Raynaud Sendromu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Adenzu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.213
  • Etiketler Etiketler
    rayandu
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Adenzu

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
71
diye bir şey varmış haberiniz olsun. Belki sizde de vardır diye yazayım dedim :|

Bu şey insanın el ve ayaklarındaki kılcal damarların soğuktan etkilenip daralmasıymış. Yanlış bilmiyorsam aşırı soğukta uzun süre kalmadığınız sürece fiziksel bir hasar oluşturmuyor. Ama parmak uçlarınızda veya oluşan bölgede uyuşmalar ve karıncalanma olabilir.

Eğer böyle bu durum söz konusu ise yanınızda bir eldiven bulundurulmalı. Evde olsanız bile elleriniz üşüyorsa ve sadece belirli noktaları üşüyorsa bundan dolayı büyük ihtimal. Ve bunu anlamanın yollarından biri durduk yere elinizin veya ayağınızın bir kısmının beyazlaşması.

432324-3-4-5f9b6.jpg
img0093.jpg

Bu arada ismi ne kadar da @Rayandu 'ya benziyor :D

Check-up yaptıracağım en yakın zamanda.

Aynı sorun bende de var. Bazı bölümler beyaz bazı yerler kırmızı. Bende kir zannedip hunharca sabunla yıkayıp geçmesini bekliyordum :(.
Her gün her dakika elim ayağım soğuktan titriyor. Arada bir sebepsizce karıncalanma da oluyor demek ki Raynaud muş sorun. Bi de bu eksikti başıma bu da geldi tam oldu. Olsun ben bu hastalıkla da yaşarım tam olarak ne kötü olayı var anlamadım.

Edit: Elimin üstünde kırmızı beyaz olması her gün kalıcı gibi değil arada bir çok soğuk olunca öyle oluyor. 7 24 klima açık panjurlar kapalı bir evde oturuyorum yine de var demek ki hastalıktan kaynaklanıyormuş. Bana bu hastalık yüzünden 200 300 lira elektrik faturası geliyordu. O klimanın ....

Aynı sorun bende de var. Bazı bölümler beyaz bazı yerler kırmızı. Bende kir zannedip hunharca sabunla yıkayıp geçmesini bekliyordum :(.
Her gün her dakika elim ayağım soğuktan titriyor. Arada bir sebepsizce karıncalanma da oluyor demek ki Raynaud muş sorun. Bi de bu eksikti başıma bu da geldi tam oldu. Olsun ben bu hastalıkla da yaşarım tam olarak ne kötü olayı var anlamadım.

Edit: Elimin üstünde kırmızı beyaz olması her gün kalıcı gibi değil arada bir çok soğuk olunca öyle oluyor. 7 24 klima açık panjurlar kapalı bir evde oturuyorum yine de var demek ki hastalıktan kaynaklanıyormuş. Bana bu hastalık yüzünden 200 300 lira elektrik faturası geliyordu. O klimanın ....
İşte aşırı soğukta (tipide 3-4 saat giysisiz beklemek gibi) durmadığın sürece bir zararı yok, sadece ömür boyu sıcak tutmakla uğraşacan :|

İşte aşırı soğukta (tipide 3-4 saat giysisiz beklemek gibi) durmadığın sürece bir zararı yok, sadece ömür boyu sıcak tutmakla uğraşacan :|
Konu da zaraını göremedim yazmadın sanırsam. Eğer -1249034019340913 derece soğuk yerde 3 4 saat beklersem bunun ne zararı olacak onu çok merak ettim (öleceğimi ben de biliyorum elime ayağıma ne olacak onu çok merak ettim :()

Konu da zaraını göremedim yazmadın sanırsam. Eğer -1249034019340913 derece soğuk yerde 3 4 saat beklersem bunun ne zararı olacak onu çok merak ettim (öleceğimi ben de biliyorum elime ayağıma ne olacak onu çok merak ettim :()
Damar çok sıkışacak ve kan yeteri kadar gitmeyecek bu durumda yavaş yavaş hücreler ölecek işte (evet acı çekeceksin :| ), kangren gibi. Ama bunun için uzun süre çok soğukta beklemelisin.

Damar çok sıkışacak ve kan yeteri kadar gitmeyecek bu durumda yavaş yavaş hücreler ölecek işte (evet acı çekeceksin :| ), kangren gibi. Ama bunun için uzun süre çok soğukta beklemelisin.
Bilgi için teşekkür ederim. Artık elim niye pastel boya gibi oluyor öğrendim. Hiç bunun yüzünden araştırmak aklıma gelmemişti.

Doktor bey, geceleri yatakta 6 inçlik telefonumu ellerim küçük olduğu için 2 elle kullanıyorum. 15 - 20 dk sonra sağ elim komple uyuşuyor sol elde bir sıkıntı olmuyor. Acaba tutuş şeklinde mi bir sorun var diye sol elin görevini sağ ele, sağ elin görevini sol ele yaptırdım sonuç yine aynı sağ el uyuşuyor. Teşhis nedir :(

Doktor bey, geceleri yatakta 6 inçlik telefonumu ellerim küçük olduğu için 2 elle kullanıyorum. 15 - 20 dk sonra sağ elim komple uyuşuyor sol elde bir sıkıntı olmuyor. Acaba tutuş şeklinde mi bir sorun var diye sol elin görevini sağ ele, sağ elin görevini sol ele yaptırdım sonuç yine aynı sağ el uyuşuyor. Teşhis nedir :(
Bazen benzer durum bende de oluyor. Herhalde kalbin solda olmasıdır pek bir fikrim yok açıkçası :|

NOT: @BurnerTroll senin olduğun forumda bana doktor dediler :(

Sağ koluna taraf mı yatıyorsun? (Tahminimce sağ kolundaki damarlardan ya da sinir hatlarından birinin üzerinde fazla baskı oluşuyor. Pozisyon değiştirince düzeliyorsa sakıncalı bir durum yok demektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl