Sanal Dünyalar - VR Oyunları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

why_shiro

Certified 3310 Enjoyer
Elmaslar
265
Discord İzni
Minecraft
why_shiro
X
whyshiro_

Discord:

why_shiro

sanal-gerçeklik.jpg

PngItem_997912.png

Bundan yaklaşık beş sene önce çoğu kişinin ilgisini çeken bir teknolojik gelişmenin adı tekrar yayılmaya başladı: Sanal gerçeklik. Tabii bu gelişme tam da beş sene önce çıktığı söylenemez. VFX adlı firmanın ta flop disklerin olduğu hatta atarinin popiler olduğu zamanlarda bu girişimde bulundu. Ancak o zamanın teknolojik durumu göz önüne alınınca bu girişimler pek de hedef kitlesine ulaşamadı. Üstelik fiyatları da 2000 dolardan başlıyordu. Peki bu kadar eski olan bu giyilebilir teknoloji, neden günümüzde tekrardan popüler oldu?

Valve, HTC ile yaptığı bir ortaklık sonucu ilk gelişmiş sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı: HTC Vive. Bu gözlük sadece sizi oyunun içine almakla kalmıyor aynı zamanda adeta oyunun pir parçası haline getiriyor. Popülaritesi tanıtıldığı ilk zamandan beri katlanarak artan bu güzlüğün karşısına da bu safer yeni ve güçlü rakipler çımaya başladı. Oculus -kendisi Facebook tarafından satın alındı-, HP, Samsung ve hatta bir dönemde ortaklık yapan Valve! Şirketlerin sanal gerçeklik teknolojilerine olan ilgisi arttıkça, bir yandan da oyun yapımcılarının da bu teknolojiye olan ilgisi arttı. Bu konumuzda size sanal gerçeklik oyunları hakkında bilgi vereceğiz.
PngItem_997912.png
Beat Saber:
mctr-beatsaber.jpg

Günümüzün en popüler sanal gerçeklik oyunlarından biri olan Beat Saber bir ritim oyunudur. Üstünüze gelen iki farklı renkteki küpleri, üstündeki ok yönlerine paralel şekilde kesiyorsunuz. Tabii ki bu durumu müzik eşliğinde tekrarlıyorsunuz. İsterseniz oyunun size sunmuş olduğu başlıca haritaları oynayabilir, isterseniz topluluk tarafından oluşturulan haritaları arkadaşlarınızla beraber oynayabilirsiniz. Binlerce haritanın bulunduğu ve yüzlerce aktif topluluk sunucusunun olduğu bu oyunu bir gün sanal gerçeklik gözlüğüne sahip olursanız kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

PngItem_997912.png
VRChat:
mctr-vrchat-jpg.163998

Meme kültürü ve animenin sentezi olan bu oyun bir sosyalleşme platformudur. Dilinizi geliştirmek, yeni insanlarla tanışmak, arkadaşlarınızla mekanlara gitmek ve hatta aklınızın ucundan bile geçemeyen, yüz binerce haritaya sahip olan bu oyun tam bir başyapıt. Daha önceden de dediğim gibi özellikle dilinizi geliştirmek hatta yeni diller öğrenmek için ideal bir oyun olan VRChat size sınırsız olanak sağlıyor. Eğer sanal gerçeklik gözlüğünüz varsa çok zevk alabileceğiniz bu oyunun kapılarını aralamanın vakti geldi. Sanal gerçeklik gözlüğünüz yoksa bile bilgisayardan arkadaşlarınıza katılabilirsiniz!
PngItem_997912.png

Pavlov VR:

mctr-pavlov.jpg

Silah oyunlarına olan bir tutkunuz varsa bu oyun tam sizin için. Ünlü bir FPS oyunu olan "Counter-Strike" oyununun bire bir sanal gerçekliğe uyarlaması olan bu oyun gerçekçi silah fizikleri ile eğlenceyi bir hayli arttırıyor. Ek olarak bazı çatışmaların sizi gerçekten çok fazla yorabileceğini de söylemeden geçmek istemiyorum.
PngItem_997912.png
Superhot VR:
mctr-superhot.jpg

Zamanın kontrolü tamamen sizin elinizde! Hareketlerinizle zamanı kontrol edebildiğiniz bu oyunda amacınız birazcık karışık. Oyunun başlarında oyunun sadece kırmızı bir maddeden yapılmış camdan adamları vurmak olduğunu düşünüyorsunuz. Ancak ilerleyen zamanlarda arkasında bir hikaye olduğunu fark ediyorsunuz. Adeta "Matrix" evreninden çıkmış bu oyuna göz atmanızı öneriyorum.
PngItem_997912.png
Half-Life : Alxy:

mctr-alxy.jpg

Half-Life oyun serisinin birinci ve ikinci oyununun ara hikayesi olan Alxy, Valve tarafından yapılmış olan en detaylı sanal gerçeklik oyunlarından birisidir. Piyasaya bomba bir giriş yapan Alxy, ilk ve son oyunun arasındaki boşluğu tamamlıyor. Etrafınızdaki neredeyse tüm cisimlerle etkileşime geçebildiğiniz bu oyunu oynamanızı, en azından izlemenizi öneriyorum.
PngItem_997912.png

Grim

Ekli dosyalar

• mctr-vrchat.jpg
    mctr-vrchat.jpg
    497 KB · Görüntüleme: 87
Sanal gerçeklik tarafında yaşanacak gelişmeler umarım bizi arttırılmış gerçeklik teknolojisine iter. Böyle bir gelişme beni çok mutlu eder. Dünya adına bayağı büyük bir gelişme olacaktır.

Ayrıca Half-life : Alyx VR Tarihinin şuana kadar gördüğü en gelişmiş oyun oldu sanırım. Çok farklı bir tada sahipti. Herkese tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Vr birazdaha büyüse çok güzel şeyler olabilir sword art online havasında bi konuma gelse direk alabilirim umarim önümüzdeki senelerde istediğim kıvama gelir

Vr birazdaha büyüse çok güzel şeyler olabilir sword art online havasında bi konuma gelse direk alabilirim umarim önümüzdeki senelerde istediğim kıvama gelir
Yakın zamanda nerve gear gibi bir teknoloji üretilmesi biraz zor. Vücudu uykuda tutarken beyni sanal görüntülere yönlendirmek günümüzden çok çok ilerde bir teknoloji gibi görünüyor. Ama cidden bu proje için çaba harcanılsa üretilmeyecek bir şey değil. Arttırılmış gerçeklik ile bunu sağlayabilirler gibi. Ben de isterdim öyle bir projeyi görebilmek. Açıkçası hâlâ etkisinden çıkamadığım ve aşırı bir şekilde lor takibi yaptığım bir çizgi dizi oldu sao.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl