Resource Pack’li Sunucuların Kronik Problemi

Emir-40

Fırında Isıttığım İlk Taş
Elmaslar
43
Minecraft
emiradsay40

Discord:

emiradsay40

Merhaba,

Resource pack kullanan sunucuların uzun süredir devam eden ciddi bir problemi var: oyuncu kaybı.
Bunun temel sebeplerine baktığımızda:
-Her sunucu Bedrock Texture desteğini sağlıklı şekilde veremiyor
-Farklı sürümlerde resource pack kaynaklı buglar oluşabiliyor
-Oyuncuların resource pack’i yüklememesi veya hatalı yüklenmesi gibi sorunlar yaşanıyor

Bu da direkt olarak oyuncu deneyimini bozuyor ve sunucudan çıkışlara neden oluyor.
Bu soruna bir çözüm fikri geliştirdim:
Resource pack destekli ama resource pack olmadan da tamamen sorunsuz (vanilla) çalışabilen bir sistem.

Planladığım yapı şu şekilde:
-Oyuncu resource pack yüklemese bile sunucu bozulmadan, eksiksiz ve hatasız çalışacak
-Menü sistemleri dahil her şey resource pack ve vanilla da farklı olacak
-Görsel geliştirmeler resource pack ile sağlanacak ama zorunlu olmayacak
-Resource pack kullanan oyuncular daha gelişmiş bir deneyim yaşayacak
-Kullanmayan oyuncular ise hiçbir bug veya eksiklik görmeyecek

Ayrıca hedefim, bu sistemle birlikte:
-Bedrock tarafında yaşanan resource pack problemlerini minimize etmek
-Sürüm farklarından doğan hataları mümkün olduğunca engellemek

En basitinden örnek: TAB da rank textureleri texture yüklenmedi ise normal RGB renk ile sağlanacak.
Ama bunun dışında diğer herşey mesela özel textureli setler ve ekipmanlarda vanilla olarak özel ayarlanabilecek.
Yada menülerin texturesiz görünümü de olacak.

Sunucum açıldıktan kısa süre sonra bu sistemi destekleyecek bir resource pack de geliştirmeyi planlıyorum.

Sizce bu yaklaşım artık bir gereklilik değil mi?
Görüşlerinizi gerçekten merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler

Bence çok gerekli değil en çok oynanan sunucular texture tercih etmiyor. bedrock dan çok oyuncu gelmiyor gelsede oyun deneyimi çok iyi olmadığı için genelde çıkıyorlar.

bence çok gerek yok açıkçası

iyi günler :)

Bence çok gerekli değil en çok oynanan sunucular texture tercih etmiyor. bedrock dan çok oyuncu gelmiyor gelsede oyun deneyimi çok iyi olmadığı için genelde çıkıyorlar.

Texturepack bir yandan sunucunun kalitesinide belirler textureye para veremeyen ve düşük yaş kitlesi olan sunucular tabikide gerek duymuyor masraf yapmaya 😚

Ayrıca oyuncuyu düşünmeyen ve bu basit hatalarıda çözemeyen sunucularda bi zahmet oynatmasın oynamayın.

Görüşünüz için teşekkürler. Ama texture-pack yok diye çıkan kitleyi de unutmamak gerekiyor. Bir minecraft sunucusu için önemli olan maksimum oyuncu tutabilmek değil midir? Minecraft oyuncu kitlesi Texture-Pack seven ve sevmeyen olarak ikiye ayrılmış durumda. Ve şuanda hiçbir sunucu 2 kitleyi aynı anda çekemiyor.

Texturepack bir yandan sunucunun kalitesinide belirler textureye para veremeyen ve düşük yaş kitlesi olan sunucular tabikide gerek duymuyor masraf yapmaya 😚
Görüşünüz için teşekkürler. Sunucu kalitesinin Texturepack ile ölçüleceğini düşünmüyorum. Daha büyük kitle için texturepack ten vazgeçenler var.

Merhaba,

Resource pack kullanan sunucuların uzun süredir devam eden ciddi bir problemi var: oyuncu kaybı.
Bunun temel sebeplerine baktığımızda:
-Her sunucu Bedrock Texture desteğini sağlıklı şekilde veremiyor
-Farklı sürümlerde resource pack kaynaklı buglar oluşabiliyor
-Oyuncuların resource pack’i yüklememesi veya hatalı yüklenmesi gibi sorunlar yaşanıyor

Bu da direkt olarak oyuncu deneyimini bozuyor ve sunucudan çıkışlara neden oluyor.
Bu soruna bir çözüm fikri geliştirdim:
Resource pack destekli ama resource pack olmadan da tamamen sorunsuz (vanilla) çalışabilen bir sistem.

Planladığım yapı şu şekilde:
-Oyuncu resource pack yüklemese bile sunucu bozulmadan, eksiksiz ve hatasız çalışacak
-Menü sistemleri dahil her şey resource pack ve vanilla da farklı olacak
-Görsel geliştirmeler resource pack ile sağlanacak ama zorunlu olmayacak
-Resource pack kullanan oyuncular daha gelişmiş bir deneyim yaşayacak
-Kullanmayan oyuncular ise hiçbir bug veya eksiklik görmeyecek

Ayrıca hedefim, bu sistemle birlikte:
-Bedrock tarafında yaşanan resource pack problemlerini minimize etmek
-Sürüm farklarından doğan hataları mümkün olduğunca engellemek

En basitinden örnek: TAB da rank textureleri texture yüklenmedi ise normal RGB renk ile sağlanacak.
Ama bunun dışında diğer herşey mesela özel textureli setler ve ekipmanlarda vanilla olarak özel ayarlanabilecek.
Yada menülerin texturesiz görünümü de olacak.

Sunucum açıldıktan kısa süre sonra bu sistemi destekleyecek bir resource pack de geliştirmeyi planlıyorum.

Sizce bu yaklaşım artık bir gereklilik değil mi?
Görüşlerinizi gerçekten merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler
Bulduğun çözüm dışında direktman kaynak paketini sürümlere göre ayarlayıp, bedrock'a özel çevrime yaparak bu sorunlar çözülebilir ancak bu işlemler teknik bilgi gerektirse de senin düşündüğün sistem daha zor olabilir ama güzel düşünmüşsün ve bunu yalnızca kendi sunucunuda kullanmak yerine ayrıca satışa çıkartmanı da öneririm hem ek bir gelir sağlar hem de diğer insanlara böyle bir imkan sunarsın. Ayrıca bunu vanilla texture pack destekli olması dışında Oraxen, Nexo, ItemsAdder eklentileriyle de çalışabilir şekilde yaparsan muazzam bir sistem olur.

Bahsettiğin sistemin otomatikman her şeyi sihirli bir tuşla çevirebileceğini hayal edemedim, sanırım manuel bir çevirme işlemi olacak değil mi? Örneğin "admin.png" dosyası rank olarak kabul edilecek ve oyuncu texture pack yüklediyse görecek ama yüklemediyse &4Admin gibi bir prefix görecek gibisinden.

Genel olarak proje fikrini beğendim ve hoşuma gitti, başarılar dilerim.

Ayrıca oyuncuyu düşünmeyen ve bu basit hatalarıda çözemeyen sunucularda bi zahmet oynatmasın oynamayın.
"Ayrıca oyuncuyu düşünmeyen ve bu basit hatalarıda çözemeyen sunucularda bi zahmet oynatmasın oynamayın." Çok doğru bir görüş bir minecraft sunucunun en büyük derdi birsürü özellik eklemek ve özellik bolluğu olmamalı. Oyuncuya hatasız bir deneyim sunmak ve daha büyük kitleye hitap etmek olmalı.

Bulduğun çözüm dışında direktman kaynak paketini sürümlere göre ayarlayıp, bedrock'a özel çevrime yaparak bu sorunlar çözülebilir ancak bu işlemler teknik bilgi gerektirse de senin düşündüğün sistem daha zor olabilir ama güzel düşünmüşsün ve bunu yalnızca kendi sunucunuda kullanmak yerine ayrıca satışa çıkartmanı da öneririm hem ek bir gelir sağlar hem de diğer insanlara böyle bir imkan sunarsın. Ayrıca bunu vanilla texture pack destekli olması dışında Oraxen, Nexo, ItemsAdder eklentileriyle de çalışabilir şekilde yaparsan muazzam bir sistem olur.

Bahsettiğin sistemin otomatikman her şeyi sihirli bir tuşla çevirebileceğini hayal edemedim, sanırım manuel bir çevirme işlemi olacak değil mi? Örneğin "admin.png" dosyası rank olarak kabul edilecek ve oyuncu texture pack yüklediyse görecek ama yüklemediyse &4Admin gibi bir prefix görecek gibisinden.

Genel olarak proje fikrini beğendim ve hoşuma gitti, başarılar dilerim.
Yanıt için teşekkürler. Evet kaynak paketi sürümlere göre ayarlanabilir ve bedrock a çevrilebilir. Ama bu fikrin amacı oyuncunun texture hatalarını minimuma indirip textureyi oyuncunun zevkine bırakmak. Bazen texture pack her sürüme uyumlu olsa bile oyuncunun client sürümünü değiştirmesi ile bile bozulabiliyor.

Malasef herşeyi tek tık ile düzelten bir şey mümkün değil veya sadece AI sayesinde olabilir. Manuel düzenleme gerekecek.

Bunun tam tersini düşünen "profesyonel" olarak hitap edilen bir ekipte developerdim zamanında. Tam tersini düşündüklerinden dolayı 4 aylık emeğim 1 saatte çöp olmuştu. %100 katılıyorum.

Bunun tam tersini düşünen "profesyonel" olarak hitap edilen bir ekipte developerdim zamanında. Tam tersini düşündüklerinden dolayı 4 aylık emeğim 1 saatte çöp olmuştu. %100 katılıyorum.
Aslında texture-pack kötü veya gereksiz demiyorum. Sadece kaliteyi belirlemediğini düşünüyorum.

Aslında texture-pack kötü veya gereksiz demiyorum. Sadece kaliteyi belirlemediğini düşünüyorum.

Bana göre texture pack %100 kaliteyi artırır. Ama texture pack olmayan sunucuda kalite düşük diyemeyiz. Tabi bu sunucuyu yapan kişilerin bilgisine göre değişir. Renk seçimi ve kullanımı çok önemli.

Resourcepacki olabildiğince vanillaya sadık kalarak ve gereksiz texturelardan arındırarak sorunların %90ı çözülüyor zaten. özellikle hazır model kullanan serverlar kullanmadıkları textureları vs silmeye özen göstermediğinden gereksiz performans kaybı yaşanıyo

Resourcepacki olabildiğince vanillaya sadık kalarak ve gereksiz texturelardan arındırarak sorunların %90ı çözülüyor zaten. özellikle hazır model kullanan serverlar kullanmadıkları textureları vs silmeye özen göstermediğinden gereksiz performans kaybı yaşanıyo
Görüşünüz için teşekkürler. Basit rank texturesi veya armor model her zaman kullanılabilecek en iyi tercihtir her menü için özel GUI özel 3D modeller spawnda her yer model dolu gibi şeyleri abartı olarak görüyorum. Ama tabiki kötü değil.

Bana göre texture pack %100 kaliteyi artırır. Ama texture pack olmayan sunucuda kalite düşük diyemeyiz. Tabi bu sunucuyu yapan kişilerin bilgisine göre değişir. Renk seçimi ve kullanımı çok önemli.
Kesinlikle✅

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl