Çözüldü Rekt by SSI & Dam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Joka

numb.
Elmaslar
599
Minecraft
smojka

Discord:

smojka

Arkadaşlarımla beraber modlu minecraft oynamak için forge sunucusu açtım. Sunucuya sadece kendi aramızda girdiğimiz için (4 kişiyiz) herhangi bir şifre eklentisi kurmadım.
Sunucuya girmek istediğimde sunucunun kapalı olduğunu gördüm ve log dosyalarına baktığımda sunucu boşken birilerinin halihazırda OP yetkisi olan bir nick name ile giriş yaptığını gördüm. Sunucudaki bazı ayarlarla oynanmış, ekranın sağına display text eklenmiş, sunucuya bloklar doldurulmuş, konsola discord sunucu adresi yazdırılmış ve en sonunda sunucu çökmüş. Herhangi bir şifre eklentisi olmadığı için giriş yapmaları çok doğal ancak asıl sorun bu kişilerin OP yetkisi olan kullanıcı adlarını nereden bildikleri. Hosting firmasında bir açık olabileceğine işaret ediyor gibi. En son 2018-2019 gibi sunucu açtığım için güncel piyasaya hakim değilim ve Rabisu'yu tercih ettim. Bu saldırı bilindik bir şey mi yoksa yeni mi ortaya çıkıyor? Ayrıyeten ekranın sağındaki yazıları nasıl kaldırabilirim? Sunucuda PlaceholdersAPI tarzı bir eklenti de yok.

Forge Sürümü: 1.21.3-53.0.21
Sunucudaki modlar:
voicechat-forge-1.21.3-2.5.26
spark-1.10.119-forge
Log ve crash dosyaları ekte.

Ekran görüntüsü 2024-11-26 212657.webp

Ekli dosyalar

Bu tür durumlar gerçekten çok can sıkıcı...

Scoreboard silmek için:

/team remove CntuopQkae
/team remove DkQDvQmZlB
/team remove JwmyuRxAYl
/team remove RpLptkyKOm
/scoreboard objectives remove Rekt by SSI

Sunucuya şifre eklentisi olmadan bile düz minecraft komudu olan /whitelist on ve /whitelist add <isim> ile sunucunuzu diğer insanlara kapatabilirsiniz kendi aralarında sunucu açan herkesin yapması gereken bir şey.

Sunucuları ve iplerini bulmak için scan yapıp açık sunucu ip adreslerine göz atan uygulamalar ve bot servisleri ile sunucularınızı buluyorlar, sunucunuz taranırken sunucuda oynayan insanların nickleri de, server list/motd'yi değiştiren bir eklenti kullanmadığınız için de gözüküyor, böylece sunucuda oynayan kişilerin nicklerini deneyerek op var mı diye kontrol ediyorlar.

Bu tür durumlar gerçekten çok can sıkıcı...

Scoreboard silmek için:

/team remove CntuopQkae
/team remove DkQDvQmZlB
/team remove JwmyuRxAYl
/team remove RpLptkyKOm
/scoreboard objectives remove Rekt by SSI
Teşekkür ediyorum hocam

Sunucuya şifre eklentisi olmadan bile düz minecraft komudu olan /whitelist on ve /whitelist add <isim> ile sunucunuzu diğer insanlara kapatabilirsiniz kendi aralarında sunucu açan herkesin yapması gereken bir şey.

Sunucuları ve iplerini bulmak için scan yapıp açık sunucu ip adreslerine göz atan uygulamalar ve bot servisleri ile sunucularınızı buluyorlar, sunucunuz taranırken sunucuda oynayan insanların nickleri de, server list/motd'yi değiştiren bir eklenti kullanmadığınız için de gözüküyor, böylece sunucuda oynayan kişilerin nicklerini deneyerek op var mı diye kontrol ediyorlar.
Hocam bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum. Whitelist açmak gene yetersiz kalacak çünkü op olan kullanıcı adı ile giriş yapıyorlar. Forge için bildiğiniz bir şifre modu var mıdır?

Hocam bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum. Whitelist açmak gene yetersiz kalacak çünkü op olan kullanıcı adı ile giriş yapıyorlar. Forge için bildiğiniz bir şifre modu var mıdır?
Sadece arkadaşlarınızla oynuyorsanız; çıkarken op yetkilerini alıp öyle çıkmanızı tavsiye ediyorum. Yapabileceğiniz en sağlıklı şey bu olurdu, iyi forumlar.

Sadece arkadaşlarınızla oynuyorsanız; çıkarken op yetkilerini alıp öyle çıkmanızı tavsiye ediyorum. Yapabileceğiniz en sağlıklı şey bu olurdu, iyi forumlar.
Tekrardan teşekkürler hocam, iyi forumlar diliyorum. Konu kilitlenebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl