Kreof
Reaven Team, her türden olağanüstü hizmet!
Merhaba değerli forum sakinleri. Evet bu konu sizin için yeni bir kara liste konusu ve yeni insanların maceralarını öğrenme fırsatı fakat ben ve dostum Aspect için bu konu bir dostumuzun kontrolden çıkıp bize zarar vermesine uzanan bir hikaye.
Uzatmadan başlayalım:
Uzatmadan başlayalım:
Ben Arda, Kayseri de ikamet ediyorum ve Kahramanmaraşlıyım. Scropy/BlackOPS ise B* Ö* adlı bir şahsiyet ve kendisi A* N* ilçesinde ikamet ediyor.
Bizim hikayemiz 2 yıl önce scropy tarafından birlikte açtığımız bu konuyla başladı(konunun kısa özeti scropy takım içerisindeki takım sahibi tarafından ihanete uğramıştı ve takım sahibinin banlanmasını istiyordu.). Bende o dönemde o takımda bulunuyordum ve söylediğim gibi konuyu birlikte açmıştık çünkü gerçekten haksızlığa uğramıştı. Bunun ardından o takımda bu olanlara itiraz ettim ve beni de takımdan yasakladılar. Kendisiyle birlikte ilişkilerimiz bu takımda yaşananlar sayesinde gelişti ayrıca yeni bir ekip kurduk ve ismini Reaven Team olarak koyduk. Reaven Team'ı 29 Aralık 2021 Tarihinde kurduk ve yaklaşık 1 yıl sonra 17 Ocak 2022'de hizmetlerini durdurduk. Bu süreçte ben ve Aspect tanıştık çünkü Scropy Aspect ile daha önceden tanışıyordu; Scropy Aspecti discord sorumlumuz yapmak istemişti ve bende peki o zaman deyip kabul etmiştim. Bu sayede Aspect ile tanıştım. Ayrıca ekibin aktif olduğu zamanlar kendisi yüzünden sayın @BaranMRJ ile kendisinin BaranMRJ'nin discordundaki tüm emojileri kopyalaması yüzünden tartışma da yaşadık(Scropy'nin savunması: Onun tapulu malı mı o emojiler!'di :D). Ardından ekip kapandı ve 1 yıla yakın süreçte sadece hal hatır sorduk. Ardından bir gün bana bir mesaj geldi ve mesajda:
sunucu açmak istediği hakkında şeyler yazıyordu bende ne zaman açmak istediğini sordum ve sunucu açma macerasına bu zamandan başladık.
Bizim hikayemiz 2 yıl önce scropy tarafından birlikte açtığımız bu konuyla başladı(konunun kısa özeti scropy takım içerisindeki takım sahibi tarafından ihanete uğramıştı ve takım sahibinin banlanmasını istiyordu.). Bende o dönemde o takımda bulunuyordum ve söylediğim gibi konuyu birlikte açmıştık çünkü gerçekten haksızlığa uğramıştı. Bunun ardından o takımda bu olanlara itiraz ettim ve beni de takımdan yasakladılar. Kendisiyle birlikte ilişkilerimiz bu takımda yaşananlar sayesinde gelişti ayrıca yeni bir ekip kurduk ve ismini Reaven Team olarak koyduk. Reaven Team'ı 29 Aralık 2021 Tarihinde kurduk ve yaklaşık 1 yıl sonra 17 Ocak 2022'de hizmetlerini durdurduk. Bu süreçte ben ve Aspect tanıştık çünkü Scropy Aspect ile daha önceden tanışıyordu; Scropy Aspecti discord sorumlumuz yapmak istemişti ve bende peki o zaman deyip kabul etmiştim. Bu sayede Aspect ile tanıştım. Ayrıca ekibin aktif olduğu zamanlar kendisi yüzünden sayın @BaranMRJ ile kendisinin BaranMRJ'nin discordundaki tüm emojileri kopyalaması yüzünden tartışma da yaşadık(Scropy'nin savunması: Onun tapulu malı mı o emojiler!'di :D). Ardından ekip kapandı ve 1 yıla yakın süreçte sadece hal hatır sorduk. Ardından bir gün bana bir mesaj geldi ve mesajda:
sunucu açmak istediği hakkında şeyler yazıyordu bende ne zaman açmak istediğini sordum ve sunucu açma macerasına bu zamandan başladık.
Evet sunucuyu açmaya karar vermiştik fakat sunucuyu geliştirmiyorduk Scropy sunucu açmaya hevesli olduğu için hemen 4GB bir keyubu makine aldı ve geliştirmeye başlayacaktı ve bu yüzden Aspect ile aralarında para ayarlayıp yurt dışından bir eklenti paketi aldı ve ufak tefek geliştirmeye başladı fakat ben de yatılı okuduğum ve Aspect de sunucu geliştimekten pek bir şey anlamadığı için sunucuyu sadece o geliştiriyordu. Bizde ona yardımcı bulmak amacıyla bu konuyu açtık.[ Kendisine kendi seçtiği kişilerden 2-3 arkadaş buldu ve sadece 1 tanesi ile anlaşabildi diğerleriyle yollarını ayırdılar. Ben yatılı okuduğum için ne yaptıklarını görmüyordum fakat günde 3-4 saat ses kanalında sunucuyu geliştirdiklerini görüyordum. Ben sınavlarımı verdikten ve eve döndükten sonra sunucuda ne yapmışlar diye giriş yaptığımda; sunucu ekonomisi, sunucunun Türkçe olmaması, sistemsel olarak klasik sunuculardan hiçbir farkının olmaması ve kaynak paketin olmasına rağmen model hariç hiçbir şey eklenmemiş olması gibi temel problemler mevcuttu(yani sadece benim kendi gözümde görülenler bunlardı.). Sorduğumda bana o kadar zaman ben yokken onların sunucuyu geliştirdiğini söyledi ve sunucuda bir emeğim olmadığı için pek bir şey söylemedim ve geliştirmeye başladık(Açılışa 5 gün vardı ve gerçek manada geliştirmeye yeni başlamıştık.). Sunucudaki temel eksikler ben ve aspect söyledikçe kendisi yapmak istemediği şeyleri nonty'e paslıyor yapamadıklarınıda kolaysa sen gel yap diyip bizi tersliyordu. Bizde bizim ekonomik açı haricinde pek bir katkımız olmadığı için pek bir şey söylemiyorduk. Sunucu açılmaya 2 gün kala halen sunucu tamamen ingilizceydi ve o zaman bizim için Beyaz Atlı Prens rolündeki VOLT gelmiş ve sabaha kadar tüm sunucudaki temel şeyleri Türkçeleştirmişti ek olarak Scropy'nin aldığımız bungeecord paketini kuramamasına el atmış ve aslında scropy'nin paketi kurabildiğini fakat bağlarken sunucuda problem oluştuğunu ve bunun sunucudaki bir eklenti yüzünden olduğunu tespit etmişti(Bilin bakalım bu eklenti ne? Scropy'nin kendi kodladığı için sürekli bize övdüğü ayrıca binlerce tl fiyat biçtiği pahabiçilemez çiftçi eklentisiydi!). Tüm bu geliştirme sürecinin sonunda sunucudaki VIP'lerin ve rehberlerin permleri bile ayarlanmadan sunucu açılmıştı. Ama açılınca tek ayarlanmayanın bunlar değil daha nicesi olduğu ayarlanan şeylerin birçoğununda @RebornCraft 'ın birebir kopyası olduğu ortaya çıkmıştı. Bu süreçte bunları fark edince tekrar kavga ettik ve BaranMRJ meselesinde olduğu gibi "Niye bu menüler ve içindekiler onların babalarının malı mı?" gibi bir yaklaşımda bulunduğu için en azından tasarımlarını değişmesi için ikna ederek bu olayıda çözmüştük(veya öyle sanıyorduk).
Zaten sunucun açık kaldığı süreç yaklaşık 15 günlük bir süreç ve bu süreçte kendisiyle yine sunucuyu geliştirmeyi bırakması veya her şeyi nonty'e yüklemesi konusunda tartıştık(Ki nonty'nin bilgisayarı bu süreçte bozulmuştu ve halen buna rağmen bilgisayarı olmayan bir adama işleri yıkıyordu!). Sunucu iyi veya kötü açılmıştı ve sırada reklam verme aşaması vardı Aspect youtuber ben ise Scropy ile aynı düşündedeydim ve yayıncı getirmek istiyordum. Oy çoğunluğuyla önce bizimkinin yapılmasına karar verdik ve twitch'de reklam verdik fakat sunucuda sabit bir online tutturamadık günlerce uğraştık yüksek izlenen ve yüksek takipçisi olan yayıncılar dahil birçok kişiye reklam verdik bu süreçte bir sürü para harcadık ama tutturamadık. Ardından youtuberlere verme fikrine önem verdik ve 2 tane youtuberin videosuna 1 dakikalık tanıtım koydurduk. Evet olmuştu sunucu sabit 15+ onlineyi görüyordu fakat unuttuğumuz bir şey vardı Scropy en kolay grief açıklarını bile kapatmamıştı ve sunucu anında grief yedi ve 300+ kayıtlı oyuncunun tüm paraları scropy defalarca söylememize rağmen yedek almayıda akıl edemediği için gitmişti. Oyuncularımız bunu dert etmedi ve oynamaya devam etti. Artık buradan sonrası kolaydı ama unuttuğumuz bir şey vardı scropy'nin en ufak eklentiyi kendisinin kodlamak istemesi ve düşündüğümüz hatta hayata geçirdiğimiz ve üstüne çok ümitli olduğumuz bir etkinliğe olmaz yaptırtmam gibi söylemlerde bulunması üstüne üstlük belirttiğimiz etkinliği geliştiren nonty'nin Scropy tarafından sunucu discordundan banlanması sonucu aramızdan tamamen ayrılmasın gibi problemler! Evet kulağa çok hoş geliyor değil mi?(!!!..) Bunlar sadece teknik problemlerdi. Bunlara ek olarak sunucuda yayıncı tagı verdiği ciddi manada 3-5 izlenen yayıncıların sunucudan adam çekip sunucu aktifliğini düşürmesi gibi değişik şeyler de olmadı değil hani. E tabii bunlar normal şeyler...
28.06.2023 tarihinde akşam saatlerinde Aspect ile whatsapptan yaptığım görüşmede sunucuya gelen oyuncularında Scropy'nin henüz geliştirme sürecinde düzeltmesi gereken buglar ve yaptığı p2w sistem yüzünden oyunu bıraktığı yönünde ortak bir karardı. Ayrıca Scropy geliştirme süreci sırasında ve sunucu açıkken evet teknik hatalar yapsa da yapmak istemediği şeyleri yapmasa da sunucudaki bugları fixliyordu ve 28.06.2023 tarihinden önceki 1 hafta içinde birçok hata bulunmasına rağmen halen fixlememişti. Bununda üzerine dikkat çekmek isteyip uzun bir metin hazırladım ve whatsapp grubumuza attım.
Metini iletmem sonucuna scropy olayın para olduğuna inandığı için o konuda çıkışlar yaptı ve kendi ödediği paraların ss'lerini yolladı uzun bir konuşma sonucu uzlaştık ve sunucuyu geliştireceğini bizimde reklamları ayarlamamız gerektiğini söyledi kabul ettim. Sabah Aspect attığım metni ve konuşmaları görüp para muhabbetine takılıp paket ödemesini birlikte yaptık neden onu attın zaten o paketi niye aldığımızı da kimse bilmiyor ama gibi bir çıkış yaptı ve haklıydı! (Paket 1.19.4'dü ve çok fazla ram tüketiyordu ayrıca ekstra bir özelliği de yoktu hem de Türkiyedeki muadillerinin 2 katı fiyatınaydı. Paket optimizasyonu o kadar kötüydü ki 20 oyuncuda 10gb ram yetersiz kalmış ve genel olarak 17TPS civarında takılmış ve bazı anlar 6-8TPS'lere kadar düşmüştü.) Bende bu söylemine destek çıktım ve birazcık scropy gelene kadar yazıştık. Ardından Aspect(Çağlar) paketteki ve sunucudaki birçok hataya dikkat çekerek
şeklinde bir mesaj yolladı. Ayrıca paketin optimizasyonunun kötü olduğu yönünde bir tartışma yaşadılar. Ben bu konuda Aspecte destek veriyordum çünkü sunucu açılmadan önce günde 3-4 saat takıldıkları zamanalrda sunucudaki hiçbir bugu ve hatayı kapatmamışlar sadece başka sunuculardan bir şeyler çalmışlardı.
Ardından tartışmalar sonunda böyle bir ortamda bulunamayacağını söyleyerek ayrılmak istediğini söyledi. Vedalaştık...
Aspect tüm paramızı bu sunucuya yatırdığımız ve scropy bizi yarı yolda bıraktığı için sinirlendi ve bu zamana kadar neredeyse hiç sinirlenmeyen bu adam ağzından çıkanı söyledi. Ardından tam Aspect ve ben birlikte devam etmek üzere ayrılıyorduk ki sunucu için kodladığı ve kendisini övdüğü sunucunun temel mekaniklerinden olan çiftçi'yi ve kodladığı diğer birkaç basit eklentiyi'de sileceğini söyledi.
Ardından bizde kendisi bizim sunucumuz için yaptıklarını alıyorsa bizde kendisinden onun için yaptıklarımızı geri istediğimizde saçma sapan şeyler zırvalamaya başlıyor.
Anlamamakta ısrar ederken Türkçeleştirmesini bile yapmadığı paketteki emeklerinin(ki uğraşlarının çoğu aldığı paketteki hatalar yüzünden) gerçekten 1 değil 3 sunucu açmak için yeterli olan bir paradan daha değerli olduğunu söylüyor.
Tamam dedik alsın eklentilerini bizde yerine muadillerini bulur kullanırız. Bu şekilde pek iyi olmasada ayrıldık.
Ancak muadillerini satın alana kadar sunucu kapalı duracağından duyuru attık ve aynen şu ibareleri kullandık:
]
SUNUCUMUZ BETA'DAN ÇIKIYOR!
Sunucumuzun BETA'dan çıkması için 1 hafta gerekiyor bu sebeple sunucumuz 1 hafta bakımda kalacaktır. Ayrıca sunucumuzun yöneticisi ve geliştiricisi olan scropy'nin görevine son verilmiştir.
Sunucumuzun BETA'dan çıkması için 1 hafta gerekiyor bu sebeple sunucumuz 1 hafta bakımda kalacaktır. Ayrıca sunucumuzun yöneticisi ve geliştiricisi olan scropy'nin görevine son verilmiştir.
Kendisi bizim duyurumuzdaki görevine son verilmiştir ibaresine kurulup pakete olan erişimimizi tamamen kesmek adına zaten kendine ait olan keyubu hesabının şifresini ve VDS şifrelerini değiştirdi. Paketin yedeği bende vardı fakat geçen hafta format attığım için silinmişti. Neyse dedik farklı paketle sunucuyu açarız. Ancak kendisi kötü çocuk olmaya karar verdiği için tüm faturaları benim adıma kesilmiş olan ve e-maili bana ait olan @LeaderOS hesabımı ele geçirdi ve e postasını ve telefon numarasını değiştirdi.(LeaderOS ile iletişime geçildi ve sağolsunlar yardımcı oldular geri aldık.) Ardından bu da yetmemiş gibi Aspectin üzerine olan GoDaddy hesabına giriş yapıp Aspectin adına faturalanmış alan adının bulunduğu hesaba'da aynı işlemi uyguladı ve en son olarak VeldoryaDiscord adlı eklentinin Botunu kullanarak discord sunucumuzu patlattı ve tüm üyeleri yasakladı. Ardından kurallar kanalına bot ile benim görevime son veremezsiniz ben kendim ayrılırım. - scropy yazmış. Biz bunu gördüğümüzde her şey için çok geçti ve discordda sadece aspect ile ben kalmıştık.
GoDaddy ile iletişim halindeyiz ve faturalar bizim adımıza ödendiği için şanslıyız ve GoDaddy eğer faturalar bizim adımıza olduğu halde bir şeyler yapamazsa kendilerinin bu tarz konularda yardımcı olduğu bir birimi bulunuyormuş bu sayede şahıs hakkında gerekli hukuki süreçleride başlatacağız.
Şahısa gelince kendisi bizim eski discord sunucumuzdan bizi banlamış ve oyuncuları oraya çekerek sunucuyu açmaya çalışıyor. Bu konuyu oyuncular kime inanması gerektiğini bilsin diye açmış bulunuyoruz. Ayrıca kişiye itibar edilmemesi ricamızdır.
Kendisini bu kişiye bizim çevirdiğimizi söylediği görüntüler sanırım kendisi yaptıklarının kabul edilebilir bir şekilde bizi cezalandırmak olduğunu düşünüyor olabilir :d
Şahısa gelince kendisi bizim eski discord sunucumuzdan bizi banlamış ve oyuncuları oraya çekerek sunucuyu açmaya çalışıyor. Bu konuyu oyuncular kime inanması gerektiğini bilsin diye açmış bulunuyoruz. Ayrıca kişiye itibar edilmemesi ricamızdır.
Kendisini bu kişiye bizim çevirdiğimizi söylediği görüntüler sanırım kendisi yaptıklarının kabul edilebilir bir şekilde bizi cezalandırmak olduğunu düşünüyor olabilir :d
Olaylar yaşandığı sırada Aspect tatildeydi ve interneti çok azdı o yüzden pek ilgilenemedi ve telefondan bu tarz şeyleri yapmak zordur bilirsiniz. Ben ise bayram dolayısıyla Kahramanmaraş'taki köyüme gittim orada birçok insan sevdiklerini kaybetmiş oldukları için çok hüzünlü bir ortam vardı ve aynı zamanda çalışmak zorundaydık çünkü oradaki ağır hasarlı evimizi boşaltmalıydık (devlet yakın tarihte evi yıkmak için gelecekti boşaltmak zorundaydık). Eşyalar için 7 metrelik dev bir baraka yaptık ve eşyaları 3 katlı evden indirip içerisine yerleştirdik. Ardından ise babaannemin konteyner evine düzgün bir çatı yaptık. O yorgunlukla ne sunucu umurumdaydı ne başka bir şey. Bizim özel durumlarımızı fırsat bilen bu fırsatçı arkadaş ise tüm bu işlemleri rahatlıkla gerçekleştirdi. Tüm dolandırıldığımız firmalarla iletişime geçtik. Bu konu bilgilendirme amaçlı açılmıştır.
Kanıt eksikliği görülürse bize ulaşılması halinde yeteri kadar kanıt sunabiliriz.
Son düzenleme: