Sanal Pos Tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hexagon

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
1
Minecraft
bckd00r

Discord:

justabackdoor

Selamlar, herkese iyi forumlar dilerim.

Bir süredir sanal POS hizmeti alabilmek için farklı firmalara başvuruda bulunuyorum ancak maalesef tüm başvurularım reddedildi. Uzun yıllardır frontend/backend alanında senior developer olarak çalışıyor, aynı zamanda e-ticaret siteleri geliştiriyorum. Yani bu benim ilk e-ticaret girişimim değil.

Vergi levhası ve gerekli resmi belgelere sahip olmama rağmen, VIP satışları ve Merch satışları için yaptığım başvurular bir türlü olumlu sonuçlanmıyor. Dikkatimi çeken nokta ise, piyasada tekel konumunda olan bazı firmalardan (örneğin leaderos tarzı) hazır altyapı satın alındığında sanal POS başvurularının kolayca kabul edilmesi. Ancak kendi geliştirdiğimiz siteler, aynı şartları sağlasak bile kabul edilmiyor.

Bu konuda tecrübeli olan veya çözüm önerisi sunabilecek arkadaşların görüşlerini duymaktan memnuniyet duyarım.

Teşekkürler.

piyasada tekel konumunda olan bazı firmalardan (örneğin leaderos tarzı) hazır altyapı satın alındığında sanal POS başvurularının kolayca kabul edilmesi. Ancak kendi geliştirdiğimiz siteler, aynı şartları sağlasak bile kabul edilmiyor.
LeaderOS sadece ödeme yöntemlerini siteye eklemende yardımcı oluyor, onun dışında kolaylık diye bir şey yok.
Minecraft sunucumuz için 2 farklı Sanal Pos kuruluşuna başvuruda bulunduk birinden ret yedik diğeri ise 2 kez reddedip yaklaşık 1-1.5 hafta bekletip ardından başvuruyu onayladı.

Aslında yaşadığınız durum birçok kişinin başına geliyor. POS sağlayıcıları genellikle risk birimi üzerinden değerlendirme yapıyor ve başvuru yapılan altyapının daha önceki “geçmişine” de bakıyor. LeaderOS gibi hazır sistemlerde zaten daha önce onaylanmış örnekler olduğu için firmalar çekinmeden POS veriyor. Ancak kendi geliştirdiğiniz bir altyapı olduğunda, “daha önce test edilmemiş / referansı olmayan” bir sistem olarak görüp reddedebiliyorlar.

Birkaç öneri:

• Aracı firmalar üzerinden (iyzico, PayTR, Craftgate vb.) başvuru yaparsanız süreç daha kolay ilerler. Direkt banka başvurularında red oranı çok daha yüksek.
  • Başvuruda özellikle sitenizin iade, gizlilik ve mesafeli satış sözleşmeleri gibi yasal metinlerini eksiksiz koymanız çok önemli. Eksik ya da yüzeysel metinler direkt red sebebi olabiliyor.
  • Test yayınları / dummy ürünler ile altyapınızın çalıştığını kanıtlayacak şekilde başvuruya eklemek bazen ikna edici oluyor.
  • Bir diğer yol da, başvuruda sitenizi “oyun içi ürün + dijital içerik” kategorisinden değil, e-ticaret / merch tarafı üzerinden göstermek. Oyun içi ürünler riskli kategoride geçtiği için baştan red gelebiliyor.

Kısacası sorun sizin developer olmanızdan çok, firmaların “alışık oldukları” sistemlere yönelmesinden kaynaklanıyor. Bir aracı firma üzerinden ilerlemeyi denemenizi tavsiye ederim.

LeaderOS kullanmamama rağmen bir projem için PayTR'den onay almıştım sitesi bile yoktu, Discord üzerinden üyelik satıyordum başta reddedildim sonra destek hattıyla iletişime geçip sistemi anlattım onayladılar eğer red yerseniz destekle iletişime geçmenizi öneririm.

Aslında yaşadığınız durum birçok kişinin başına geliyor. POS sağlayıcıları genellikle risk birimi üzerinden değerlendirme yapıyor ve başvuru yapılan altyapının daha önceki “geçmişine” de bakıyor. LeaderOS gibi hazır sistemlerde zaten daha önce onaylanmış örnekler olduğu için firmalar çekinmeden POS veriyor. Ancak kendi geliştirdiğiniz bir altyapı olduğunda, “daha önce test edilmemiş / referansı olmayan” bir sistem olarak görüp reddedebiliyorlar.

Birkaç öneri:

• Aracı firmalar üzerinden (iyzico, PayTR, Craftgate vb.) başvuru yaparsanız süreç daha kolay ilerler. Direkt banka başvurularında red oranı çok daha yüksek.
  • Başvuruda özellikle sitenizin iade, gizlilik ve mesafeli satış sözleşmeleri gibi yasal metinlerini eksiksiz koymanız çok önemli. Eksik ya da yüzeysel metinler direkt red sebebi olabiliyor.
  • Test yayınları / dummy ürünler ile altyapınızın çalıştığını kanıtlayacak şekilde başvuruya eklemek bazen ikna edici oluyor.
  • Bir diğer yol da, başvuruda sitenizi “oyun içi ürün + dijital içerik” kategorisinden değil, e-ticaret / merch tarafı üzerinden göstermek. Oyun içi ürünler riskli kategoride geçtiği için baştan red gelebiliyor.

Kısacası sorun sizin developer olmanızdan çok, firmaların “alışık oldukları” sistemlere yönelmesinden kaynaklanıyor. Bir aracı firma üzerinden ilerlemeyi denemenizi tavsiye ederim.
Aslında bahsettiğiniz tüm adımları denedim. Aracı firmalar (iyzico, PayTR, Param, Tami vb.) üzerinden başvurularımı yaptım fakat sonuç yine olumsuz oldu. İlginç olan nokta ise, yakın bir arkadaşım da aynı mantıkta bir site açtı ve hatta sitesi henüz yarım olmasına rağmen sanal POS’u onaylandı.

Benim tarafta ise sitede tüm yasal metinler (iade, gizlilik, mesafeli satış sözleşmeleri vb.) eksiksiz yer alıyor, sistemim tamamen hazır durumda. Buna rağmen özellikle PayTR tarafından reddedildim.

Dolayısıyla sorun sadece “eksiklik” veya “altyapının hazır olup olmaması” değil gibi görünüyor. Daha çok başvuruların subjektif değerlendirilmesi ya da firmaların belirli altyapılara yönlendirmesi gibi bir durum söz konusu.

Eğer bu süreçte farklı bir yol izlemiş veya alternatif bir çözüm bulmuş olan varsa, tecrübelerini duymak isterim.

LeaderOS kullanmamama rağmen bir projem için PayTR'den onay almıştım sitesi bile yoktu, Discord üzerinden üyelik satıyordum başta reddedildim sonra destek hattıyla iletişime geçip sistemi anlattım onayladılar eğer red yerseniz destekle iletişime geçmenizi öneririm.
Başvurunuzu bu yıl mı yaptınız?

PayTR kullanabilirsiniz ekstra olarak fatura kesmek içinde bilfatura yada paraşüt kullanabilirsiniz

Bende bir çok yere başvurdum fakat sonuç alamamıştım WeePay ödeme yöntemine başvurdum ve onay aldım yaptığım sunucumda orayı kullanmayı düşünüyorum.

evet hocam Paywant ve WeePay'e başvurduk, PayTR direkt Minecraft sunucularını reddediyor
şu an Paywant kullanıyoruz
PayTR oyun sunucularına sanal pos hizmeti vermeyi reddediyor direkt telefon ile görüştüğümde söylediler direkt

PayTR oyun sunucularına sanal pos hizmeti vermeyi reddediyor direkt telefon ile görüştüğümde söylediler direkt
Evet hocam biz de o yüzden ilk Paywant'a başvurduk reddedildik sonra WeePay denedik ordan da ret geldi sonra Paywant'ta şansımızı tekrar denedik bu sefer kabul ettiler.

shopier en rahat ve kullanışlısı kesintisi biraz fazla ama iyidir

shopier en rahat ve kullanışlısı kesintisi biraz fazla ama iyidir
Shopier elbette pratik bir çözüm olabilir, fakat ben zaten Shopier kullanacak olsam doğrudan bir Shopier mağazası açardım. Kendi altyapımı kurmamın sebebi, hem sistemlerimi özelleştirmek hem de tüm kontrolün bende olmasını istemem.

Bu yüzden üçüncü taraf bir platforma bağımlı olmak yerine doğrudan sanal POS sağlayıcılarından onay almayı tercih ediyorum. Amacım sadece ödeme almak değil, kendi geliştirdiğim altyapının tam anlamıyla kullanılabilir ve onaylanabilir olması.

Dolayısıyla Shopier benim için bir çözüm değil, daha çok “geçici bir alternatif” olabilir.

Evet, ben de PayTR ile görüştüğümde oyun sunucularına sanal POS vermediklerini doğrudan kendilerinden duydum. Ne yazık ki bu konuda oldukça katı davranıyorlar.

Ancak benim yaptığım satışlar yalnızca oyun içi ürünlerle sınırlı değil. Merch (kıyafet, aksesuar vb.) satışlarım da mevcut ve bunları giderek büyütmeyi planlıyorum. Yakın zamanda sadece ürün satışıyla kalmayıp, kendi geliştirdiğim altyapıları da site üzerinden sunmayı ve hatta LeaderOS gibi büyük ölçekli altyapılar seviyesine çıkarmayı hedefliyorum.

Dolayısıyla yalnızca “oyun” kategorisine indirgenmem aslında yanlış oluyor. Başvurularımda bu tarafı özellikle vurgulamama rağmen yine de olumsuz yanıt alıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl