Çözüldü Sanal Market Skripti Yazmaya Çalışıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theCoder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.644
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

theCoder

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
3
Arkadaşlar ben bir sanal market skripti yazmaya çalışıyorum biraz yardım ederseniz sevinirim

Kod:
command /market:
    trigger:
        open chest with 1 rows named "&4&lMarket" to player
        format slot 0 of player with iron_axe named "&2&lEşya Marketi" run [make player execute command "/esyamarketi"]
        format slot 1 of player with apple named "&2&lYemek Marketi" run [make player execute command "/yemekmarketi"]
        format slot 2 of player with golden_sword named "&2&lSaldırı Marketi" run [make player execute command  "/saldırımarketi"]
        format slot 3 of player with stick named "&2&lMateryal Marketi" run [make execute command "/materyalmarketi"]
        format slot 4 of player with bricks named "&2&lInşa Blokları" run [make execute command "/inşablokları"]
        format slot 5 of player with peony named "&2&lDekorasyon Blokları" run (make execute command "/dekorasyonblokları"
        format slot 6 of player with redstone named "&2&lKızıltaş Marketi" run [make execute command "/kızıltaşmarketi"
        format slot 7 of player with  powered_rail named "&2&lUlaşım Marketi" run (make execute command "/ulaşımmarketi"
        format slot 8 of player with lava_bucket named "2&lDiğer Malzemeler" run [make execute command "/diğermalzemeler"
        format slot 9 of player with water_bottle named "&2&lIksirler" run [make execute command "/iksirmarketi"

Öncelikle burada yapmış olduğun menü'dür.
Ve o yazdığın komutların çalışması için önce o komutların oluşturulması gerek.
Sıfırdan market skripti yazmak biraz uzun sürebilir.
Ama dediğim gibi o komutların oluşturulması lazım önce

SkQuery kullanmışsın. TuSKe kullan.

Satış falan için Fonksiyon sana yardımcı olur.

ChestCommands GUI ile daha kolay yapabilirsin skriptle uğrasmaya gerek yok bence.

Arkadaşlar ben bir sanal market skripti yazmaya çalışıyorum biraz yardım ederseniz sevinirim

Kod:
command /market:
    trigger:
        open chest with 1 rows named "&4&lMarket" to player
        format slot 0 of player with iron_axe named "&2&lEşya Marketi" run [make player execute command "/esyamarketi"]
        format slot 1 of player with apple named "&2&lYemek Marketi" run [make player execute command "/yemekmarketi"]
        format slot 2 of player with golden_sword named "&2&lSaldırı Marketi" run [make player execute command  "/saldırımarketi"]
        format slot 3 of player with stick named "&2&lMateryal Marketi" run [make execute command "/materyalmarketi"]
        format slot 4 of player with bricks named "&2&lInşa Blokları" run [make execute command "/inşablokları"]
        format slot 5 of player with peony named "&2&lDekorasyon Blokları" run (make execute command "/dekorasyonblokları"
        format slot 6 of player with redstone named "&2&lKızıltaş Marketi" run [make execute command "/kızıltaşmarketi"
        format slot 7 of player with  powered_rail named "&2&lUlaşım Marketi" run (make execute command "/ulaşımmarketi"
        format slot 8 of player with lava_bucket named "2&lDiğer Malzemeler" run [make execute command "/diğermalzemeler"
        format slot 9 of player with water_bottle named "&2&lIksirler" run [make execute command "/iksirmarketi"
9 Slotluk GUI açıp 10 eşya setlemişsin.

Düzeltilmişi
Birde o itemlerin isimleri yerine sayılı kodlarını kullan 245 vs gibi
Oyun içinde item kodlarını görmek için ctrl + f3

Kod:
command /market:

trigger:

open chest with 2 rows named "&4&lMarket" to player

format slot 5 of player with peony named "&2&lDekorasyon Blokları" run [make execute command "/dekorasyonblokları"]

format slot 6 of player with redstone named "&2&lKızıltaş Marketi" run [make execute command "/kızıltaşmarketi"]

format slot 7 of player with  powered_rail named "&2&lUlaşım Marketi" run [make execute command "/ulaşımmarketi"]

format slot 8 of player with lava_bucket named "2&lDiğer Malzemeler" run [make execute command "/diğermalzemeler"]

format slot 9 of player with water_bottle named "&2&lIksirler" run [make execute command "/iksirmarketi"]

İlk öncelikle kullandığın SkQuery ile çalışan bir GUI, sıkıntıları olduğu için SkQuery yerine
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
kullanmanı gerçekten öneriyorum. Tuske için Skript versiyonun 2.2 ve üstünde olması gerekiyor, güncel versiyonlara gitmek için
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
tıklayın. Marketin giriş menüsünü yapmışsın. Fakat bir kaç şeyi düzeltmemiz gerekiyor:
Kod:
open chest with 2 rows named "&4&lMarket" to player
Yukarıdaki kod yerine aşağıdaki kodu kullanın:
Kod:
open virtual chest with size 1 named "Market" to player
format gui slot 0 of player with iron axe named "&aEşya Marketi" to run:
    open virtual chest with size 3 named "Eşya Marketi" to player
    format gui slot 13 of player with diamond pickaxe named "&bElmas Kazma" with lore "||&7Fiyat: &e4000||&7Adet: &e1||||&3Satın almak için tıkla!" to run function satinAl(player, diamond pickaxe, 1, 4000)

Şimdi "satinAl" fonksyonunu yapalım:
Buradaki "o: player" {_o} = oyuncu, "e: item" = eşya, "a: number" = adet, "f: number" ise fiyat olarak geçecektir.
Kod:
function satinAl(o: player, e: item, a: number f: number):
    if {_o}'s balance is greater than or equal to {_f}:
        remove {_f} from {_o}'s balance
        give {a} {_e} to {_o}
        send "&aBaşarıyla elmas kazma satın aldınız." to {_o}
    else:
        send "&cSatın almak için yeterli paranız yok." to {_o}
Böyle böyle marketi genişletebilirsiniz. Bu mesajda bahsettiğim skript kodları hakkında rehberler:
Eğer eklenti kullanacağım diyorsanız
veya
(Ücretli) kullanabilirsiniz, iyi forumlar...

Kod:
command /market:
    trigger:
        open virtual chest with size 1 named "&cAl Menü" to player
        wait 1 tick
        make gui slot 4 of player with diamond named "&aElmas" to run function beeboy(player, diamond, 250)

function beeboy(p: player, i:item, n:number):
    if {_p}'s balance is greater than or equal to {_n}:
        remove {_n} from {_p}'s balance
        give a {_i} to {_p}
        send "Oyee dostum bu işi biliyorsun! Bir tane %{_i}% satın aldın! %{_n}% liraya!"

Hem parayı basitçe ayarlayabiliyorsun, hem item'i vs işte harf harf kesiyorsun. TuSKe'nin kullanımını bence az çok anlamışsındır.

Ayrıca bazı bilgiler vermem gerekir sana. TuSKe ile fonksiyonu kolayca çalıştırabiliyorsun. Bunları "Sub/İnvoke" ile de yapabilirsin. Ama Fonksiyon daha mantıklı derim. Her şeyini burada daha iyi ayarlıyorsun. Ayrıca java havası da var :D

- TuSKe için ayrı ayrı yabancı dersler bulunmakta. Ben zaten ders vermeye çalışıyorum. Fonksiyon dersi yakında gelecek yayınlayacağım. Oradan bakabilirsin.
- Fonksiyon ile sadece bunları yapmazsın. Menü çalıştırabilirsin, mesaj yollayabilirsin, her şeyi yapabilirsin senin sadece o zihnine kalmış bir şey.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl