Çözüldü RandomTp Plugin Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wtfrankjs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 267
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

wtfrankjs

Viayx Empire
Premium
Elmaslar
36
Minecraft
wtfrankjs

Discord:

wtfrankjs

Merhaba dostlar ben bir plugin kodluyorum ve pluginde oyunucuyu Random Bir Alana ışınlaması işlemi gerçekleşiyor.
Fakat bir sorun var bu pek güvenli değil ayrıca Y kordinatını otomatik atamıyor.
Kodu aşağıya bırakıyorum eğer su / lav vb tehlikeli blokların üstüne ışınlamaması ve y yi oto ayarlamasını sağlayabilen bir arkadaş varsa çok mutlu olurum :)

Kod:
//Random Location spawner
    public Location Randomlocation(World world) {
        Location result=null;
        if (p.getConfig().getInt("settings.random.count")==100) {

result = new Location(world, RandomNumber(1000), 70, RandomNumber(1000));
            world.getBlockAt(result.getBlockX(), result.getBlockY(), result.getBlockZ()).setType(Material.AIR);
            world.loadChunk(result.getChunk());
            world.getBlockAt(result.getBlockX(), result.getBlockY()-1, result.getBlockZ()).setType(Material.AIR);
            world.getBlockAt(result.getBlockX(), result.getBlockY()+1, result.getBlockZ()).setType(Material.AIR);

}else if (p.getConfig().getInt("settings.random.count")==1000) {

result = new Location(world, RandomNumber(10000), 70, RandomNumber(10000));
            world.loadChunk(result.getChunk());
            world.getBlockAt(result.getBlockX(), result.getBlockY(), result.getBlockZ()).setType(Material.AIR);
            world.getBlockAt(result.getBlockX(), result.getBlockY()-1, result.getBlockZ()).setType(Material.AIR);
            world.getBlockAt(result.getBlockX(), result.getBlockY()+1, result.getBlockZ()).setType(Material.AIR);

}else {
            p.getServer().getConsoleSender().sendMessage("Config'te count kismini 100 veya 1000 olarak ayarlayınız.");
            p.getServer().getPluginManager().disablePlugin(p);
        }

return result;
    }

getHighestBlockYAt(result) kullanabilirsin en yüksek Y için.

Lav gibi yerlere ışınlanmaması için ise istemediğin bloklar için bir HashMap oluşturup, kişinin ışınlanacağı lokasyondaki bloğun 1 blok altını, 1 blok üstünü ve ışınlanacağı bloğu kontrol ettirebilirsin. Eğer bu 3 değerden biri HashMap'te kayıt ettiğin bloklardan biri ise oyuncuyu ışınlamamasını sağlayabilir, ışınlanma işlemini tekrar başlatabilirsin.

getHighestBlockYAt(result) kullanabilirsin en yüksek Y için.

Lav gibi yerlere ışınlanmaması için ise istemediğin bloklar için bir HashMap oluşturup, kişinin ışınlanacağı lokasyondaki bloğun 1 blok altını, 1 blok üstünü ve ışınlanacağı bloğu kontrol ettirebilirsin. Eğer bu 3 değerden biri HashMap'te kayıt ettiğin bloklardan biri ise oyuncuyu ışınlamamasını sağlayabilir, ışınlanma işlemini tekrar başlatabilirsin.
result = new Location(world, RandomNumber(1000), getHighestBlockYAt(result), RandomNumber(1000));
şu şekilde ekleyince hata verdi
bukkit codingde yeniyim hashmap falan işlerine daha çalışmadım hiç siz yardımcı olabilirmisiniz ?

Spigot forumunda araştırırsanız sizin için daha iyi olur. Kendiniz yaparsanız öğrenirsiniz ben yaparsam değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl