Şehit Olan Öğretmenler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dyke
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 796
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dyke

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
97
Evet arkadaşlar bildiğimiz gibi bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü.

Öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere,tüm eğitimcilerin öğretmenler gününü kutlarım.

Bugün tüm öğretmenlerimizin gününü kutlamakla beraber bu meslek uğrunda şehit olan vatan evlatlarımız, canımız öğretmenlerimizi de anmak istedim. Onlar bu meslek uğrunda, genç nesle bir şeyler katmak uğruna canlarını dişlerine taktılar. Bazı fedakaröğretmenlerimiz teröristler tarafından şehit edildikleri için Öğretmenler Gününü göremedi. 24 Kasım'da şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz ve onlardan kısa haberleri sizlere paylaşmak istiyorum.

iste-hainler-tarafindan-sehit-edilen-ogretmenlerimiz-6a666c.jpeg

Şenay Aybüke Yalçın, Batman'da 10 Haziran'da Kozluk Belediye Başkanına yönelik düzenlenen saldırıda isabet eden kurşunlar yüzünden 22 yaşındaki genç müzik öğretmeni şehit oldu. Genç müzik öğretmenin olay sırasında bulunduğu aracı kullanan öğretmen arkadaşı İzzet Gündoğdu olayı anlatırken Çatışmanın ortasında kaldık, Aybüke herkesi sakinleştirmeye çalışıyordu. Sakin olun dedi. Vuruldu. dedi. Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın, Ekim 2016’de, 18’inci tercih yeri olan ilçeye atandığı ve atamasının yapıldığı gün sevincini sosyal medya hesabından, “Öğretmen oldum ben” sözleriyle paylaşmıştı.

iste-hainler-tarafindan-sehit-edilen-ogretmenlerimiz-6034a0.jpg

23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde öğretmenlik yapıyordu. 16 Haziran günü tatil için memleketi Gümüşhane'ye giderken Tunceli - Pülümür karayolunda terör örgütü PKK'lı bir grup tarafından aracı kurşuna dizildi ve yakıldı. Olayın ardından 12 Temmuz günü Pülümür Çayı üzerinde erkek bir şahsa ait cansız bedenin Necmettin Öğretmene ait olduğu tespit edildi. Terör örgütü PKK tarafından genç öğretmenin şehit edildiği öğrenildi.

iste-hainler-tarafindan-sehit-edilen-ogretmenlerimiz-608513.jpg

Neşe Öğretmen, 1972 yılında Tekirdağ'da dünyaya geldi. 1993 yılında Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Çavuşlu Köyü İlkokuluna atandı. Babasının yalnız gitmesini istememesi üzerine atandığı köye birlikte gittiler. Yıkık dökük bir binayı kendi çabası ile onardı. Genç öğretmen ve babasını hain terör örgütü PKK, evlerine düzenledikleri baskınla şehit ettiler. Önce babasını Neşe Öğretmenin önünde katledip, ardından kendisini köyün çıkışına kadar sürükleyip vahşice katlettiler. Öğretmen olma hayalini gerçekleştiren Neşe öğretmen 26 Ekim 1993'te şehit oldu.

MEKANINIZ CENNET OLSUN KAHRAMAN VATAN EVLATLARI !
ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN !

Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır… (M.Kemal Atatürk)

Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım.
Ayrıca bu güzel konuyu forumda açtığın için sana teşekkür ederim.

Öğretmenler günü kutlu olsun

Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım.
Ayrıca bu güzel konuyu forumda açtığın için sana teşekkür ederim.
Asıl ben teşekkür ederim güzel yorumun için.

Bir Ulusun Çağdaş Ülkeler Düzeyine Erişebilmesi;
Egitim Ve Öğretimin Kaliteli Ve Bilimsel Yöntemlerle Yürütülmesi ile Ancak Mümkün Olabilir.

Öğretmenler Günüz Kutlu Olsun..

royal-craft.jpg

Böylesine güzel anlamlı bir konu açtığın için kendi adıma teşekkür ederim sana @Dyke eline sağlık.

Öğretmenler gününüz kutlu olsun

Öğretmenler gününüz kutlu olsun!​

Öğretmenler gününüz kutlu olsun. <3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl