Satacağım bir ürüne nasıl ip koruması ekleyebilirim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yasu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 480
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yasu

behance.net/paysaae
MinePass
Elmaslar
190
Minecraft
UrfaKebab

Discord:

paysaae

Merhabalar bir paket yapıyorum ve bunu satmayı planlıyorum. Ben buna nasıl IP koruması ekleyebilirim örneğin adamın ip adresi 1.1.1.1 diyelim 2.2.2.2 ip adresine paketi yükledi bunun için biryerde koruma görmüştüm ip adresi değişince galiba maile mesaj gidiyordu. Bu korumayı yapmamın sebebi baya iyi bir paket olacak çalınmasını veya ücretsiz paylaşılmasını istemiyorum. :) Şimdiden Cevaplarınız İçin Teşekkürler İYİ FORUMLAR

Paketin eklentilerini değil konfigürasyonlarını satıyorsun zaten, bildiğin düz yazı satıyorsun. Yaml encryption tarzı şeyler yapamıyorsan maalesef engelleyemezsin. İstediğin kadar eklenti lisansla, adam configleri kopyala yapıştır yapar eklentileri spigottan indirir bitti.

"Paket"ler her şekilde kopyalanır/paylaşılır (konfigürasyon ağırlıklı olduğu için), yapmanın bir kaç yolu:
  • Özel eklentilere lisans koymak. Fakat o eklentiler kaldırıldığında "sunucuda özellik kalmayacak". Yani onlar gittiğinde paket yok olucak.
  • Tüm eklentileri özel spigot'a bağlı hale getirip spigota lisans koymak.
  • Infumia ekibinde gördüğüm üzere, bir wrapper yapmak. Yani dosyalar verilmeyerek bir uygulama veriliyor, o uygulamadan tüm ayarları değiştirip sunucuyu yönetebiliyorsun.
Bunlar gene yeterli değil. Dediğim gibi siz eklentileri değil "konfigürasyonları" satıyorsunuz. Adamlar copy paste yapar configleri buyur bitti. Wrapper harici bunu engellemeniz imkansız. Hadi encryption yaptınız diyelim, e millet nasıl değiştirecek? İstediği zaman değiştirmesi lazım -suya gitti encryption-.

Paket lisanslamak biraz zor bildiğim kadarıyla. Bilenlerin de sırrını paylaşacağını sanmıyorum açıkçası.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl