Ryzen 9 ile i9 arasındaki fark ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Eleftnen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.842
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Eleftnen

Play.HiraNetwork.Com
Elmaslar
65

Discord:

eleftnen

Merhaba,
şuanda i9 kullanıyorum bir sorunum yok fakat ryzen 9 a geçmek istiyorum sizce arasında büyük bir fark varmı geçmelimiyim ?

tabiki aralarında büyük farklılıklar var fakat minecraft sunucuları tek çekirdekte çalışır tek çekirdek performansı olarak i9 daha iyi bir tercih olabilir

tabiki aralarında büyük farklılıklar var fakat minecraft sunucuları tek çekirdekte çalışır tek çekirdek performansı olarak i9 daha iyi bir tercih olabilir
ryzen 9 un daha iyi olduğunu söylemişlerdi. farklı fikri olanlarda yazarsa sevinirim.

Tek çekirdekte çalışmaz.
Ayrıca ryzen 9 çok daha fazla performanslıdır.

Performans açısından ryzen 9

1592040827334.png

Ben her zaman intel kullandım ve kullanmaya devam edeceğim. i9 8 çekirdekli Ryzen 12 çekirdekli olmasına rağmen benchmark testinde i9 %10 daha iyi.​

ryzen daha ucuz go brrrr

Ekli dosyayı görüntüle 128914

Ben her zaman intel kullandım ve kullanmaya devam edeceğim. i9 8 çekirdekli Ryzen 12 çekirdekli olmasına rağmen benchmark testinde i9 %10 daha iyi.​
Core i9 9900k:
1592053294143.png

Ryzen 9 3900x:
1592053315172.png

Arada çok büyük bir fark var. Ryzen çok daha performanslı baktığın yer performans testine göre değil kağıt üzerindeki özelliklerine göre karşılaştırma yapıyor.

Attığın testtede gördüğün gibi i9 daha düşük volt kullansa bile overclock durumunda 0.4 GHz farkla öne geçiyor. Bilmiyorum. Ben hala intelciyim. Ama şunu söylemeliyim. Aradaki fiyat farkı oldukça yüksek. Maddi anlamda sıkıntı yaşasam ve i9 ile 3900x arasında kalsam 3900x alırım.​

Merhaba,
öncelikle i9-9900k işlemci tamamen isimden dolayı fiyatı öyle şuanki satış piyasasında tamamen isim satıyor aynı şey telefonlardada geçerli.
İ9-9900K işlemci Cores: 8 Threads: 16 olmasına rağmen
Ryzen 9 3900x İşlemci Cores: 12 Threads: 24
her yerde i9-9900k önde gözüksede tamamen isimden dolayı CPUbenchmark güncel verilerine göre cpu puanları şöyledir;
AMD Ryzen 9 3900X => 32,809
Intel Core i9-9900K => 18,878
sadece biraz mantıklı düşündüğümüzde Ryzen 9 işlemcinin i9'dan kat kat daha iyi olduğunu anlıyacağını tahmin ediyorum.
İ9 tercih eden arkadaşlara başarılar slight_smile

• Haha
Tepkiler: Hai
Merhaba,
şuanda i9 kullanıyorum bir sorunum yok fakat ryzen 9 a geçmek istiyorum sizce arasında büyük bir fark varmı geçmelimiyim ?
i9 sunucular için bence.. Amd her zaman öndedir. Yani Amd'den de sunucu olur ama i9 dan daha iyi olur diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl