emeklerimin boşa gitmesini istemiyorum en az düzeyde açıp doluluğa göre arttırabilirim ama

bütçem biraz kısıtlı yani aslında kısıtlı değilde şimdi sunucu yeni olacağı için daha hiç oyuncum yok o kadar para verip emeklerimin boşa gitmesini istemiyorum en az düzeyde açıp doluluğa göre arttırabilirim ama

O zaman hepsine 1GB verip düz 3GB alabilirsin. VIP sattıkça RAM arttırırsın. Sunucuyu önce localhost üzerinde tasarla, sonra hostinge taşı.

lobi ve bungeecord a 1 gb yeterli olurmu ?

O zaman hepsine 1GB verip düz 3GB alabilirsin. VIP sattıkça RAM arttırırsın. Sunucuyu önce localhost üzerinde tasarla, sonra hostinge taşı.

3 gb oyunlara ve lobilere az gelmezmiki şuan 6 - 7 gb satın alabilirim

lobi ve bungeecord a 1 gb yeterli olurmu ?

Yeterli olur, 512MB'da yeter hatta, bungee'ye yeter, lobi için de eğer çok fazla şey eklemeyeceksen yeterli olur 512MB, 1GB tavsiye ederim yine de.

3 gb oyunlara ve lobilere az gelmezmiki şuan 6 - 7 gb satın alabilirim

Dediğim gibi lag sorunu yaşarsan veya VIP satışı yaparsan sonradan yükseltebilirsin, ama eğer sunucuna güveniyorsan direk 6-8GB ile başlayabilirsin.

Dediğim gibi lag sorunu yaşarsan veya VIP satışı yaparsan sonradan yükseltebilirsin, ama eğer sunucuna güveniyorsan direk 6-8GB ile başlayabilirsin.

şimdi hosting'den burda bahsetmek yasakmı bilmiyorum yasaksa özür dilerim ama birşey soracağım şimdi ben lag olmasın diye 2 adet sunucu satın alsam 4 - 4 olarak tek sunucu özelliklerinimi kullanabiliyorum yoksa ikisi 8 gb ettiği için 8 gb lık paketin özelliklerinide kullanabiliyormuyum yada direk hiç karıştırmadan tek 7 yada 8 gb lık makinemi alayım

şimdi hosting'den burda bahsetmek yasakmı bilmiyorum yasaksa özür dilerim ama birşey soracağım şimdi ben lag olmasın diye 2 adet sunucu satın alsam 4 - 4 olarak tek sunucu özelliklerinimi kullanabiliyorum yoksa ikisi 8 gb ettiği için 8 gb lık paketin özelliklerinide kullanabiliyormuyum yada direk hiç karıştırmadan tek 7 yada 8 gb lık makinemi alayım

4 - 4 ayrı almanız iki işlemci iki disk iki ayrı makine olacağından daha performanslı ve sağlıklı olur fakat paket özelliği olarak iki tane 4GB paketiniz olur, 4GB'lık paketin özellikleri geçerli olur eğer ekstra reklam vesaire veriyorlar iseler. Direk 8GB'da alabilirsiniz fakat tek işlemci vesaire olacağından performansı daha düşük olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl