Sayfaya Direkt Girişi Engellemek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dark06149
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.729
chat.php'den cek.php'ye istek gönderiyorsanız verdiğim kod işinize yaramaz. chat.php cek.php'ye post isteği göndereceğinden cek.php'de kontrol yapın. eğer post gelmediyse boş ekran gösterin.

@Eliza2beth Anlayamadım Dostum ben chat.php'de sadece cek.php yi dahil ediyorum gibi düşün include yani amam dahil ettiğim zaman dahil ettiğim sayfada gözüksün dirket girdiğimde gözükmesin tek sorunum bu ama yapamıyorum yokmu bilen biri

@Eliza2beth Anlayamadım Dostum ben chat.php'de sadece cek.php yi dahil ediyorum gibi düşün include yani amam dahil ettiğim zaman dahil ettiğim sayfada gözüksün dirket girdiğimde gözükmesin tek sorunum bu ama yapamıyorum yokmu bilen biri
Farklı bir dizine alın ve dizini şifreleyin, başka bir yol bilmiyorum fakat mutlaka ip engelleme vs. vardır php ile

ajax dediğimiz olay XHR (XMLHttpRequest) yeni adı ile fetch herneyse
Senin dediğin olayı ben anladım çözümünü açıklıyorum çok basit sadece bu şekilde engelleyebilirsin:

PHP:
<?php
// Burası cek.php diyelim ve bu kodu sayfanın en üstüne yapıştır
if(!isset(getallheaders()["NodeJS"])){
    header("Location: index.php");
}
?>
JavaScript:
// burasıda chat.php javascript 2 saniyede bir yenileme kısmı:
setInterval(function(){
    $.ajax({
        url: "cek.php",
        type: "get",
        headers: {"NodeJS": "1"}, // ajax kısmında önemli olan bu headerı kullanıp sunucuda kontrol etmek
        success: function(){ alert("TAMAM!"); }
    });
}, 2000); // 2 saniye

AJAX ile yaptığınız sürece girmek isteyen kişi kodları inceleyip girebilir. Bunun yerine php ile veya serverside js ile verileri çekmeniz daha yararlı olur (büyük bir projeyse). Ayrıca bu gibi durumlarda kendi apinizi kodlamanız daha kolay olacaktır

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl