Satış Sözleşmesi Hakkında !!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SYN_T3SL4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 857
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SYN_T3SL4

If you can't handle it you will win nothing !
Elmaslar
887
Minecraft
SYN_T3SL4
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim.
Bu konunun temel amacı onaylı satıcılar arasındaki dengeyi bulabilmekte. Çoğu onaylı satıcı kendi yapmış olduğu bir ürünü aradan zaman geçtikten sonra bir başkası tarafından ufak tefek değişikliklerle başkası tarafından satışa sunulduğunu görüyor.

Forumdada birkaç gündür gerçekleşen olayları göz önünde bulundurunca dün gerçekleştirilen MC-TR.COM Satış Sözleşmesi'nin değişikliklerine değinmek istedim.
Yapılan bildirimde de bahsedildiği üzere bu güncelleme dolandırıcılara yönelik olmuş diyebilirim. Ayrıca onaylı satıcı olan arkadaşlar zaten her güncellemeyi kabul edeceklerini belirttikleri için dikkatlerini çekmek isterim.

Değişikliklere geçmeden önce son olarak eğer birinin ürün satış konusunda bir sıkıntı varsa bu sözleşmeyi elinizin altında tutarak raporlayabilirsiniz.

MC-TR.COM Satış Sözleşmesi'ne URUN TANITIMI kısmı eklenmiş ve burada açık açık hangi ürünü satmak istiyorsanız ona yönelik kurallarımız var deniyor tıpkı forum kategorilerinde olduğu gibi.

Tüm Onaylı Satıcıların sözleşmeyi gözden geçirmesi ve konularını gerektiği gibi düzenlemesi dileğiyle !!

6.1 ONAYLI SATICI satışını yapacağı ürünün tüm detaylarına konusunda değinmek ve herkesin anlayabileceği bir üslup kullanmakla yükümlüdür. Aksi takdirde tüm sorunlardan ONAYLI SATICI sorumludur.

6.2 ONAYLI SATICI ürün tanıtımını MC-TR.COM Satış Sözleşmesi’nin 6. Maddesi ve 3. fıkrasındaki kriterlere göre yapmakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğün esgeçilmesi halinde MC-TR.COM Satış Sözleşmesi’nin 6. Maddesinin 1. Fıkrası gereğince gerekli işlemler ONAYLI SATICI’ya uygulanır.

6.3 MC-TR.COM satılabilecek ürünleri 7 kategoride inceler. Bunlar:

• Skript Hizmeti

• Eklenti (Plugin) Hizmeti

• Eklenti (Plugin) Paketi Hizmeti

• Discord Bot Hizmeti

• Web Hizmeti

• Tasarım Hizmeti

• Yazılım Geliştirme Hizmeti

6.4 MC-TR.COM Satış Sözleşmesi’nin 6. Maddesinin 3. fıkrasında belirtilen ürünlerin tanıtım konuları yine MC-TR.COM Satış Sözleşmesi’nin 6. Maddesinin 4. fıkrasında ki kriterlere uymakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğün esgeçilmesi, ürün bedelinin ONAYLI SATICI’ya aktarıldıktan sonra yanlış, eksik ürün gönderiminin veyahut yanlış lanse edilmesi sonucunda MC-TR.COM Satış Sözleşmesi’nin 5. Maddesinin 7. fıkrası uygunalacaktır. MC-TR.COM Satış Sözleşmesi’nin 6. Maddesinin 3. fıkrasına ilişkin kriterler:

6.4.1 ONAYLI SATICI yapmış olduğu bir skriptin tanıtım konusunu açıp satışını yapmak istiyorsa:

• Hazırlanan skriptin kendine ait olduğu ve özgünlüğü veyahut piyasadakilerden farkı üzerine bir anlatım yapmak,

• Hazırlamış olduğu skriptin hangi spigot/bukkit hangi sürümlerinde ve Skript eklentisinin hangi sürümlerinde hangi Skript add-on’larıyla uyumlu olduğunu belirtmek,

• Hazırlamış olduğu Skriptin güncelleme ve satın alım sonrası kaybı sonrasında uygulanacak işlemlerden bahsetmek,

• Hazırlamış olduğu Skriptin teslim şekline ve teslim süresine dair hususlara açıklama getirmek,

• İleride olabilecek indirim, hediye ve iade hususlarını da tanıtım konusunda belirtmek zorundadır.

6.4.2 ONAYLI SATICI yapmış olduğu bir eklentinin (Plugin) tanıtım konusunu açıp satışını yapmak istiyorsa:

• Hazırlanan eklentinin kendine ait olduğu ve özgünlüğü veyahut piyasadakilerden farkı üzerine bir anlatım yapmak,

• Hazırlamış olduğu eklentinin (Plugin) hangi spigot/bukkit hangi sürümlerinde test edildiği, hangi sürümlerinde stabil çalıştığı ve hangi yan eklentileri gerektirdiğine değinmek,

• Hazırlamış olduğu eklentinin (Plugin) güncelleme ve satın alım sonrası kaybı sonrasında uygulanacak işlemlerden bahsetmek,

• Hazırlamış olduğu eklentinin (Plugin) teslim şekline ve teslim süresine dair hususlara açıklama getirmek,

• İleride olabilecek indirim, hediye ve iade hususlarını da tanıtım konusunda belirtmek zorundadır.

6.4.3 ONAYLI SATICI yapmış olduğu bir eklenti paketinin tanıtım konusunu açıp satışını yapmak istiyorsa:

• Hazırlamış olduğu eklenti paketinin kendine ait olduğu ve özgünlüğü veyahut piyasadakilerden farkı üzerine bir anlatım yapmak,

• Hazırlamış olduğu eklenti paketinin oyun içi ve oyun dışı görüntülerine yer vermek,

• Hazırlamış olduğu eklenti paketinin güncelleme ve satın alım sonrası kaybı sonrasında uygulanacak işlemlerden bahsetmek,

• Hazırlamış olduğu eklenti paketinin teslim şekline ve teslim süresine dair hususlara açıklama getirmek,

6.4.4 ONAYLI SATICI yapmış olduğu bir discord botunun tanıtım konusunu açıp satışını yapmak istiyorsa:

• Hazırlamış olduğu discord botunun kendine ait olduğu ve özgünlüğü veyahut piyasadakilerden farkı üzerine bir anlatım yapmak,

• Discord Bot hizmetini kullanıcıya özgü yapıyor ise çalışma şeklinin metodik olarak nasıl olduğundan, olası eksikleri sıkıntıları veyahut kritik problemleri nasıl giderdiğine değinmek,

• Hazırlamış olduğu discord botunun görüntülerine yer vermek,

• Hazırlamış olduğu discord botunun komutlarının detaylıca anlatımına yer vermek,

• Hazırlamış olduğu discord botunun güncelleme ve satın alım sonrası kaybı sonrasında uygulanacak işlemlerden bahsetmek,

• Hazırlamış olduğu discord botunun teslim şekline ve teslim süresine dair hususlara açıklama getirmek,

6.4.5 ONAYLI SATICI yapmış olduğu bir web scriptin veya vermiş olduğu bir web hizmetinin tanıtım konusunu açıp satışını yapmak istiyorsa:

• Hazırlamış olduğu web scriptinin kendine ait olduğu ve özgünlüğü veyahut piyasadakilerden farkı üzerine bir anlatım yapmak,

• Web hizmetini kullanıcıya özgü yapıyor ise çalışma şeklinin metodik olarak nasıl olduğundan, olası eksikleri sıkıntıları veyahut kritik problemleri nasıl giderdiğine değinmek,

• Hazırlamış olduğu web scriptinin görüntülerine yer vermek,

• Hazırlamış olduğu web scriptinin güncelleme ve satın alım sonrası kaybı sonrasında uygulanacak işlemlerden bahsetmek,

• Hazırlamış olduğu web scriptinin teslim şekline ve teslim süresine dair hususlara açıklama getirmek,

6.4.6 ONAYLI SATICI vermiş olduğu bir tasarım hizmetinin tanıtım konusunu açıp satışını yapmak istiyorsa:

• Tasarım hizmetini kullanıcıya özgü yapıyor ise çalışma şeklinin metodik olarak nasıl olduğundan, olası eksikleri sıkıntıları veyahut kritik problemleri nasıl giderdiğine değinmek,

• Hazırlamış olduğu tasarımın görüntülerine yer vermek,

• Hazırlamış olduğu tasarımın satın alım sonrası kaybı sonrasında uygulanacak işlemlerden bahsetmek,

• Hazırlamış olduğu tasarımın teslim şekline ve teslim süresine dair hususlara açıklama getirmek,

6.4.7 ONAYLI SATICI vermiş olduğu bir yazılım geliştirme hizmetinin tanıtım konusunu açıp satışını yapmak istiyorsa:

• Yazılımı geliştirme sürecine geçmeden çalışma şeklinin metodik olarak nasıl olduğundan, olası eksikleri, sıkıntıları veyahut kritik problemleri nasıl giderdiğine değinmek,

• Hazırlamış olduğu yazılımın güncelleme ve satın alım sonrası kaybı sonrasında uygulanacak işlemlerden bahsetmek,

• Hazırlamış olduğu ya da hazırlayacağı yazılımın teslim şekline ve teslim süresine dair hususlara açıklama getirmek,

6.4.8 ONAYLI SATICI ayrıca hizmet farketmeksizin açtığı tanıtım / satış konusunda aşağıda ki kriterleri karşılamak zorundadır:

• Sunmuş olduğu hizmete dair detaylı bir anlatım,

• Sunmuş olduğu hizmetin ödemesinin yapılacağı araçtan,

• Sunmuş olduğu hizmetin ödemesini alırken kesilen komisyonlardan ve komisyonların hangi taraftan (ALICI veya ONAYLI SATICI) kesildiğine değinmekten,

• Sunmuş olduğu hizmet için pazarlık payının olup olmadığından,

• Sunmuş olduğu hizmette MC-TR.COM Satış Sözleşmesi’nin 5. Maddesinin 9. Fıkrasında belirtilen aksaklıkların olabileceği hususunu hatırlatmak,

• Sunmuş olduğu hizmetin destek süresinin ne kadar olduğunu ve destek aracının hangi platform olduğunu belirtmek zorundadır.

Değişiklik iyi olur :)

Bence iyi olmuş MC-TR hergün en iyisini yapmaya devam ediyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl